Change tekst in PowerPoint-presentaties

Inhoudsopgave:

Change tekst in PowerPoint-presentaties
Change tekst in PowerPoint-presentaties
Anonim

PowerPoint ondersteunt twee verschillende methoden voor het wijzigen van de hoofdletters van tekst die u in uw presentatie hebt ingevoerd. Afhankelijk van wat voor jou het gemakkelijkst is, verander je het hoofdlettergebruik met sneltoetsen op je toetsenbord of verander je het hoofdlettergebruik met een commando in de groep Lettertype van het tabblad Start.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Mac en PowerPoint voor Microsoft 365.

Change wijzigen met sneltoetsen

Toetsenbordsnelkoppelingen zijn handig voor zowat elk programma als een snel alternatief voor het gebruik van de muis. PowerPoint ondersteunt de sneltoets Shift+F3 in Windows (die hetzelfde is in Word) om te schakelen tussen de drie meest voorkomende selecties voor het wijzigen van hoofdletters en kleine letters:

  • Hoofdletters: alle letters in de geselecteerde tekst zijn hoofdletters.
  • Kleine letters: Geen van de letters in de geselecteerde tekst zijn hoofdletters.
  • Elk woord in hoofdletters plaatsen: De eerste letter in elk woord van de geselecteerde tekst krijgt een hoofdletter.

Markeer de tekst om te wisselen en druk op Shift+ F3 om door de instellingen te bladeren.

Change wijzigen met het PowerPoint-lint

Als je geen sneltoetsen gebruikt of PowerPoint op een Mac gebruikt, verander dan de hoofdletters van tekst in een presentatie vanaf het PowerPoint-lint.

  1. Selecteer de tekst.
  2. Ga naar Home en selecteer in de groep Font de Hoofdletter wijzigen (Aa) knop.

    Image
    Image
  3. Kies uit deze vijf opties:

    1. Zin hoofdletters zet de eerste letter in de geselecteerde zin of het geselecteerde opsommingsteken in hoofdletters.
    2. lowercase converteert de geselecteerde tekst naar kleine letters, zonder uitzondering.
    3. UPPERCASE converteert de geselecteerde tekst naar een instelling in hoofdletters. Cijfers verschuiven niet naar leestekens.
    4. Elk woord in hoofdletters zetten zorgt ervoor dat de eerste letter van elk woord in de geselecteerde tekst een hoofdletter krijgt. (Dit is geen echte naamval, waarin geen hoofdletters worden gebruikt voor voegwoorden, lidwoorden en voorzetsels van minder dan vier letters.)
    5. tOGGLE cASE verandert elke letter van de geselecteerde tekst in het tegenovergestelde van de huidige case. Dit is handig als u tijdens het typen per ongeluk op de Caps Lock-toets hebt gedrukt.
  4. PowerPoint's case-change tools zijn nuttig, maar niet onfeilbaar. Het gebruik van de hoofdletterconversie van zinnen behoudt de opmaak van eigennamen niet, en elk woord met een hoofdletter doet precies wat het zegt, zelfs als sommige woorden zoals a en van kleine letters in compositietitels zouden moeten blijven.

Overwegingen

Het gebruik van hoofdlettergebruik in PowerPoint-presentaties combineert een beetje kunst met een beetje wetenschap. De meeste mensen houden niet van tekst in hoofdletters omdat het hen doet denken aan schreeuwen per e-mail, maar het beperkte en strategische gebruik van kopteksten in hoofdletters kan tekst op een dia onderscheiden.

In elke presentatie is de belangrijkste deugd consistentie. Alle dia's moeten dezelfde tekstopmaak, typografie en spatiëring gebruiken. Te vaak wisselen tussen de dia's verwart de visuele presentatie en komt zowel rommelig als amateuristisch over. Vuistregels voor het zelf bewerken van uw dia's zijn:

  • Alle kogels met een hoofdletter of leestekens of geen kogels.
  • Als je de kop van een dia met hoofdletters voor elk woord weergeeft, zijn de hoofdletters en interpunctie van je opsommingstekens minder belangrijk dan wanneer je de diatitels als korte, volledige zinnen weergeeft. Titels van korte zinnen zien er meestal beter uit met opsommingstekens die worden weergegeven als correct opgemaakte volledige zinnen.
  • Vermijd het weergeven van lange tekstblokken in hoofdletters of gebruik hoofdletters voor elk woord.

Aanbevolen: