TikTok Nieuw ouderlijk toezicht plannen

TikTok Nieuw ouderlijk toezicht plannen
TikTok Nieuw ouderlijk toezicht plannen
Anonim

Wat: TikTok heeft zijn plannen aangekondigd om ouderlijk toezicht toe te voegen aan zijn populaire virale video-app.

Hoe: Ouders kunnen linken naar de TikTok-accounts van hun kinderen om de schermtijd en inhoud te beheren.

Waarom kan het je schelen: Of je nu een ouder bent die opgewonden is door het vooruitzicht van wat meer controle of een tiener die er met afschuw van wordt, privacy en veiligheid zullen een aandachtspunt blijven van grote apps zoals TikTok.

Image
Image

TikTok, de populaire sociale en virale video-app, kondigde op zijn Britse nieuwspagina aan dat het ouders de mogelijkheid zou bieden om de ervaring van hun kinderen met de app beter te beheren.

De nieuwe Family Safety-modus koppelt een TikTok-account van een ouder aan dat van hun kind, waardoor de ouder functies kan beheren die voorheen op zichzelf staande functies van Digital Wellbeing waren. Je kunt instellen hoeveel tijd je tiener aan de app besteedt, wie directe berichten kan sturen (of als iemand dat überhaupt kan) en zelfs voorkomen dat bepaalde soorten inhoud via de app op het scherm van je kinderen verschijnen.

Dit is geen nieuwe focus voor TikTok, omdat ze eerder hebben samengewerkt met populaire TIkTok-makers om video's te maken die direct in de feeds van gebruikers verschijnen, waarbij ze worden aangespoord om pauzes te nemen en hun schermtijd zelf te beheren. Dit is echter de eerste poging om ouders deze functies vanuit hun eigen accounts te laten beheren.

Het is waarschijnlijk dat het bedrijf dit niet doet als onderdeel van zijn eigen morele code. Zoals TechCrunch opmerkt, heeft de FTC het moederbedrijf van TikTok (ByteDance) in 2019 beboet voor eerdere schending van de Amerikaanse kinderprivacywet door Musical.ly, terwijl TikTok zelf in het VK is onderzocht op mogelijke AVG-schendingen op het gebied van gegevensbescherming van kinderen.

Uiteindelijk is het aan gezinnen om de toegang van hun kinderen tot dit soort apps te beheren, samen met alle mogelijke inhoud die het kan vertegenwoordigen. Technische oplossingen zijn misschien niet perfect, maar ze zijn een begin.

TikTok's Family Safety-modus en Screentime Management in Feed-functies zijn nu beschikbaar in het VK, met een uitrol naar andere markten "in de komende weken".

Aanbevolen: