Wat u moet weten voordat u een iMac uit 2011 koopt

Inhoudsopgave:

Wat u moet weten voordat u een iMac uit 2011 koopt
Wat u moet weten voordat u een iMac uit 2011 koopt
Anonim

De iMacs uit 2011 zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gebruikte iMac met alles erop en eraan. In 2011 zijn er veel verbeteringen aan de iMac doorgevoerd, terwijl ze toch een hoge mate van uitbreidbaarheid hebben behouden, waardoor ze een goede kandidaat zijn voor maatwerk. In latere jaren gingen sommige opties, zoals door de gebruiker te installeren RAM, voorbij in naam van kostenbesparingen. Het was ook het laatste jaar voor het cd/dvd-station dat werd verwijderd om het slanke ontwerp mogelijk te maken dat werd geïntroduceerd met de 2012-modellen.

Als je geïnteresseerd bent in het ophalen van een gebruikte iMac uit 2011, lees dan verder om de ins en outs van de 2011 iMac-modellen te ontdekken.

Image
Image

De iMacs van 2011 hebben weer een evolutionaire verandering ondergaan. Deze keer zijn de iMacs uitgerust met quad-core Intel i5-processors of quad-core Intel i7-processors. Sterker nog, de 2011-processors zijn gebaseerd op het Core-i-platform van de tweede generatie, meestal aangeduid met de codenaam Sandy Bridge.

De iMacs ontvingen ook bijgewerkte grafische afbeeldingen van AMD en de Thunderbolt-poort, die extreem snelle connectiviteit met de iMac biedt.

Hoewel de iMacs van 2011 verreweg de beste iMacs zijn die Apple heeft geproduceerd, is het belangrijk om te onthouden dat elke alles-in-één desktopcomputer een paar afwegingen vereist. Laten we dus eens nader kijken en kijken of een iMac uit 2011 aan uw behoeften voldoet.

iMac Uitbreidbaarheid

Het ontwerp van de iMac beperkt het type upgrades dat een eigenaar kan uitvoeren, in ieder geval na aankoop. Dat is niet per se een slechte zaak; het compacte ontwerp heeft de meeste functies die een overgrote meerderheid van desktop Mac-gebruikers ooit nodig zal hebben.

De iMac is zeer geschikt voor diegenen die hun tijd besteden aan het werken met applicaties, en geen energie willen verspillen aan het aanpassen van hardware om naar hun zin te buigen. Dit is een belangrijk onderscheid, vooral als je meer van hardware houdt dan je denkt. Maar als je gewoon het werk gedaan wilt krijgen (en een beetje plezier wilt hebben), kan de iMac uitkomst bieden.

iMac-overzicht

Uitbreidbaar RAM

De enige plek waar de iMac uitblinkt in uitbreidbaarheid door gebruikers, is met RAM. De iMacs van 2011 bieden vier SO-DIMM-geheugenslots, waarvan er twee zijn gevuld met 2 GB RAM-modules in de standaardconfiguratie. U kunt eenvoudig twee extra geheugenmodules toevoegen, zonder dat u het geïnstalleerde RAM-geheugen hoeft te verwijderen.

Apple beweert dat de iMac uit 2011 ten minste 8 GB RAM ondersteunt en dat het 27-inch model met de i7-processor tot 16 GB RAM ondersteunt. In werkelijkheid blijkt uit tests die zijn uitgevoerd door externe RAM-leveranciers dat alle modellen tot 16 GB ondersteunen, en de i7 tot 32 GB.

De ongelijkheid wordt veroorzaakt door het feit dat Apple zich beperkte tot het testen van de iMac uit 2011 met 4 GB RAM-modules, het grootste formaat dat destijds algemeen verkrijgbaar was. Acht GB-modules zijn nu beschikbaar in de SO-DIMM-configuratie.

U kunt profiteren van de mogelijkheid om RAM uit te breiden door een iMac te kopen met de minimale RAM-configuratie en uw eigen RAM-modules toe te voegen. RAM die bij derden is gekocht, is meestal goedkoper dan RAM die bij Apple is gekocht, en is voor het grootste deel van gelijke kwaliteit.

2011 iMac-opslag

De interne opslag van de iMac kan niet door de gebruiker worden geüpgraded, dus u moet vooraf een keuze maken over de opslaggrootte. Zowel de 21,5-inch als de 27-inch iMac bieden verschillende opties voor harde schijven en SSD (Solid State Drive). Afhankelijk van het model zijn er onder meer harde schijven van 500 GB, 1 TB of 2 TB beschikbaar. Je kunt er ook voor kiezen om de harde schijf te vervangen door een 256 GB SSD, of je iMac zo te configureren dat hij zowel een interne harde schijf als de 256 GB SSD heeft.

Onthoud: je zult de interne harde schijf later niet gemakkelijk kunnen vervangen, dus kies het grootste formaat dat je je gemakkelijk kunt veroorloven.

Het prachtige scherm

Is groter altijd beter als het gaat om het scherm van de iMac? Voor velen van ons is het antwoord ja, ja, ja. Het beeldscherm van de 27-inch iMac is gewoon geweldig om mee te werken, maar het neemt veel ruimte in beslag op de desktop.

Als je ruimte wilt besparen, zit je goed met de 21,5-inch iMac. Beide iMac-schermen presteren goed, met behulp van IPS LCD-panelen met LED-achtergrondverlichting. Deze combinatie zorgt voor een brede kijkhoek, een groot contrastbereik en een zeer goede kleurgetrouwheid.

De 21,5-inch iMac heeft een kijkresolutie van 1920x1080, waarmee je HD-content kunt bekijken in een echte beeldverhouding van 16x9. De 27-inch iMac behoudt de beeldverhouding van 16x9, maar heeft een resolutie van 2560x1440

Het enige mogelijke nadeel van het scherm van de iMac is dat het alleen wordt aangeboden in een glanzende configuratie; er is geen matte weergaveoptie beschikbaar. Het glanzende scherm produceert diepere zwarttinten en levendigere kleuren, maar schittering kan een probleem zijn.

Grafische processors

Apple heeft de iMacs van 2011 uitgerust met grafische processors van AMD. De 21,5-inch iMac gebruikt de AMD HD 6750M of de AMD HD 6770M; beide bevatten 512 MB toegewijd grafisch RAM-geheugen. De 27-inch iMac biedt ofwel de AMD HD 6770M of de AMD HD 6970M, met 1 GB grafisch RAM. Als je kiest voor de 27-inch iMac met de i7-processor, kan het grafische RAM-geheugen worden geconfigureerd met 2 GB.

De 6750M die in de baseline 21,5-inch iMac wordt gebruikt, presteert uitstekend en overtreft gemakkelijk de prestaties van de 4670-processor van vorig jaar. De 6770 biedt nog betere grafische prestaties en zal waarschijnlijk de meest populaire grafische processor zijn in 2011 iMacs. Het is een geweldige allrounder en zou gemakkelijk moeten voldoen aan de behoeften van grafische professionals, maar ook van degenen die af en toe van een paar games houden.

Als je de grafische prestaties tot het uiterste wilt pushen, moet je de 6970 overwegen.

Processorkeuzes voor de iMac

De iMacs van 2011 gebruiken allemaal Quad-Core Intel i5- of i7-processors op basis van het Sandy Bridge-ontwerp. Voorbij zijn de i3-gebaseerde processors die in de vorige generatie werden gebruikt. De 21,5-inch iMacs worden aangeboden met een 2,5 GHz of 2,7 GHz i5-processor; een 2,8 GHz i7 is beschikbaar als een build-to-order-optie. De 27-inch iMac is verkrijgbaar met een 2,7 GHz of een 3,1 GHz i5-processor, met een 3,4 GHz i7 beschikbaar op het build-to-order-model.

Alle processors ondersteunen Turbo Boost, wat de processorsnelheid verhoogt wanneer een enkele kern wordt gebruikt. De i7-modellen bieden ook Hyper-Threading, de mogelijkheid om twee threads op één core te draaien. Hierdoor kan de i7 eruitzien als een 8-coreprocessor voor de software van je Mac. U zult echter geen 8-core prestaties zien; in plaats daarvan is iets tussen 5 en 6 cores realistischer in real-world prestaties.

Donderslag

De iMacs van 2011 hebben allemaal een Thunderbolt I/O. Thunderbolt is een interfacestandaard voor het aansluiten van randapparatuur op de iMac. Het grootste voordeel is snelheid; het presteert 20x beter dan USB 2 en kan tegelijkertijd worden gebruikt voor gegevensverbindingen en video.

De Thunderbolt-poort op de iMac kan niet alleen worden gebruikt als een externe beeldschermaansluiting, maar ook als een aansluiting voor gegevensrandapparatuur. Op dit moment zijn er slechts een paar apparaten beschikbaar, voornamelijk RAID-externe behuizingen met meerdere schijven, maar de markt voor randapparatuur die met Thunderbolt is uitgerust, zou in de zomer van 2011 een grote boost moeten krijgen.

  • Intel's Thunderbolt-technologie
  • Wat is Thunderbolt High Speed I/O?

macOS Ondersteunde besturingssystemen

  • De iMacs van 2011 ondersteunen een flink aantal Mac-besturingssystemen:
  • OS X Snow Leopard (origineel voorgeïnstalleerd systeem).
  • OS X Lion.
  • OS X Mountain Lion.
  • OS X Mavericks.
  • OS X Yosemite.
  • OS X El Capitan.
  • macOS Sierra.
  • macOS High Sierra.

macOS Mojave, uitgebracht in 2018, markeert het einde van de ondersteuning van het besturingssysteem voor de 2011 iMacs.

2011 iMac Lifetime

Apple beschouwt de iMac uit 2011 als een vintage product in de Verenigde Staten en Turkije, en achterhaald in de rest van de wereld. Vintage-producten komen niet in aanmerking voor op hardware gebaseerde services, hoewel er mogelijk andere soorten ondersteuning beschikbaar zijn. Verouderde producten komen niet langer in aanmerking voor hardwarereparatie of -ondersteuning.

Bepaalde landen of staten hebben mogelijk wetten op het gebied van consumentenbescherming die de ondersteuningsperiode voor de iMac uit 2011 verlengen.

De verwachte levensduur van de iMac uit 2011 heeft meer te maken met de software die je nodig hebt om te draaien, dan met de onderliggende hardware. De meeste oude Macs worden in de wei gezet, niet vanwege een storing, maar omdat een benodigde app niet op een ouder besturingssysteem kan draaien.

Voordat u een iMac uit 2011 aanschaft, moet u ervoor zorgen dat alle apps die u nodig hebt, kunnen worden uitgevoerd op een van de hierboven vermelde ondersteunde Mac-besturingssystemen.

Aanbevolen: