LaCie Rugged 2TB Thunderbolt USB-C Review: zware opslag onderweg

Inhoudsopgave:

LaCie Rugged 2TB Thunderbolt USB-C Review: zware opslag onderweg
LaCie Rugged 2TB Thunderbolt USB-C Review: zware opslag onderweg
Anonim

Bottom Line

De LaCie Rugged 2TB Thunderbolt USB-C is een duurzame harde schijf die is gemaakt om met u mee te reizen en uw gegevens te beschermen. Dit is een uitstekende, hoewel dure en soms frustrerende opslagoptie.

LaCie Rugged 2TB Thunderbolt USB-C draagbare harde schijf

Image
Image

We hebben LaCie Rugged 2TB Thunderbolt USB-C gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Of je nu in de wildernis bent om een natuurdocumentaire te filmen, toezicht houdt op de bouw van een wolkenkrabber of gewoon op een langere vakantie bent, de kans is groot dat je waardevolle gegevens hebt die moeten worden bewaard. Dat is waar de LaCie Rugged 2TB Thunderbolt USB-C harde schijf van pas komt. Hoewel de robuustheid buiten kijf staat, is dit de back-upoplossing voor onderweg?

Image
Image

Ontwerp: Robuust en iconisch

De LaCie Rugged Thunderbolt is direct herkenbaar aan zijn feloranje siliconen buitenkant, en zijn aantrekkingskracht gaat zeker verder dan de huid. Deze harde schijf is geschikt voor vallen van 6,6 voet, heeft een weerstand tegen verbrijzeling van één ton en heeft een IP54-classificatie voor water- en stofbestendigheid. Het is een geruststellende manier om uw informatie te beschermen. Het is vermeldenswaard dat de veerkracht van de Thunderbolt tegen water en stof afhankelijk is van de verwijderbare siliconen afdichting over de poorten die op hun plaats zit, dus het is kwetsbaarder tijdens gebruik.

Opmerkelijk is ook dat de verwijderbare afdichting vrij gemakkelijk te verliezen is, of gewoon vergeten te bevestigen voordat je de deur uitgaat. Dit kan mogelijk leiden tot onvoorziene ongelukken door het binnendringen van stof en vocht, hoewel de schijf nog steeds even goed beschermd is tegen schokken.

Poorten: Thunderbolt en USB

De LaCie Rugged Thunderbolt is duidelijk bedoeld om primair te worden aangesloten op een Thunderbolt-poort, omdat hij is voorzien van een ingebouwde kabel die in een nauwe groef om de schijf wordt gewikkeld. De Rugged heeft echter ook een USB-C-poort samen met USB-C- en USB 3.0-kabels, dus hij is compatibel met een breed scala aan apparaten, oud en nieuw. Overdrachtssnelheden variëren, afhankelijk van uw verbindingstype, van 480 Mb/s bij aansluiting op een USB-2.0-poort tot 40 Gb/s bij aansluiting op een Thunderbolt 3-poort.

Met drie keer de kosten van een niet-robuuste draagbare harde schijf met identieke capaciteit, wordt de waarde van de Rugged Thunderbolt ernstig ondermijnd.

Configuratieproces: een frustrerende ervaring

Het kostte me twee dagen om erachter te komen wat me ervan weerhield om de LaCie Rugged aan de praat te krijgen. Ik ben gewend aan externe harde schijven die gewoon direct uit de doos werken, en de meegeleverde instructies deden me niet geloven dat de Rugged anders zou zijn. Ik stopte het in mijn Windows 10-laptop, de kleine "apparaat aangesloten" jingle speelde, de schijf zoemde tot leven, maar er verscheen geen bestandsverkenner-venster. Bij het openen van "Deze pc" vond ik niets behalve mijn eenzame interne SSD.

Ik heb geprobeerd hem aan te sluiten met de alternatieve meegeleverde USB 3.0-kabel, maar ook daar geen geluk. Vervolgens startte ik mijn laptop opnieuw op - geen dobbelstenen. Ik heb het geprobeerd met verschillende andere Windows-pc's, nog steeds zonder succes. De harde schijf verscheen in Apparaatbeheer en leek te werken, maar geen van mijn computers leek me er echt toegang toe te willen geven.

Image
Image

Ik heb de Macbook van een vriend aangesloten en eindelijk succes. Het lijkt erop dat mijn schijf is geformatteerd om met Macs te werken, maar niet met pc's. Deze ontdekking leidde me naar een deel van de online gebruikershandleiding dat over dit specifieke probleem ging. Blijkbaar had de installatiesoftware van LaCie moeten draaien toen ik hem voor het eerst op mijn pc had aangesloten, maar omdat hij niet werkte of op de een of andere manier werd afgebroken en was geformatteerd voor gebruik met een Mac-computer, moest ik nu de taak op me nemen om handmatig opnieuw te formatteren de schijf.

Je kunt hier op Lifewire een handige gids vinden voor het formatteren van harde schijven, maar het is niet het soort proces waar ik mee om wil gaan als ik het kan vermijden, en de ervaring om te ontdekken dat dit is wat ik moest doen was lang en frustrerend. Uw kilometerstand kan variëren, maar houd er rekening mee dat het instellen van de LaCie Rugged Thunderbolt nogal wat probleemoplossing vereist.

Prestaties: Indrukwekkend voor een harde schijf

In onze tests met CrystalDiskMark 6 ontdekten we dat de Rugged Thunderbolt gemakkelijk zijn geclaimde maximale lees-/schrijfsnelheid van 130 Mb/s haalde bij aansluiting via USB-C of Thunderbolt. Met behulp van een USB 3.0-poort bereikten we slechts snelheden van 44 Mb/s. Het duurde ongeveer 8 seconden om een videobestand van ongeveer een gigabyte naar de schijf over te zetten, en over het algemeen is de Rugged Thunderbolt indrukwekkend snel voor een externe harde schijf.

Dit is een harde schijf die duidelijk bedoeld is om mensen te helpen die in ongunstige omstandigheden werken.

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 180 is de Rugged Thunderbolt zeker geen goedkope harde schijf. Goede draagbare harde schijven met dezelfde capaciteit kunnen voor een derde van de prijs worden gekocht. In wezen betaal je een hoge premie voor duurzaamheid en nog een premie voor die Thunderbolt-connectiviteit. Als je het alleen op kantoor of thuis gaat gebruiken met de meeste typische computers, dan ben je waarschijnlijk beter af met een goedkopere opslagoplossing.

Concurrentie: Goedkoper of sneller

Twee grote problemen voor de Rugged Thunderbolt zijn de prijs en dat het geen SSD is. Harde schijven met hun draaiende schijven zijn erg traag in vergelijking met solid-state schijven, en dit weerhoudt de Rugged Thunderbolt ervan om echt te profiteren van de supersnelle mogelijkheden van zijn USB-C- en Thunderbolt-poorten. LaCie zelf biedt een robuuste SSD, zij het met de helft van de capaciteit en voor meer dan het dubbele van de prijs. Vanuit dat perspectief lijkt de versie van de harde schijf een koopje.

Met drie keer de kosten van een niet-robuuste draagbare harde schijf met identieke capaciteit wordt de waarde van de Rugged Thunderbolt echter ernstig ondermijnd.

Een geweldige, maar dure, robuuste harde schijf die frustrerend kan zijn om in te stellen

De LaCie Rugged Thunderbolt-harde schijf maakte indruk op mij met zijn ontwerp en schijnbare duurzaamheid, hoewel pas na een zeer moeilijke start. Het is een geweldige optie om een back-up te maken van belangrijke informatie in het veld, zolang u het niet erg vindt om een hoge premie te betalen en in het begin veel problemen op te lossen.

Specs

  • Productnaam Robuuste 2TB Thunderbolt USB-C draagbare harde schijf
  • Productmerk LaCie
  • Prijs $180.00
  • Productafmetingen 5,5 x 3,5 x 1 inch.
  • Kleur Oranje
  • Capaciteit 2TB
  • Snelheid 130 MB/s
  • Poorten Thunderbolt, USB-C, USB 3.0

Aanbevolen: