Hoe u uw Galaxy S6-smartphone kunt resetten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Galaxy S6-smartphone kunt resetten
Hoe u uw Galaxy S6-smartphone kunt resetten
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Back-up en reset > Fabrieksinstellingen herstellen >Telefoon resetten , ontgrendel de telefoon en tik op Alles verwijderen > Bevestigen.
  • Zonder een ontgrendelingscode, zet hem uit, houd volume omhoog, home en power ingedrukt tegelijk, ga dan naar Wipe Data/Factory Reset.

Dit artikel legt uit hoe je een fabrieksreset uitvoert op een Samsung Galaxy S6, S6 Edge en S6 Active met Android 7.0 Nougat of hoger.

Hoe de Samsung Galaxy S6 te resetten

Een fabrieksreset van een Galaxy S6 kan helpen als deze traag wordt, de batterij snel leeg raakt of als u bijna geen ruimte meer heeft. Het is ook essentieel om te doen voordat je je smartphone verkoopt, doneert, recyclet of aan iemand anders geeft.

Gelukkig is het proces voor het resetten van Samsung-apparaten eenvoudig, en als u de tijd neemt om op de juiste manier een back-up van uw apparaat te maken, hoeft u zich geen zorgen te maken over het verliezen van gegevens.

Een fabrieksreset kan niet ongedaan worden gemaakt. Als je deze gegevens nodig hebt, zorg er dan voor dat je een goede back-up maakt voordat je doorgaat.

Voordat u de fabrieksinstellingen terugzet, moet u een back-up van uw Android maken, zodat u geen gegevens of instellingen verliest. Ga naar Instellingen > Back-up en reset en schakel Back-up van mijn gegevens in Verbind vervolgens een Google-account als je dat nog niet hebt gedaan. Nadat u een back-up van uw gegevens hebt gemaakt, kunt u veilig een fabrieksreset uitvoeren.

  1. Ga naar Instellingen > Back-up en reset > Fabrieksinstellingen herstellen.

    Image
    Image
  2. Bovenaan het scherm ziet u een lijst met enkele gegevens die bij een reset worden gewist, waaronder uw Google-account, systeem- en app-gegevens, telefooninstellingen, gedownloade apps, muziek en afbeeldingen. Het vermeldt ook de accounts waarop u bent ingelogd op de smartphone.

    Image
    Image
  3. Tik onderaan op de Reset Phone knop.
  4. Op het volgende scherm moet je je telefoon ontgrendelen met het wachtwoord, de pincode of het patroon dat je hebt gemaakt.
  5. Vervolgens krijg je een waarschuwing dat dit proces al je persoonlijke gegevens en gedownloade applicaties zal verwijderen, die niet kunnen worden hersteld.
  6. Tik op de Delete All knop.

    Image
    Image
  7. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen op uw Samsung-account. Log in als dat nodig is en tik op Bevestigen.
  8. Je telefoon zou moeten afsluiten en het verwijderingsproces moeten beginnen.
  9. Wanneer het proces is voltooid, start de telefoon opnieuw op en brengt u naar het welkomstscherm.

Een Galaxy S6 resetten zonder de ontgrendelcode

Als je een apparaat wilt resetten dat je niet kunt ontgrendelen, is er een andere methode om te proberen. Mogelijk moet u echter nog steeds uw Samsung-wachtwoord bij de hand hebben wanneer u de telefoon opnieuw opstart na de reset.

  1. Schakel je Galaxy S6, S6 Edge of S6 Active uit.
  2. Houd de knoppen volume omhoog, home en power tegelijkertijd ingedrukt tijd. Dit zorgt ervoor dat de telefoon opstart; u kunt de knoppen loslaten wanneer u het Android-pictogram of -logo op het scherm ziet.
  3. Vervolgens zie je het opstartmenu van je telefoon, dat eruitziet als opdrachtregels.
  4. Gebruik de knop Volume omlaag om naar Wipe Data/Factory Reset te gaan en tik op de aan/uit-knop om deze te selecteren.

  5. Je krijgt een waarschuwing: Alle gebruikersgegevens wissen? DIT KAN NIET ONgedaan gemaakt worden!
  6. Scroll omlaag naar ja met de volume omlaag-knop en druk op de power-knop.
  7. Als het resetten is voltooid, verschijnt er een bericht onder aan het scherm: Data Wipe Complete.
  8. Druk op de power knop om het resetten te voltooien.

Wat doet een fabrieksreset?

Voordat u een fabrieksreset uitvoert, moet u weten wat dit betekent. Kortom, dit proces brengt uw apparaat terug naar hoe het was toen het uit de doos kwam. Na deze reset moet u of de volgende eigenaar het installatieproces doorlopen, inloggen bij Google en apps downloaden of herstellen.

Als je niet bereid bent om een fabrieksreset uit te voeren, probeer dan eerst een zachte reset. Als u dit doet, worden geen gegevens verwijderd, maar kunnen enkele prestatieproblemen worden opgelost, net zoals het opnieuw opstarten van uw computer dat kan. Een zachte reset betekent eenvoudigweg uw smartphone uit- en weer inschakelen; u kunt ook de herstartoptie gebruiken als dat niet werkt. Opmerking: als u uw apparaat niet kunt uitschakelen of niet meer reageert, houdt u de aan/uit-/vergrendelknop 10 seconden ingedrukt totdat het opnieuw wordt opgestart.

Aanbevolen: