3 berichtformaten in Outlook en wanneer welke te gebruiken

Inhoudsopgave:

3 berichtformaten in Outlook en wanneer welke te gebruiken
3 berichtformaten in Outlook en wanneer welke te gebruiken
Anonim

Microsoft Outlook biedt drie verschillende berichtformaten: platte tekst, HTML en rich text (RTF). De belangrijkste verschillen tussen deze berichtindelingen hebben betrekking op hoe ze omgaan met afbeeldingen, tekens zoals opsommingstekens en stijlen zoals vetgedrukte letters.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Outlook 2019, 2016, 2013, 2010; Outlook voor Microsoft 365, Outlook Online en Outlook voor Mac.

Het juiste formaat kiezen

Het doel van elke vorm van communicatie is dat uw boodschap duidelijk wordt begrepen. Om dat te laten gebeuren, moet uw ontvanger het kunnen zien.

HTML: een e-mail in HTML-indeling toont alle kleuren, positionering, lettertypen, stijlen, enz. die u hebt gebruikt om deze te maken, op voorwaarde dat uw ontvanger Outlook heeft ingesteld om te ontvangen e-mails in HTML-formaat. De meeste gebruikers doen; in feite is dat de standaardinstelling.

Image
Image

Platte tekst: Een e-mail die in platte tekst wordt verzonden, bevat alleen teksttekens. Platte tekst ondersteunt geen vetgedrukte, cursieve, gekleurde lettertypen of andere tekstindelingen. Het ondersteunt ook geen afbeeldingen die direct in de berichttekst worden weergegeven, hoewel u afbeeldingen als bijlagen kunt toevoegen. Dit formaat zorgt voor maximale compatibiliteit; alle e-mailtoepassingen ondersteunen platte tekst en elk e-mailaccount kan uw bericht lezen.

Image
Image

RTF: Rich text formatting (RTF), het eigen berichtformaat van Outlook, is een soort middenweg. Het ondersteunt tekstopmaak, inclusief opsommingstekens, uitlijning en gekoppelde objecten. U kunt het gebruiken wanneer u naar andere Outlook- en Exchange-gebruikers verzendt, maar Microsoft raadt aan om hoe dan ook in HTML te verzenden.

Het standaardformaat instellen

Als je alle berichten in een bepaald formaat wilt verzenden, verander dan niet de opmaak voor een afzonderlijk bericht. Wijzig in plaats daarvan het standaardformaat.

Aanbevolen: