Wie is de C418 van Minecraft?

Inhoudsopgave:

Wie is de C418 van Minecraft?
Wie is de C418 van Minecraft?
Anonim

Elke geweldige videogame heeft een geweldige soundtrack nodig. Oké, dat is niet waar. Ze hebben er geen nodig, maar misschien vind ik het gewoon heel leuk om de perfect gecomponeerde geluiden met mijn mond te imiteren.

Image
Image

Ongeacht dat feit heeft de muziek van C418 niet alleen de manier veranderd waarop Minecraft wordt gewaardeerd door fans, maar het heeft ook de manier veranderd waarop videogames muziek opnemen tijdens het spelen. Afgezien van deze prestatie, wie is de man achter de nu zeer bekende naam met één letter en drie cijfers? In dit artikel bespreken we de eigen componist van Minecraft, Daniel Rosenfeld. Laten we beginnen!

Daniel Rosenfeld

Image
Image
Daniel Rosenfeld, 2011.

Robert Zetzsche

Daniel Rosenfeld (of C418 zoals hij beter bekend staat in zowel de Minecraft- als de online muziekgemeenschap) is een Duitse onafhankelijke muzikant die zich richt op de genres ambient, IDM, experimenteel en elektronisch. Hij staat ook bekend als geluidstechnicus en componist, vooral bekend van zijn werk aan de videogame Minecraft. We zullen later echter meer praten over zijn relatie met Minecraft.

In een Reddit AMA-sessie werd Daniel gevraagd op welk moment hij zich realiseerde dat hij muzikant wilde worden en wat hem ertoe aanzette. Zijn antwoord legde uit hoe hij had geloofd dat hij zijn hele leven muzikant wilde worden, en hij relateerde die wens aan de zeer sterke droom van een ander kind dat brandweerman wilde worden. Wat hem uiteindelijk ertoe aanzette muziek te maken, was de vermelding door zijn broer van het digitale audiowerkstation 'Ableton Live'. In het antwoord op de vraag legde Daniel uit dat zijn broer uiteindelijk beweerde: "Ableton Live, het is helemaal zo eenvoudig dat zelfs IDIOTS muziek kunnen maken!"

Denken dat hij een van die idioten was, begon hij aan zijn muzikale reis. "Ik dacht helemaal dat ik een idioot was, dus ik probeerde het en stopte niet." Sinds hij zijn avontuur via muziek begon, heeft hij dertien albums, drie EP's en vijf andere projecten gemaakt, variërend van remixes tot singles tot co-releases met andere artiesten tot onvoltooide projecten. Daniel kreeg veel lof voor zijn muziek en bleef meer muziek maken, niet alleen voor zichzelf maar ook voor zijn luisteraars.

Minecraft

Image
Image

Daniel begon zijn proces van het maken van muziek voor Minecraft toen de game zich nog in de beginfase bevond als een technische demo. Ze ontmoetten Markus "Notch" Persson in een Internet Relay Chat (IRC), sprekend over de projecten die ze aan het maken waren, en besloten om samen te werken. Met wat oorspronkelijk begon als Notch die de allereerste fasen van Minecraft met Daniel deelde, en Daniel die zijn muziek met Notch deelde, werd het veel meer. Beide creatievelingen besloten om te proberen hun projecten samen te voegen, de muziek van Daniel met de videogame van Notch. Deze twee wisten niet dat dit een geniale stap zou worden in het creëren van een zeer interessante dynamiek voor Minecraft, waarbij de mogelijkheden om spelers onder te dompelen in het spel door middel van muziek te vergroten, terwijl Daniels individuele muziekcarrière zou groeien.

In een interview in 2014 met Thump, Vice's elektronische muziek- en cultuurkanaal, legde Daniel de connectie tussen hemzelf en Notch uit als bevrijdend. “Markus gaf me volledige vrijheid in wat ik moest doen, dus ik werd gewoon gek. Als je Minecraft ziet, is het meteen duidelijk dat je een bepaalde muziekstijl wilt, omdat het een lage resolutie heeft en alles blokkerig is. De nummers die nu bekend staan als "calm1", "calm2" en "calm3" waren de allereerste nummers die in het spel werden geplaatst en vormden voor altijd de manier waarop de richting van de wereldberoemde soundtrack van Minecraft zou worden gemaakt. Sinds hij zijn werk met Minecraft begon, heeft hij twee albums uitgebracht die specifiek zijn bedoeld om alle muziek van de videogame te presenteren en uit te brengen. Beide albums zijn door fans geclaimd als zijn beste werk, begrijpelijk. Elk album heeft zijn eigen specifieke stijl en reden, terwijl het ook vergelijkbare namen deelt.

Het originele album, Minecraft - Volume Alpha, was de eerste soundtrack-release van de C418. Het album bevatte alle nummers die beschikbaar waren sinds Alpha en had in totaal vierentwintig nummers. Het album bevatte ook verschillende extra nummers, wat een aanvulling was op het arsenaal aan muziek waar luisteraars van kunnen genieten. Terwijl de meeste soundtracks van videogames tegenwoordig alleen een digitale release hebben, zag Minecraft - Volume Alpha niet alleen een fysieke cd-release, maar ook een fysieke vinylrelease. Sinds de fysieke release van het album zijn de exemplaren zo snel verkocht dat het bijna onmogelijk is om ze in ongeopende staat te krijgen.

C418's tweede soundtrack, Minecraft - Volume Beta, was Daniels grootste project tot nu toe. Met een looptijd van ongeveer 2 uur en 21 minuten had Minecraft - Volume Beta in totaal 30 nummers. Hoewel het album nooit een fysieke release heeft gehad, is het uitgegroeid tot een van zijn bekendste projecten, naast het Minecraft - Volume Alpha-album. Nogmaals, het album bevatte muziek die nooit in de game was uitgebracht, net als zijn voorganger. Op de Bandcamp-pagina speciaal voor het album, beschreef Daniel het als: De tweede officiële soundtrack van Minecraft. 140 minuten lang en zeer gevarieerd. Met de geheel nieuwe creatieve modus, menumelodieën, de gruwelen van de onderwereld, de vreemde en misleidende rustgevende sfeer van het einde en alle ontbrekende platen uit de game! Het is mijn langste album ooit, en ik hoop dat je zult genieten van de hoeveelheid werk die ik erin heb gepropt.”

Ik vond het geweldig dat de Minecraft-gemeenschap dat deed. Muziek van de Minecraft - Volume Beta-soundtrack is genoteerd als een van de beste muziek van Minecraft, die diverser is en tracks heeft die specifieker herkenbaar zijn in plaats van door elkaar gegooid te worden met de andere "calm1", "calm2" en "calm3” tracks.

Geluidseffecten

Daniel heeft niet alleen de muziek gemaakt die wij gamers officieel kennen en waarderen als we blokken plaatsen, breken en vernietigen, maar ook veel van de geluiden in de games hebben gecreëerd. Die voetstappen die je hoort als je in een diepe, donkere, enge grot loopt? Dat was Daniël! Het vervelende gekrijs van de Nether's Ghast? Dat was Daniel (en blijkbaar enkele van zijn katten)!

De kunstvorm waarin Daniel deze verschillende geluiden en geluiden heeft gecreëerd, wordt "Foley" genoemd. Zoals gedefinieerd door Wikipedia: "Foley is de reproductie van alledaagse geluidseffecten die in de postproductie aan film, video en andere media worden toegevoegd om de audiokwaliteit te verbeteren. Deze gereproduceerde geluiden kunnen van alles zijn, van het zwiepen van kleding en voetstappen tot piepende deuren en brekend glas.”

Hoewel het misschien eenvoudig lijkt, kan het zeker een extreem moeilijke kunstvorm zijn om te perfectioneren. Toen hem werd gevraagd hoe hij jaren geleden zijn geluidseffecten in de Reddit AMA creëerde, gaf hij een interessant voorbeeld: "Paarden die op kasseien rennen? Dat zijn plunjers op steen/beton. Veel van dat soort geluiden in films worden gemaakt via Foley en de Foley Artist gebruikt hele rare objecten om de geluiden te produceren." Een ander voorbeeld dat hij gaf was voor de Spider-menigte. Hij legde zijn proces uit als: "Ik was gewoon de hele dag aan het onderzoeken of Spiders überhaupt enig geluid maakten, en YouTube vertelde me dat ze krijsen. Dus ik bracht de rest van de dag door met uitzoeken hoe ik een krijsend geluid kon maken voor een schepsel van 100 pond … en om de een of andere reden realiseerde ik me dat het geluid van een lopende brandslang zo ongeveer was wat ik nodig had. Dus stopte ik het geluidseffect van de brandslang in een sampler en gooide het rond. Voilá, krijsen!”

Hoewel hij verder uitlegde dat niets hem echt had geïnspireerd om specifiek de geluidseffecten te creëren, kunnen we hun artistieke belang niet verminderen. Daniel Rosenfeld heeft veel van de elementen in Minecraft gecreëerd die de manier waarop we het spel waarnemen bepalen.

Andere projecten

Image
Image
Joel "Deadmau5" Zimmerman.

Theo Wargo / Getty Images

Naarmate Minecraft groeide, groeide de Canadese elektronische muziekproducent en -artiest, Joel "deadmau5" Zimmerman, geïnteresseerd in het spel en de muziek binnenin. Naarmate de tijd vorderde, werkten C418 en deadmau5 uiteindelijk samen aan een nummer dat uiteindelijk zou worden uitgebracht op het C418-album "Seven Years of Server Data". Het nummer, mau5cave, heeft een heel duidelijke knipoog naar de videogame Minecraft in termen van stijl en de voor de hand liggende titel van het nummer. Om welke onbekende reden dan ook, werd het nummer zogenaamd onvoltooid gelaten, maar desondanks op het album gezet. In de beschrijving van het nummer staat: "Het nummer dat ik naar Deadmau5 stuurde toen we samenwerkten. Dit was een stap voor het eindproduct.” Sinds de release van het album in 2011 is er geen openbare vooruitgang op het nummer geboekt.

Een ander opmerkelijk project dat door C418 is gemaakt, was het album "148". Het album, uitgebracht in december 2015, had een heel andere draai aan wat veel fans van Daniel hadden verwacht. Daniel begon vijf jaar voor de eerste release aan 148 te werken. Met een zeer luide en in-your-face sfeer was het album een succes onder de fans. Daniel ging verder over het album: "Toen ik dit begon te maken, was ik een bange componist, vers van de bekendheid van Minecraft. Niet zeker wat de toekomst me zou brengen. En toen ik klaar was met het maken ervan, werd ik een afgematte componist, hyperkritisch op elk stuk dat ik ooit heb gemaakt, bang dat mijn oude werk laat zien dat ik niet goed genoeg ben. Dat maakt eigenlijk niet meer uit, want ik denk dat ik blij ben met dit album.”

Voor de Minecraft-fanaten van muziek van C418, heeft 148 ook een paar remixes van nummers uit de game. Nummers als "Droopy Remembers" en "Beta" geven het 148-album een heel vertrouwd, maar toch ander gevoel bij het luisteren en genieten van de muziek. Tot de release van het album waren deze remixes alleen eerder gespeeld en vertoond tijdens liveshows. Vooral het 148-album heeft iets voor elke muziekfan en kan worden gekocht voor in totaal $ 8.

Tot slot

Hoewel het misschien lijkt alsof hij niet veel muziek uitbrengt aan het publiek, is Daniel altijd het type persoon geweest om een prachtig geconstrueerd product te maken en te geven wanneer het officieel wordt tentoongesteld en ter ore wordt gebracht van zijn loyale fans, nieuw en oud.

Als je Daniel wilt steunen bij zijn muziekinspanningen, kun je naar zijn Bandcamp-pagina gaan en al zijn beschikbare muziek daar kopen. Zijn muziek kan afzonderlijk worden gekocht of kan worden gekocht als een volledige C418-discografie. Als je de discografie koopt, krijg je 20% korting in plaats van elk album afzonderlijk te kopen.

Aanbevolen: