Wat te doen als uw Skype-camera niet werkt

Inhoudsopgave:

Wat te doen als uw Skype-camera niet werkt
Wat te doen als uw Skype-camera niet werkt
Anonim

Skype kan een ongelooflijk handige app zijn om met vrienden, familie en collega's te communiceren met zijn spraak- en video-oproepfunctionaliteit. Skype-video die niet goed werkt, is echter een veelvoorkomend probleem voor degenen die de Windows 10 Skype-app en de verschillende andere versies van de populaire chat-app op iOS, Android en Mac gebruiken.

Dit is wat je moet weten voor wanneer de Skype-camera geen video weergeeft en wanneer de persoon met wie je praat je niet kan zien.

Oorzaken van Skype-webcamproblemen

De Skype-webcam die niet werkt zoals u wilt, kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken, variërend van de verkeerde instellingen die zijn gekozen in de Skype-app of het besturingssysteem van het apparaat tot het loskoppelen of fysiek afdekken van de camera. De apparaatstuurprogramma's, het besturingssysteem en de Skype-app zijn mogelijk ook verouderd en moeten worden bijgewerkt.

Image
Image

Gelukkig kunnen de meeste mogelijke oplossingen voor veelvoorkomende problemen met Skype-camera's relatief snel en met weinig geavanceerde kennis worden uitgevoerd. Als u problemen ondervindt met Skype die verder gaan dan alleen een defecte webcam, kan er iets anders aan de hand zijn.

Hoe problemen met Skype-camera's op te lossen

Als je webcamproblemen in Skype probeert op te lossen, is het belangrijk om eerst uit te zoeken wat de werkelijke oorzaken van de problemen zijn. Om correct te detecteren waardoor de camera niet goed werkt in Skype op uw computer, tablet of smartphone, doorloopt u deze lijst met oplossingen en tips totdat de video-oproepfunctie correct begint te werken.

  1. Ontdek je webcam. Als je problemen hebt met het zien van welke foto dan ook van je webcam op Skype, controleer dan of het deksel is verwijderd of niet wordt belemmerd door papier of plakband. Je zou de glazen lens van de webcam moeten kunnen zien als deze goed is blootgelegd.

    Dit is een probleem dat u kunt tegenkomen wanneer u het werkstation van iemand anders voor het werk gebruikt, aangezien sommige mensen ervoor kiezen hun webcam te bedekken vanwege privacykwesties of hun externe webcam verplaatsen vanwege een gebrek aan gebruik.

  2. Controleer of je webcam is aangesloten. Dit is misschien een voor de hand liggende tip, maar het is ook een tip die veel mensen over het hoofd zien als ze problemen ondervinden met hun webcam. Als je een externe webcam hebt die niet in je apparaat is ingebouwd, zorg er dan voor dat deze is aangesloten op je computer, laptop of een smartapparaat en, indien nodig, ook is aangesloten op een voedingsbron.
  3. Zet je webcam aan. Hoewel ingebouwde webcams meestal automatisch worden ingeschakeld zodra een videogesprek begint, moeten sommige externe webcams worden ingeschakeld voordat uw computer of smartapparaat ze kan detecteren.

  4. Start uw computer, tablet of smartphone opnieuw op. Een tip zo oud als de tijd, maar een die vaak werkt bij het omgaan met verschillende elektronicaproblemen. Een snelle herstart van het systeem kan vaak problemen met de Skype-app oplossen en duurt minder dan een minuut.
  5. Update de Skype-app. Door de Skype-app op uw computer, tablet of smartphone bij te werken, kunnen compatibiliteitsproblemen met hardware zoals uw webcam vaak worden opgelost.
  6. Voer een systeemupdate uit. Of u nu een Windows-, macOS-, Android- of iOS-apparaat gebruikt, als uw besturingssysteem verouderd is, werken sommige Skype-functies zoals videochat mogelijk niet zoals bedoeld.
  7. Sluit andere apps. Als je veel apps hebt geopend, vertragen sommige de Skype-app en voorkomen ze dat alle functies volledig worden gebruikt. Als er meerdere apps zijn geopend, kan dit ook de internetsnelheid van uw apparaat vertragen, waardoor de webcam op Skype kan worden uitgeschakeld als deze te laag wordt.

  8. Controleer je internetverbinding. Skype schakelt de webcam uit als uw internetsnelheid niet snel genoeg is. Een trage internetverbinding kan ook leiden tot videobuffering en slechte beeld- en geluidskwaliteit.

    Als uw webcam wordt uitgeschakeld tijdens een Skype-videogesprek, betekent dit meestal dat uw trage internetsnelheid het probleem is. Als de persoon met wie je op Skype praat, zijn webcam verliest, betekent dit dat het zijn internet is dat de problemen veroorzaakt. Skype zal de webcam automatisch weer inschakelen wanneer de internetsnelheid weer toeneemt.

    Een mobiele verbinding is in veel regio's vaak sneller dan bekabeld of draadloos internet. Als uw internetservice te traag is voor Skype-videochat, probeer dan Wi-Fi uit te schakelen en in plaats daarvan het door u gekozen mobiele netwerk te gebruiken.

  9. Herstart je internetverbinding. Als je internet te traag is of niet goed verbinding maakt, kan het opnieuw opstarten het mogelijk versnellen. Dit kan vrij eenvoudig worden gedaan door de modem en router handmatig uit het stopcontact te halen, ongeveer vijf minuten te wachten en vervolgens weer aan te sluiten.

    Als uw Skype-webcam correct werkt en u uw eigen camerafeed in uw app kunt zien, maar de persoon die u belt u niet kan zien, kan hun trage internetsnelheid de oorzaak zijn. In dit geval kunt u zelf niets doen om het probleem op te lossen. De persoon die u belt, moet zijn internetverbinding herstellen.

  10. Activeer de webcam in de Skype-app. Het is mogelijk dat u per ongeluk een audiogesprek op Skype hebt gestart. U kunt snel overschakelen naar een videogesprek door op het videocamerapictogram te klikken terwijl het gesprek actief is.
  11. Controleer de privacy-instellingen van je Windows 10. Als u problemen ondervindt om uw webcam te laten werken op een Windows 10-apparaat, moet u mogelijk toestemming geven om deze te laten werken in de privacy-instellingen.

    Open hiervoor Alle instellingen > Privacy > Camera en zorg ervoor dat de schakelaar onder Apps toegang geven tot uw camera is geschakeld naar Aan.

  12. Controleer uw Google Chrome-instellingen. Als u de Google Chrome-webbrowser gebruikt, heeft u mogelijk eerder de toegang tot uw webcam geblokkeerd om uw privacy en veiligheid te vergroten. Deze instelling kan voorkomen dat u toegang krijgt tot uw webcam wanneer u de webversie van Skype gebruikt die volledig in browsers werkt.

    Gelukkig kun je op elk moment weer toegang tot je webcam geven via de instellingen van Google Chrome.

  13. Controleer de Skype-statuswebpagina. Skye is een service die wordt aangeboden door Microsoft en soms kunnen aspecten ervan uitvallen. Dit kan van invloed zijn op uw vermogen om bepaalde onderdelen van Skype te gebruiken, zoals de webcam tijdens een gesprek, en kan zelfs alle oproepen volledig uitschakelen.

    Ga naar de webpagina Skype-status om te zien of bepaalde Skype-services offline zijn.

  14. Probeer een Skype-gesprek te voeren met iemand anders. Een glitchy Skype-videogesprek heeft mogelijk niets te maken met uw app, apparaat of internetverbinding en kan worden veroorzaakt door problemen aan de kant van de ontvanger. Probeer een ander contact te bellen om te controleren of dit het geval is.

    De Skype-app biedt eigenlijk een functie waarmee je een test Skype-oproep kunt doen naar een nepnummer. Dit kan worden gebruikt om je webcam en andere instellingen, zoals het geluidsniveau van je microfoon, te controleren.

    Om een Skype-testgesprek te starten, klikt u op > Instellingen > Audio & Video > Maak een gratis testoproep.

  15. Controleer of uw apparaat volledig compatibel is met de Skype-app. Als uw apparaat een beetje oud is, voldoet het mogelijk niet aan de officiële minimumvereisten voor het gebruik van alle functies van Skype.

    De volledige lijst met minimumvereisten voor Skype is beschikbaar om te lezen op de officiële Skype-website of individuele app store-vermeldingen.

  16. Stel uw Skype-webcam handmatig in. Als je Skye al een tijdje niet hebt gebruikt, of als dit de eerste keer is dat je de app op je apparaat gebruikt, moet je misschien aangeven welke webcam je moet gebruiken.

    Open hiervoor Skype en klik op > Settings > Audio & Video en selecteer vervolgens uw gewenste webcam in het vervolgkeuzemenu.

  17. Sluit je apparaat aan. Het is mogelijk dat Skype de webcamfunctionaliteit beperkt in een poging energie te besparen op een niet-aangesloten laptop of smartapparaat. Probeer uw apparaat op een voedingsbron aan te sluiten om te zien of dit de defecte webcam verhelpt.
  18. Update de stuurprogramma's van uw webcam. Als u een computer, laptop of tablet met Windows 10 gebruikt, moet u mogelijk de apparaatstuurprogramma's van uw webcam bijwerken.

    Meestal gebeurt dit automatisch tijdens een Windows Update, maar u kunt ook controleren of er een nieuw stuurprogramma nodig is door Device Manager > Cameras te openen> en klik vervolgens met de rechtermuisknop op de naam van uw webcam en selecteer Update Driver > Zoek automatisch naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware

  19. Probeer een alternatieve videochat-app. Als je alles hebt geprobeerd en je camera nog steeds niet goed werkt in Skype, is het misschien de moeite waard om een andere app te proberen om videogesprekken te voeren. Gelukkig zijn er verschillende rivaliserende apps die dezelfde functie uitvoeren als Skype en die ook volledig gratis te gebruiken zijn. Enkele gratis videochat-apps die het bekijken waard zijn, zijn Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram, Line en WeChat. De meeste vrienden en familieleden met een smartphone hebben waarschijnlijk al minstens één van deze apps op hun apparaat geïnstalleerd, terwijl degenen die een Windows- of Mac-computer gebruiken een videogesprek kunnen voeren via de Facebook-website in elke webbrowser.

Aanbevolen: