Een netwerkvertragingsschakelaar begrijpen

Inhoudsopgave:

Een netwerkvertragingsschakelaar begrijpen
Een netwerkvertragingsschakelaar begrijpen
Anonim

Een lag-schakelaar is een apparaat dat op een thuisnetwerk is geïnstalleerd en dat de verkeersstroom naar internet tijdelijk vertraagt. In een online gaming-context kan de fysieke schakelaar worden ingeschakeld om het spel te vertragen om de lag-switcher de overhand te geven.

Lag-switches staan los van normale netwerkswitches en zijn doorgaans niet de oorzaak van algemene vertragingen op computernetwerken.

Image
Image

Hoe een hardware-lag-schakelaar werkt

Een voorbeeld dat aangeeft dat een vertragingsschakelaar wordt gebruikt, is als de tegenstander op het scherm rondspringt wanneer je op het personage schiet. Of misschien lijkt het personage onzichtbaar en volledig ongeschonden door directe opnamen.

Lag-schakelaars maken geen deel uit van de normale gameplay; online gamers die sportiviteit belangrijk vinden, gebruiken ze niet. Sommige gamegemeenschappen verbieden spelers waarvan ze vermoeden dat ze expres achterblijven.

Wanneer een vertragingsschakelaar wordt geactiveerd, werkt deze op een korte timer die meestal een paar seconden duurt. Gedurende deze tijd blokkeert het effectief al het netwerkverkeer tussen de gameconsole en internet.

Omdat het spel herkent dat het internet van de gebruiker niet beschikbaar is, lijkt het alsof de speler is gepauzeerd en niet meer reageert. Het spel schopt de gebruiker er echter niet uit omdat het ervan uitgaat dat de verbinding binnenkort wordt hervat. Gedurende deze tijd kan de gebruiker echter lokaal spelen.

Wanneer de vertragingsschakelaar-timer afloopt, wordt het lokale apparaat opnieuw gesynchroniseerd met de online game, die voor tegenstanders in een plotselinge uitbarsting verschijnt.

Hoe een hardware-lag-schakelaar eruitziet

De basishardware-vertragingsschakelaar is een klein Ethernet-apparaat waarbij de oranje of groene draad van een CAT5-kabel is verbonden met een drukknop of een andere fysieke schakelaar.

Dit apparaat maakt verbinding met het spelapparaat (meestal een pc of console) vanaf de thuisnetwerkrouter (of breedbandmodem als er geen router is).

Andere soorten lag-schakelaars

Sommige videogameconsoles zijn ontworpen om hardwarevertragingsschakelaars te detecteren via een spanningsindicator die begrijpt wanneer de schakelaar is omgedraaid. Er zijn echter andere manieren om een verlies van de internetverbinding te simuleren die ongeveer hetzelfde werkt als een fysieke vertragingsschakelaar.

Als je bijvoorbeeld de netwerkkabel een paar seconden loskoppelt, wordt de verkeersstroom zo verstoort dat de game niet kan synchroniseren met internet. Net zoals het gebruik van een lag-schakelaar, is het lang genoeg aan de Ethernet-kabel trekken en vervolgens opnieuw aansluiten, een onschuldige manier om te vertragen zonder een lag-schakelaar te gebruiken.

Er zijn ook op software gebaseerde lag-switches die een programma gebruiken om het lokale netwerk met zoveel gegevens te overspoelen dat de bandbreedte bijna op is. Dit is vergelijkbaar met het loskoppelen van de Ethernet-kabel of het omschakelen van een lag-schakelaar. Het kan echter niet te lang worden gebruikt of het spel gaat ervan uit dat de speler niet terugkeert en verbreekt de verbinding met het spel.

Aanbevolen: