Het knipprogramma gebruiken in Windows 11

Inhoudsopgave:

Het knipprogramma gebruiken in Windows 11
Het knipprogramma gebruiken in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Een screenshot maken: Druk op elk gewenst moment op Windows-toets + Shift + S.
  • Bewerk een screenshot: Selecteer een screenshot uit de pop-up die rechtsonder op het scherm verschijnt.
  • Als je klaar bent om een screenshot op te slaan, druk je op het Save as icoon bovenaan het Knipprogramma-venster.

Deze handleiding leert je hoe je gemakkelijk screenshots kunt maken met de Windows 11 Snipping Tool. We zullen ook uitleggen hoe u de gemaakte schermafbeeldingen kunt bewerken en hoe u ze kunt opslaan nadat u klaar bent.

Het knipprogramma gebruiken om een screenshot te maken

Je kunt het knipprogramma in Windows 11 op elk moment gebruiken. Volg de onderstaande stappen om het Knipprogramma te activeren en schermafbeeldingen te maken.

  1. Druk op Windows-toets + Shift + S op je toetsenbord.
  2. Selecteer bovenaan of je een Rectangular Snip, Freeform Snip, Window Snip wilt maken , of Snip op volledig scherm.

    Image
    Image
  3. Zodra je een rechthoekig, vrije vorm of vensterknipsel hebt gekozen, moet je nu het gebied selecteren dat je wilt om de schermafbeelding te voltooien.
  4. Je screenshot wordt automatisch opgeslagen op het klembord van je computer, zodat je het later gemakkelijk kunt delen.

Een screenshot bewerken

Zodra je een screenshot hebt gemaakt, kun je deze eenvoudig bewerken om tekst toe te voegen, erop te tekenen of gewoon bij te snijden. De eenvoudigste manier is om de afbeelding te selecteren met behulp van de pop-upmelding die onder aan het scherm verschijnt. Volg deze stappen om uw schermafbeeldingen gemakkelijk te bewerken.

  1. Klik op de screenshot-pop-up in de rechterbenedenhoek van het scherm nadat je je screenshot hebt gemaakt.

    Image
    Image
  2. Selecteer de bewerkingstools die je wilt gebruiken in het Knipprogramma. Er zijn meerdere hulpmiddelen die u hier kunt gebruiken, waaronder een pen, markeerstift, een liniaal en een gradenboog. U kunt de afbeelding ook bijsnijden en tekst toevoegen via aanraking als uw apparaat een aanraakscherm heeft.

Een screenshot opslaan

Standaard kopieert de Windows 11 Snipping Tool automatisch uw meest recente screenshot naar het klembord van uw computer. Hiermee kunt u de afbeelding in instant messengers en andere toepassingen plakken.

Soms wil je misschien een afbeelding opslaan zodat je er later weer toegang toe hebt. Om dit te doen, moet je de schermafbeelding openen in het Knipprogramma zelf. Zo werkt dat.

  1. Klik of tik op de schermafbeelding pop-up in de rechterbenedenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  2. Zoek de werkbalk bovenaan het venster van het Knipprogramma en breng eventuele wijzigingen aan in de afbeelding.

    Image
    Image
  3. Klik ten slotte op het pictogram Opslaan als bovenaan om de afbeelding op te slaan. Dit pictogram ziet eruit als een diskette en bevindt zich rechts van het vergrootglas.
  4. Zodra je het pictogram Opslaan hebt geselecteerd, voer je een naam in voor je screenshot en kies je waar je het wilt opslaan.

Hoe maak je het maken van screenshots gemakkelijker

Het maken van schermafbeeldingen in Windows 11 met het Knipprogramma is eenvoudig, maar Microsoft heeft u een manier gegeven om het gemakkelijker te maken. In plaats van op een combinatie van knoppen te moeten drukken, kunt u een instelling inschakelen in de toegankelijkheidsinstellingen van het toetsenbord van uw computer, zodat u het Knipprogramma met één druk op de knop kunt activeren.

  1. Open Instellingen op je computer.
  2. Navigeer naar en selecteer Toegankelijkheid.

    Image
    Image
  3. Selecteer Toetsenbord onder het gedeelte Interactie.

    Image
    Image
  4. Toggle Gebruik de knop Print screen om het knippen van het scherm te openen om aan te zetten.

    Image
    Image
  5. Vanaf nu kun je de Windows 11 Snipping Tool eenvoudig activeren door op de Print Screen-knop op je toetsenbord te drukken (vaak gestileerd als PRT SCN).

FAQ

    Hoe gebruik ik het knipprogramma op een Mac?

    Macs kunnen ook schermafbeeldingen maken, hoewel ze de uitdrukking "knipprogramma" niet gebruiken. Druk op Command + Shift + 3 om een deel van het scherm te selecteren om een volledige schermafbeelding te maken. vastleggen, drukt u op Command + Shift + 4 en sleept u de cursor om de gewenste sectie op te nemen. Gebruik Command + Shift + 4 om een specifiek venster vast te leggen of een schermopname te maken.

    Hoe gebruik ik het knipprogramma op een Chromebook?

    ChromeOS heeft ook een eigen screenshot-app, genaamd Screen Capture. Selecteer het uit de Snelle instellingen. U kunt ook op Ctrl + Window Shift drukken voor een volledig scherm of Shift + Ctrl + Window Shift voor een gedeeltelijk screenshot.

Aanbevolen: