Telegram's populariteit verklaard

Inhoudsopgave:

Telegram's populariteit verklaard
Telegram's populariteit verklaard
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De berichten-app Telegram klimt naar de top van de download-hitlijsten.
  • Gebruikers zeggen dat ze op de app tikken om ervoor te zorgen dat hun berichten veilig blijven.
  • Telegram jaagt mogelijk gebruikers van rivaliserende WhatsApp, die wordt geteisterd door privacykwesties.
Image
Image

Messaging-app Telegram klimt naar de top van de download-hitlijsten, dankzij zijn privacyclaims, zeggen waarnemers.

Telegram is nu nummer 1 op een lijst van meest gedownloade niet-gaming-apps wereldwijd, volgens Notebook Check, daarbij verwijzend naar gegevens van het mobiele analistenbedrijf Sensor Tower. De app is ook nummer 1 in Google Play en nummer 4 in de App Store van Apple. Gebruikers zeggen dat ze op de app tikken om ervoor te zorgen dat hun berichten veilig blijven.

"Telegram is privacyvriendelijk", zei Marie Denis-Massé, de oprichter van Women Make, een Telegram-gemeenschap van meer dan 1.000 vrouwelijke oprichters en makers, in een e-mailinterview.

"Ze verkopen geen advertenties en verkopen uw gegevens niet. Ze hebben ook een end-to-end-coderingsoptie, waardoor het nog meer respect voor uw privacy heeft."

Privacykwesties Rattle Rivals

Sensor Tower zei dat het aantal Telegram-downloads 3,8 keer hoger is dan in januari 2020, met 63 miljoen vorige maand. De meeste downloads kwamen uit India met 20%, gevolgd door Indonesië met 10%.

Telegram jaagt mogelijk gebruikers van rivaliserende WhatsApp, die wordt geteisterd door privacykwesties. WhatsApp is onlangs begonnen gebruikers te verplichten een nieuw privacybeleid te accepteren. Het nieuwe beleid stelt WhatsApp in staat om alle informatie die het over jou heeft te delen met Facebook en zijn verschillende dochterondernemingen.

WhatsApp's nieuwe privacybeleid kreeg een duidelijke duim omlaag van niemand minder dan techmagnaat Elon Musk. In een tweet raadde Musk mensen aan om de versleutelde berichten-app Signal te kiezen. Twitter-CEO Jack Dorsey retweette vervolgens de opmerking van Musk. Een paar uur later tweette Signal dat het bezig was om de toestroom van nieuwe gebruikers aan te pakken.

WhatsApp verdedigde zijn privacybeleid in een online post. "We kunnen je persoonlijke berichten niet zien of je oproepen horen, en Facebook ook niet: WhatsApp noch Facebook kunnen je berichten lezen of je oproepen met je vrienden, familie en collega's op WhatsApp horen", aldus het bedrijf.

"Wat je ook deelt, het blijft tussen jullie. Dat komt omdat je persoonlijke berichten worden beschermd door end-to-end encryptie. We zullen deze beveiliging nooit verzwakken en we labelen elke chat duidelijk, zodat je onze toewijding kent."

De juiste berichtenservice kiezen

De beste alternatieven voor Telegram, ervan uitgaande dat gebruikers niet geïnteresseerd zijn in een product dat van Facebook komt, zijn Signal en iMessage, zei Sean Herman, de oprichter en CEO van Kinzoo, een berichtenservice voor kinderen, in een e-mail interview.

"Iedereen die Telegram voor zijn kinderen overweegt, moet weten dat het platform de unieke privacybehoeften van kinderen niet beschermt, zoals vereist door COPPA in de VS en AVG-K in de EU", voegde Herman eraan toe.

"Kinzoo Messenger is van de grond af opgebouwd rond de privacy van kinderen en geeft ouders een alternatief voor Facebook Messenger Kids."

Tech-enthousiasteling Valentina Lopez zei in een e-mailinterview dat ze Telegram gebruikt omdat het de mogelijkheid biedt om op meerdere apparaten tegelijk in te loggen en berichten op alle apparaten te kunnen ontvangen.

Image
Image

Ze stelt het ook op prijs dat de groep van Telegram maximaal 200.000 leden kan hebben. Voor WhatsApp is 256 de maximale ledencapaciteit in een groep. "Je kunt ook een enkel bestand met een maximale grootte tot 2 GB uploaden op Telegram, terwijl de limiet voor een enkel bestand op WhatsApp 100 MB is," zei ze.

Hoewel privacy een cruciale overweging is, zei Denis-Massé ook dat ze veel van de functies van Telegram waardeert. In tegenstelling tot WhatsApp hoef je je telefoonnummer niet te delen, wat een aanzienlijk voordeel is als je deel uitmaakt van grote groepen.

"Telegram is ook een geweldig platform om mensen via groepen te ontmoeten", voegde ze eraan toe. "Ze kunnen zowel gesloten als openbaar zijn, en de vele ingebouwde functies die met de tijd kwamen, maakten het mogelijk om een hele community via de app te beheren."

Telegram is een uitstekend alternatief voor Signal, zei Joe Sinkwitz, CEO van influencer-marketingnetwerk Intellifluence, in een e-mailinterview, met name voor gebruikers die een veilige app voor privéberichten willen die geen eigendom is van grote technologie. "Terwijl de privacydetails enigszins worden besproken onder beveiligingsexperts", voegde hij eraan toe. "Telegram biedt grotere groepschats (tot 200.000!), waardoor het ideaal is voor grote organisaties die privacy op prijs stellen."

Aanbevolen: