Waarom laadt deze site niet voor mij?

Inhoudsopgave:

Waarom laadt deze site niet voor mij?
Waarom laadt deze site niet voor mij?
Anonim

Als een website blijft laden maar nooit volledig wordt geopend of als er een foutmelding wordt weergegeven en u de pagina niet kunt bekijken, zou uw eerste vraag moeten zijn: Is deze site offline? Je volgende zou moeten zijn, Is het voor iedereen, of alleen voor mij? Dit onderscheid maakt het verschil bij het oplossen van het probleem. Er zijn bepaalde stappen die u kunt nemen als de site voor iedereen niet beschikbaar is en voor anderen als deze alleen voor u niet beschikbaar is.

Blijf lezen om te leren hoe u kunt bepalen of de site daadwerkelijk niet beschikbaar is of dat er iets is waardoor u deze niet kunt zien.

Voordat u een van de onderstaande stappen uitvoert, moet u proberen de site opnieuw te laden. Om dit te doen, selecteert u het Reload (ronde pijl) pictogram, dat zich meestal links van de zoek- of adresbalk van uw browser bevindt. Als dat niet werkt, ga dan verder met de volgende instructies.

Wel, wat is het?

Leren of een site niet beschikbaar is voor iedereen of alleen voor jou, is het makkelijke gedeelte. Er zijn verschillende websites die u kunnen helpen met deze taak. De meest populaire is Down for Everyone of Just Me. Selecteer de link, voer de URL van de lastige site in het tekstvak in en selecteer of alleen ik Een resultatenpagina vertelt u of de site daadwerkelijk offline is.

Image
Image

Wat als Down for Everyone of Just Me down is? Er zijn verschillende vergelijkbare sites die u kunt proberen, waaronder Down.com en Is It Down Right Now.

Als geen van de "site-down-checkers" voor u werkt, probeer dan toegang te krijgen tot een paar van uw andere favoriete sites. Als geen van beide werkt, is er waarschijnlijk een probleem met uw internetservice. In dit geval moet u leren wat u moet doen als u geen verbinding met internet kunt maken.

De website is echt down

Als de tool die je gebruikt de betreffende site ook niet aantreft, kun je ervan uitgaan dat deze ook voor alle anderen uit de lucht is, wat betekent dat je niet veel kunt doen om het probleem op te lossen. In feite is het enige dat u echt kunt doen om een down-website te "repareren", afwachten.

Het probleem kan van alles zijn, van een websitebeheerder die vergat de hostingrekening te betalen tot een overbelasting van de bandbreedte, die u beide niet in de hand heeft. Het goede nieuws is dat als het een populaire website is, deze waarschijnlijk binnenkort weer online zal zijn, misschien zelfs binnen enkele minuten.

Een van de weinige dingen die je kunt doen om een down-website te verhelpen, is contact opnemen met de eigenaar van de site en hen op de hoogte stellen van je ervaring. Als het een kleinere site is, zijn ze misschien niet op de hoogte van eventuele problemen, en als je ze vertelt, kan het helpen om de site sneller weer online te krijgen.

Er is maar één pagina niet beschikbaar

Het is ook mogelijk dat een deel van een site niet beschikbaar is terwijl andere delen operationeel blijven. Als een populaire site als Facebook bijvoorbeeld niet beschikbaar is, is dit meestal een probleem met het uploaden van afbeeldingen, video's, statusberichten of iets dergelijks. Het is niet gebruikelijk dat de hele website offline is.

Om te zien of de site down is of slechts een enkele pagina, verwijder alles in de URL behalve de domeinnaam. Als het adres van de problematische pagina bijvoorbeeld https://example.com/videos/pages/49156.html is, voert u alleen https://example.com in het URL-veld in uw browser in en drukt u op Voer in op je toetsenbord.

Als deze URL werkt, werkt de site prima; het is alleen de specifieke webpagina die u probeert te bereiken die niet beschikbaar is. Het is ook mogelijk dat de pagina permanent is verwijderd.

Toegang tot een gearchiveerde versie

Als de site geheel of gedeeltelijk niet beschikbaar is, heb je mogelijk toegang tot een gearchiveerde versie. Controleer Google voor een gecachte versie van de pagina die u probeert te bekijken. Als Google een kopie van de webpagina in de cache heeft opgeslagen, kunt u deze daar ook openen als de site niet beschikbaar is.

Als dat niet werkt, probeer dan de website te bekijken op Wayback Machine, een service die webpagina's periodiek opslaat voor archiveringsdoeleinden.

De website is niet het probleem

Als een of meer detectoren voor down-websites hebben vastgesteld dat de site online is, moet het probleem aan jouw kant liggen. Helaas is het oplossen van problemen waarom u een functionerende website niet kunt zien ingewikkelder dan het omgaan met een down-site. Er zijn een aantal factoren die ertoe kunnen bijdragen dat u een website niet kunt bekijken en de volgende stappen, één voor één genomen, kunnen u helpen het probleem vast te stellen.

  1. Dubbelcheck de URL. Het invoeren van een misvormde URL is een van de meest voorkomende redenen om geen toegang te krijgen tot een webpagina. De website kan doorverwijzen naar een andere site of een foutpagina, waardoor het lijkt alsof de site niet beschikbaar is, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is.
  2. Probeer de site te openen op een ander apparaat dat hetzelfde netwerk gebruikt. Als je het bijvoorbeeld voor het eerst hebt geprobeerd op je laptop met de internetverbinding van je huis, probeer het dan op de laptop van een gezinslid met dezelfde verbinding.

    Als de site wordt geopend op het tweede apparaat, heb je bevestigd dat het live is, maar het eerste apparaat waarop je het probeerde, kan het om de een of andere reden niet bereiken. U weet nu dat u problemen met het eerste apparaat moet oplossen in plaats van met uw verbinding.

  3. Probeer de website in een andere webbrowser. Er kunnen add-ons of machtigingen in de browser zijn ingeschakeld die ervoor zorgen dat de pagina elke keer dat u het probeert, offline gaat.

    Als je met de nieuwe browser toegang hebt tot de website, moet je misschien de andere opnieuw installeren, een of twee extensies verwijderen of de instellingen van de browser opnieuw instellen. Om te bevestigen of je die dingen moet doen, probeer de website in een nieuwe browser die je niet hebt aangepast.

  4. Start de webbrowser opnieuw door deze te sluiten en opnieuw te openen. Als je een tablet of telefoon gebruikt, sluit je de app volledig voordat je het opnieuw probeert.

    Als de site nog steeds niet werkt, herstart dan je hele apparaat.

  5. Verwijder de browsercache. Er kunnen bestanden in de cache zijn die het vermogen van uw browser om nieuwe webpagina's te downloaden, verstoren.
  6. Gebruik verschillende DNS-servers. De DNS-server die uw apparaat gebruikt, heeft de website mogelijk als kwaadaardig gemarkeerd of bevat mogelijk onjuiste vermeldingen die u de toegang tot de site ontzeggen, ook al is deze volledig veilig.

    Er zijn verschillende gratis DNS-servers waaruit je kunt kiezen om te zien of DNS de reden is dat de site alleen voor jou offline is.

  7. Scan uw computer op malware. Een virus of andere infectie kan uw toegang tot de site blokkeren als deze echt gevaarlijk is.

    Sommige malwarescanners melden echter valse positieven, waardoor het lijkt alsof de site niet beschikbaar is, ook al is deze volkomen veilig. Als je vermoedt dat dit gebeurt, schakel dan tijdelijk de antivirussoftware uit en kijk of de site werkt. Als dit het geval is, kunt u een ander antivirusprogramma proberen in de hoop dat het de site niet blokkeert.

    Firewall-software kan ook de oorzaak zijn van een down-website. Probeer een ander firewallprogramma als u met het programma dat u gebruikt geen sitespecifieke uitzonderingen kunt maken.

  8. Behandel de site als een geblokkeerde site. Om wat voor reden dan ook, het kan zijn dat je netwerk of apparaat de site blokkeert, in welk geval het nuttig kan zijn om de site te deblokkeren.

    Sommige technieken voor het deblokkeren van een website omvatten enkele van de stappen die je al hebt geprobeerd, evenals nieuwe, zoals het loskoppelen van wifi om een mobiel netwerk te gebruiken, het gebruik van een VPN-service en het uitvoeren van de site via een web proxy.

    Als je merkt dat de website wordt geblokkeerd, neem dan contact op met de netwerkbeheerder om erachter te komen wat je kunt doen om de website in de toekomst niet meer te blokkeren.

  9. Start je router opnieuw op. Dit is meer een oplossing voor wanneer geen enkele website laadt of voor wanneer alle websites traag zijn, maar u kunt het in dit scenario toch proberen.
  10. Neem contact op met je internetprovider. Op dit moment heb je alles gedaan wat je kunt van jouw kant, en het enige wat je nog hoeft te doen is je serviceprovider vragen of ze de site blokkeren of dat ze ook problemen hebben om toegang te krijgen.

    Ze voeren mogelijk upgrades uit aan het netwerk die interfereren met bepaalde sites. Of misschien is er een systeemfout opgetreden waardoor een aantal gebruikers, waaronder u, geen toegang meer heeft.

Aanbevolen: