Smart Photo Editor door Anthropics - Software Review

Inhoudsopgave:

Smart Photo Editor door Anthropics - Software Review
Smart Photo Editor door Anthropics - Software Review
Anonim

In deze softwarereview bekijken we Smart Photo Editor van Anthropics, beschikbaar voor Windows en OS X. De applicatie is ontworpen om het voor gebruikers van alle niveaus zo gemakkelijk mogelijk te maken om creatieve resultaten te behalen met hun foto's. Er zijn nu een paar van dit soort applicaties beschikbaar, zowel voor desktop als mobiele apparaten, dus elke applicatie moet opvallen om enige kans te hebben om impact te maken.

De makers beweren dat het veel sneller is om indrukwekkende resultaten te krijgen dan het gebruik van Photoshop en, hoewel het niet de almachtige krachtpatser is die Photoshop is, voldoet het aan de claim?

We gaan proberen je het antwoord op die vraag te geven. We zullen Smart Photo Editor nader bekijken en u een idee geven of het de moeite waard is om de proefversie eens te proberen.

Beoordeling: 4 1/2 sterren

Smart Photo Editor gebruikersinterface

Image
Image

Gelukkig realiseren de meeste softwareontwerpers zich dat de gebruikersinterface een uiterst belangrijk aspect van een applicatie is en dat de makers van Smart Photo Editor redelijk werk hebben verricht. Hoewel het niet de meest gelikte of gemakkelijkste interface is die we zijn tegengekomen, is het over het algemeen duidelijk en gemakkelijk te navigeren.

Linksboven zijn de knoppen Ongedaan maken, Opnieuw en Pan/Zoom prominent aanwezig, met de knop Laatste tip ernaast. Hiermee kunt u de laatst weergegeven tip weergeven. Tips worden standaard weergegeven in gele overlay-vakken terwijl u werkt om de functies te beschrijven, maar u kunt deze uitschakelen zodra u bekend raakt met de toepassing.

Rechts van het venster bevinden zich drie hoofdknoppen, gevolgd door een groep andere knoppen om aan je foto te werken, gevolgd door de Effect Editor-knop. Als u met de muis over een van deze knoppen gaat, krijgt u een korte beschrijving van wat het doet.

De eerste van de hoofdknoppen is de Effecten-galerij en als u hierop klikt, wordt een raster geopend dat alle verschillende effecten weergeeft die beschikbaar zijn. Met letterlijk duizenden beschikbare effecten, geeft de linkerkolom verschillende manieren weer om de resultaten te filteren, zodat u gemakkelijker een geschikt effect kunt vinden dat het gewenste resultaat oplevert.

Verder is het gereedschap Gebied selecteren waarmee u een selectie op uw afbeelding kunt schilderen en vervolgens een effect op alleen dit gebied kunt toepassen. Sommige effecten bevatten een optie om een gebied te maskeren, maar deze functie betekent dat je dit ook kunt doen met effecten die de optie niet hebben.

De laatste van de belangrijkste knoppen zijn de Favoriete effecten, waarmee je je eigen favoriete effecten kunt samenstellen, zodat je niet elke keer dat je aan het werk gaat door de duizenden opties hoeft te zoeken.

Slimme foto-editor effecten en functies

Image
Image

Zoals eerder vermeld, zijn er letterlijk duizenden effecten beschikbaar, hoewel veel er misschien een beetje op lijken, terwijl andere van lagere kwaliteit kunnen zijn dan de beste die worden aangeboden. Dit komt omdat de effecten door de gemeenschap worden aangestuurd, waarbij andere gebruikers hun eigen effecten mixen en deze vervolgens publiceren. Het doorzoeken van de verschillende opties kan een tijdrovende bezigheid worden, maar als je iets vindt dat je leuk vindt, hoef je het maar met één klik op je foto toe te passen.

Eenmaal toegepast, heb je meestal de mogelijkheid om enkele instellingen aan te passen om het uiteindelijke effect te veranderen. Wat de verschillende instellingen precies doen, is niet altijd meteen duidelijk, maar je kunt een schuifregelaar resetten door erop te dubbelklikken, dus je kunt het beste experimenteren door instellingen te wijzigen en te kijken wat je leuk vindt.

Als je tevreden bent met een effect, klik je op de bevestigingsknop en je zult zien dat er een nieuwe miniatuur van je foto in de bovenste balk van de applicatie verschijnt. Je kunt dan meer effecten toevoegen en spannende combinaties maken om unieke resultaten te produceren. Er worden nog meer miniaturen aan de balk toegevoegd, met de nieuwste effecten aan de rechterkant. U kunt op elk moment op een eerder effect klikken en het opnieuw bewerken om het beter te laten werken met een effect dat u later hebt toegevoegd. Als u besluit dat u een eerder toegevoegd effect niet langer wilt, kunt u het op elk gewenst moment eenvoudig verwijderen terwijl u latere effecten volledig intact laat. Helaas lijkt er geen gemakkelijke manier te zijn om een effect te verbergen voor het geval je besluit het toch later te willen gebruiken.

Verdere hulpmiddelen zijn beschikbaar via de knoppen die langs de rechterrand van het scherm lopen.

Composite stelt je in staat foto's te combineren, zodat je een lucht van de ene foto naar de andere kunt toevoegen of een of meer mensen kunt toevoegen die niet op de originele foto voorkomen. Met overvloeimodi en dekkingsregelaars is dit grotendeels analoog aan lagen en u kunt deze later terugkeren en bewerken.

Volgende is een wisoptie die erg lijkt op het aanpassingspenseel in Lightroom. Met de functie Gebiedssplitsing kunt u echter uit meerdere bronnen samplen, waardoor u duidelijk herhalende gebieden kunt voorkomen. Bovendien kun je later terugkeren naar een gewist gebied en het verder bewerken als je dat wilt, wat ook geen optie is in Lightroom.

De volgende knoppen, Tekst, Bijsnijden, Rechttrekken en 90º roteren, spreken voor zich, maar net als de gereedschappen Wissen en Samenstellen bieden deze ook de krachtige functie om bewerkbaar te blijven, zelfs nadat u ze hebt toegepast en verdere effecten hebt toegevoegd.

Slimme foto-editor Effecten-editor

Image
Image

Als u meer van uw software wilt dan een simpele oplossing met één klik, dan is de Effects Editor waarschijnlijk interessant voor u. Met deze tool kun je je eigen effecten helemaal opnieuw creëren door aan elkaar te ketenen en verschillende effecten aan te passen.

In de praktijk is dit niet de meest intuïtieve functie van Smart Photo Editor en de beschrijving ervan in de Help-bestanden is misschien niet zo diepgaand als het zou kunnen zijn. Het biedt echter voldoende informatie om aan de slag te gaan, en als je ermee experimenteert, zul je een heel eind moeten komen om het te begrijpen. Gelukkig is er ook een communityforum waar je vragen kunt stellen, dus als je vastloopt en wat begeleiding nodig hebt, is dit een goede plek om naar toe te gaan. Om een specifieke vraag te stellen over de effecteditor, ga naar Help > Stel een vraag over het maken van effecten, terwijl het volledige forum in uw browser wordt gestart als u naar Community > gaat Bespreek foto-editor

Zodra je een effect hebt gecreëerd waar je tevreden mee bent, kun je het voor eigen gebruik opslaan en delen met andere gebruikers door op de knop Publish te klikken.

Smart Photo Editor - Review Conclusie

Image
Image

We zullen eerlijk zijn en toegeven dat we met vrij bescheiden verwachtingen naar Smart Photo Editor kwamen - er zijn nogal wat van deze foto-effecttoepassingen en we hadden aanvankelijk niets gezien dat ons deed denken dat dit zou gaan onderscheiden van de massa.

Het kostte echter heel weinig tijd om te beseffen dat we de applicatie hadden onderschat en dat, hoewel het zichzelf niet presenteert met de slimste of meest intuïtieve gebruikersinterface die er is, het een zeer krachtig en veelzijdig stuk gereedschap is. Smart Photo Editor verdient zijn vier en een halve ster van de vijf absoluut en het zijn slechts een paar ruwe randen die ervoor zorgen dat het geen volledige punten scoort.

Je kunt een bijna volledig uitgeruste proefversie downloaden (geen opties voor het opslaan of afdrukken van bestanden) en als je het leuk vindt, kun je op het moment van schrijven deze app kopen voor een aantrekkelijke $ 29,95, met de normale volledige prijs a nog steeds redelijk $59.95.

Voor gebruikers die alleen creatieve effecten op hun foto's willen toepassen, is dit waarschijnlijk een betere manier om dit doel te bereiken dan Photoshop en minder ervaren gebruikers zullen vrijwel zeker, zoals de makers beweren, hun resultaten sneller produceren dan wanneer ze gebruikten Adobe's afbeeldingseditor.

Je kunt een kopie van Smart Photo Editor downloaden van hun website.

Aanbevolen: