Wat moet ik doen als ik mijn Apple TV Siri Remote kwijt ben?

Inhoudsopgave:

Wat moet ik doen als ik mijn Apple TV Siri Remote kwijt ben?
Wat moet ik doen als ik mijn Apple TV Siri Remote kwijt ben?
Anonim

De grootste fout die de Apple TV Siri Remote deelt met andere afstandsbedieningen, is dat deze verloren of beschadigd kan raken. Dat betekent echter niet dat je je Apple TV niet kunt gebruiken totdat je hem hebt gevonden of een nieuwe hebt gekocht. Als je op alle gebruikelijke plaatsen hebt gezocht naar de ontbrekende afstandsbediening, zijn er verschillende manieren om een Apple TV te gebruiken zonder de Siri-afstandsbediening.

Manieren om een Apple TV te bedienen zonder afstandsbediening

Als je de afstandsbediening hebt beschadigd of ervan overtuigd bent dat je hem nooit zult vinden, koop dan een vervangende Siri-afstandsbediening. In de tussentijd heb je opties om je Apple TV te bedienen.

  • Gebruik de Remote-app op een iPad, iPhone of Apple Watch.
  • Programmeer een oudere afstandsbediening of universele afstandsbediening opnieuw.
  • Gebruik een Apple TV 3 afstandsbediening.
  • Gebruik een gamecontroller.
  • Gebruik een Bluetooth-toetsenbord.

Gebruik de Remote App

Als je een iPhone, iPad of iPod Touch hebt, gebruik dan de gratis Remote-app. Zolang beide apparaten zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden, kun je de app gebruiken om je Apple TV te bedienen.

  1. Download de Remote-app van de App Store naar je iOS-apparaat.
  2. Tik op de app om deze te starten en tik vervolgens op het Apple TV-pictogram op het scherm om de Apple TV in te schakelen. Als je het Apple TV-pictogram niet ziet, zorg er dan voor dat je op beide apparaten hetzelfde netwerk gebruikt.

  3. Koppel je iPhone met de Apple TV door de code op de Apple TV in te voeren in het daarvoor bestemde gebied in de app. Dit is alleen nodig wanneer u de Remote-app voor het eerst gebruikt. Je ziet een melding dat je de Apple TV kunt bedienen met Remote in Control Center, naast dat je hem rechtstreeks vanuit de app kunt bedienen.

    Image
    Image
  4. Veeg van links naar rechts en omhoog en omlaag op de bovenste helft van het scherm van de iOS-app om items op het Apple TV-scherm te selecteren. De knoppen onderaan komen overeen met knoppen op de afstandsbediening en bevatten een microfoon die je kunt gebruiken om Siri de Apple TV te laten bedienen of zoekopdrachten uit te voeren.
  5. Tik op Details bovenaan het scherm om een visuele weergave te zien van wat er op de Apple TV wordt afgespeeld.
  6. Tik op het screen-pictogram onderaan in het midden van de app terwijl je in de Details-weergave bent om de Audio te openen & Sub titles scherm, waar je de taal van je voorkeur kunt selecteren en ondertiteling aan of uit kunt zetten. Tik op Gereed om je instellingen op te slaan.

    Image
    Image

Je kunt een Apple Watch ook als Apple TV-controller gebruiken. Veeg over het horlogescherm om door het Apple TV-scherm te navigeren en materiaal af te spelen en te pauzeren. De horloge-app ondersteunt Siri echter niet.

Gebruik een andere tv- of dvd-afstandsbediening

Afgezien van het verlies van Siri en aanraakgevoeligheid, is een probleem met het gebruik van een andere tv- of dvd-afstandsbediening om je Apple TV te bedienen, dat je deze moet instellen voordat het verlies plaatsvindt. Aangezien iedereen wel eens de afstandsbediening kwijtraakt, kan het zinvol zijn om nu een dergelijk evenement te plannen en een oude afstandsbediening te programmeren voordat het mis gaat.

Een oude tv- of dvd-afstandsbediening instellen op de Apple TV

Ga naar Instellingen > Algemeen > Afstandsbedieningen en apparaten > Leer Remote op je Apple TV. Druk vervolgens op de Start-knop. U wordt door het installatieproces van de oudere afstandsbediening geleid. Vergeet niet een ongebruikte apparaatinstelling te kiezen voordat je begint.

Je Apple TV vraagt je om zes knoppen toe te wijzen om je tv te bedienen: Omhoog, Omlaag, Links, Rechts, Selecteren en Menu.

Geef de afstandsbediening een naam. U kunt nu ook extra bedieningselementen toewijzen, zoals snel vooruit- en terugspoelen.

Gebruik een oudere Apple TV-afstandsbediening

Als je er een hebt, gebruik dan een oudere zilvergrijze Apple Remote om je Apple TV 4 te bedienen. De Apple TV-box bevat een infraroodsensor die werkt met de oude Apple TV-afstandsbediening. Om de Apple Remote met uw Apple TV te koppelen, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Afstandsbedieningen en gebruikt u de zilvergrijze afstandsbediening die u wilt gebruiken, klikt u op Koppel afstandsbediening U ziet een klein voortgangspictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

Gebruik je gamecontroller

Als je games speelt op Apple TV, heb je misschien een gamecontroller; het is de beste manier om gaming op het platform te ontgrendelen.

Om een gamecontroller van derden aan te sluiten, moet je Bluetooth 4.1 gebruiken:

  1. Zet de controller aan.
  2. Houd de Bluetooth-knop op de controller ingedrukt.
  3. Open Instellingen > Afstandsbedieningen en apparaten > Bluetooth op de Apple TV. De gamecontroller zou in de lijst moeten verschijnen.
  4. Klik op de controller om de twee apparaten te koppelen.

Bottom Line

Je kunt dezelfde koppelvolgorde gebruiken als bij de gamecontroller om een Bluetooth-toetsenbord op je Apple TV aan te sluiten. Nadat u een koppeling tussen de twee apparaten hebt gemaakt, kunt u met het toetsenbord door de Apple TV-menu's navigeren, het afspelen pauzeren en opnieuw starten en tussen apps en pagina's bladeren. Je hebt geen toegang tot Siri, maar typen op een echt toetsenbord is gemakkelijker dan typen op het virtuele toetsenbord op het scherm.

Een nieuwe Siri-afstandsbediening instellen

Uiteindelijk moet je doorbijten en investeren in een vervangende Siri Remote. Wanneer het aankomt, zou het automatisch moeten koppelen met Apple TV. Als de batterij leeg is of als u een nieuwe afstandsbediening moet koppelen, klikt u op een knop op de nieuwe Siri Remote. U zou een dialoogvenster moeten zien verschijnen in de rechterbovenhoek van het scherm. Het vertelt je een van twee dingen:

  • Remote Paired: U zou uw nieuwe afstandsbediening meteen moeten kunnen gebruiken.
  • Afstandsbediening koppelen: mogelijk wordt u gevraagd de Siri-afstandsbediening dichter bij de Apple TV te brengen om door te gaan met koppelen.

Als geen van beide verschijnt, sluit u de nieuwe Siri Remote een uur aan op de voeding en probeert u het opnieuw. Als dat niet werkt, drukt u tegelijkertijd gedurende drie seconden op de knoppen Menu en Volume omhoog op de afstandsbediening. Deze actie reset het en keert terug naar de koppelingsmodus.

Aanbevolen: