E-mails sorteren op ontvangstdatum in Thunderbird

Inhoudsopgave:

E-mails sorteren op ontvangstdatum in Thunderbird
E-mails sorteren op ontvangstdatum in Thunderbird
Anonim

Met Thunderbird van Mozilla kun je e-mails gemakkelijk op datum sorteren. Hier is hoe.

Een snelkoppeling voor deze stap is om op het woord Datum bovenaan de lijst met datums te klikken. Hiermee wordt de volgorde van de datums omgekeerd, zodat de oudste ontvangen berichten eerst worden weergegeven, of omgekeerd.

Gebruik de Gegroepeerd op Sorteren optie onderaan de Sorteren op… vervolgkeuzelijst om scheidingslijnen in te voeren voor Vandaag, Gisteren, Afgelopen 7 dagen, Laatste 14 dagen en Ouder.

Als je het View menu niet ziet, selecteer dan de Alt toets om het tijdelijk weer te geven.

  1. Open de map die u wilt sorteren.
  2. Navigeer naar Bekijken > Sorteren op.

    Image
    Image
  3. Selecteer Ontvangen.
  4. Kies in hetzelfde menu of je je e-mail wilt sorteren op Oplopend of Descending datum.

    Als je eerst je nieuwste e-mails wilt zien, selecteer je Descending.

Sorteren op datum versus ontvangen

Dus waarom niet sorteren op datum? Het antwoord ligt in het feit dat de datum van een e-mail wordt bepaald door de afzender, niet door iets van uw kant. Dit betekent dat iets dat zo gewoon is als een klok die verkeerd is ingesteld op de computer van de afzender, ervoor kan zorgen dat de e-mail op een ander tijdstip lijkt te zijn verzonden. Als uw e-mails bijvoorbeeld op datum zijn gesorteerd, ziet u mogelijk een paar berichten terug die slechts enkele seconden geleden zijn verzonden, maar die uren geleden lijken te zijn verzonden vanwege een onjuiste datum.

Door Thunderbird e-mails te laten sorteren op de datum waarop ze zijn ontvangen, zorgt u ervoor dat u altijd het meest recent ontvangen bericht ziet en niet noodzakelijk de e-mail die het dichtst bij de huidige tijd was.

Aanbevolen: