DJI RoboMaster S1 Review: een superleuke tankdrone met codering en gevechten

Inhoudsopgave:

DJI RoboMaster S1 Review: een superleuke tankdrone met codering en gevechten
DJI RoboMaster S1 Review: een superleuke tankdrone met codering en gevechten
Anonim

Bottom Line

De DJI RoboMaster S1 is een geweldige tankdrone met educatieve waarde, maar waarschijnlijk alleen het geld waard als je dieper gaat dan cruisen en fotograferen.

DJI RoboMaster S1

Image
Image

We hebben de DJI RoboMaster S1 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De DJI RoboMaster S1 is een op afstand bestuurbaar speeltje op steroïden. Het lijkt meer op het soort rijdende drone dat bommenploegen of soldaten gebruiken, het is hyper-manoeuvreerbaar, met complexe en veelzijdige wielen waarmee het zijwaarts kan rijden en met hoge snelheden vooruit kan rijden. Het schiet zelfs kleine gelpellets uit zijn kanon en kan foto's en HD-video maken.

In alle opzichten is de DJI RoboMaster S1 een beest en gemakkelijk een van de meest indrukwekkende verbonden speelgoed dat we ooit hebben gezien. Maar het is dienovereenkomstig geprijsd op $ 549,99 - veel meer dan je gemiddelde slimme speelgoed, hoewel dat nog steeds minder is dan de vliegende drones die DJI produceert. Het is enorm leuk om mee te spelen en biedt aanpassings- en coderingsmogelijkheden, maar het is een flinke investering als je de RoboMaster S1 alleen als speelgoed gebruikt.

Image
Image

Ontwerp: Serieus verfijnd

De DJI RoboMaster S1 ziet eruit als een hightech tank, zij het gekrompen tot draagbare niveaus: hij is ongeveer een voet lang en iets meer dan negen centimeter breed en is iets meer dan een voet hoog. Het is ook in wezen allemaal plastic - afgezien van de schroeven - en heeft een oranje punt op het kanon om hopelijk eventuele bezorgde buren af te weren. Om eerlijk te zijn, het ziet er nog steeds uit als een behoorlijk agressief voertuig, en de hoge snelheid en optionele zwaailichten en lasergeluiden wanneer het schiet helpen niet. We waren een beetje nerveus om ermee over het trottoir te rijden en stopten wanneer iemand in de buurt kwam.

De DJI RoboMaster S1 is een beest en gemakkelijk een van de meest indrukwekkende verbonden speelgoed dat we ooit hebben gezien. Maar het is dienovereenkomstig geprijsd op $ 549,99.

Zoals je zult ontdekken tijdens het uitgebreide bouwproces (daarover binnenkort meer), is de DJI RoboMaster S1 zeer veilig ontworpen en slim gemaakt. Zelfs met grotendeels plastic aan boord, hebben de ingenieurs van DJI het meeste uit de materialen gehaald en een zwervende drone gebouwd die veilig naar buiten kan rijden, bestand is tegen vuil, stenen en bladeren en de cruciale kabels en sensoren goed beschermt.

Toegegeven, we zouden doodsbang zijn om de RoboMaster S1 van een klif te rijden of van een tafel te laten vallen, vanwege zowel de prijs als een paar blootgestelde stukjes aan de bovenkant, met name de camera en antennes. Maar als je op een parkeerplaats of op het trottoir rijdt, voelt het alsof het gebouwd is om dagelijks misbruik te weerstaan.

Image
Image

Installatie en toegankelijkheid voor kinderen: laat de volwassenen het doen

Jongere kinderen kunnen zeker spelen met en de DJI RoboMaster S1 besturen, onze zes jaar oude testassistent was er helemaal weg van, maar de installatie is volledig voorbehouden aan ouders. Het is een langzaam, ingewikkeld proces met op diagrammen gebaseerde, IKEA-achtige instructies. Beginnend met een doos vol met meer dan 100 onderdelen en tientallen schroeven, kostte het ons minstens 2,5 uur om de DJI RoboMaster S1 aan de gang te krijgen.

Bijna niets klikt hier gewoon in elkaar. Het is op zich niet moeilijk, maar het kost veel tijd en focus. Elk mecanumwiel bestaat bijvoorbeeld uit 16 verschillende onderdelen samen met vijf schroeven (en vet). Je voltooit dat proces vier keer voordat je de body van de DJI RoboMaster S1 zelfs maar aanraakt. Dat is een moeizaam begin van het hele proces, maar als je eenmaal ziet hoe de S1 over oppervlakken in elke richting glijdt, zul je het er waarschijnlijk mee eens zijn dat het de moeite waard was.

De DJI RoboMaster S1 voelt niet te duur aan. Het is een ongelooflijk goed ontworpen, super-premium apparaat dat super leuk is om mee te spelen en kan worden geprogrammeerd om nog veel meer te doen.

Vanaf daar bouw je het frame, sluit je de verschillende sensoren en draden aan en monteer je de wielen, het kanon, de camera en het "brein" - de intelligente controller die wordt gebruikt voor draadloze communicatie met je telefoon of tablet. We moesten onderweg een paar kleine problemen oplossen, maar niets te groot of tijdrovend. Weet dat je de RoboMaster S1-doos niet gaat openscheuren en er meteen mee gaat spelen.

Zelfs de gelparelpellets hebben tijd nodig om voor te bereiden voordat je ze kunt afvuren. Je krijgt een flesje gevuld met ongeveer 10.000 ervan, maar ze moeten een paar uur in water weken om groot genoeg te worden om te schieten. Ze zijn trouwens niet giftig en ze zullen uiteindelijk uiteenvallen en slechts een beetje stof achterlaten waarvan DJI zegt dat het niet schadelijk is voor het milieu.

Image
Image

Software: alles zit in de app

De officiële DJI RoboMaster-app voor iOS of Android dient als toegangspoort tot de complete S1-ervaring. De RoboMaster S1 wordt niet geleverd met een speciale controller, dus de app biedt alle toegang tot bedieningselementen en instellingen, evenals gevechts- en coderingsmodi. (Opmerking: je kunt een controller-bijlage voor je smartphone of tablet kopen, maar je hebt nog steeds de app nodig.)

Bij het besturen van de RoboMaster S1 geeft de app je een first-person view van de actie, zodat je de auto kunt besturen alsof je erin zit - of een first-person videogame speelt. Het kostte ons een tijdje om eraan te wennen om naar het scherm te kijken in plaats van naar de auto zelf, maar als je eenmaal die overstap hebt gemaakt, is het een echt meeslepende ervaring. Je kunt de kleine pellets afvuren met een tik, of overschakelen naar een "laser" -opname (een kleine flits van gekleurd licht met een kerkbankgeluid). U kunt ook video filmen en snapshots maken. Dankzij computer vision-technologie kun je zelfs een persoon binnen het frame identificeren en de RoboMaster S1 hem of haar laten volgen.

De app biedt ook toegang tot de Battle-modus, waarin twee of meer RoboMaster S1-eenheden kunnen synchroniseren en gelparels of laserschoten op elkaars sensoren kunnen afvuren. We hebben dit helaas niet kunnen uitproberen; dat is een $ 1.000 plus uitgaven tussen vrienden. Het klinkt echter als een heel vermakelijk element, en we moeten ons voorstellen dat het de levensduur van je ervaring zou verlengen om vrienden te hebben met hun eigen RoboMaster S1-eenheden.

Image
Image

Controls en prestaties: het is geweldig

DJI's RoboMaster S1 voelt ongelooflijk responsief aan, en zoals gezegd, het is een indrukwekkend wendbaar beest. Na een leven lang spelen met eenvoudige RC-auto's die alleen vooruit en achteruit rijden, is het vermogen om zijwaarts te rijden, zoals zijwind of beschieting, een beetje verbluffend. Op de hoogste snelheidsinstelling (ongeveer 3,5 meter per seconde vooruit) zoomt de S1 mee op een indrukwekkende clip. Hij presteert natuurlijk het beste op een relatief glad oppervlak, maar hij beweegt nog steeds goed op grof grind en kan langzamer over gras komen.

Het blasterkanon zelf is iets opmerkelijks. Wanneer de RoboMaster S1 is ingeschakeld, springt het kanon in de aandacht en reageert de gimbal op de subtiele bewegingen van uw vinger op uw aanraakapparaat. De rubberachtige gelparels vuren ook nauwkeurig en snel; ze zullen een snelle steek geven als ze tegen je huid slaan. In feite wordt de RoboMaster S1 geleverd met een plastic veiligheidsbril, maar standaard zal het kanon geen gelparels afvuren als het boven een boog van 10 graden wordt gericht. Je kunt die beperking uitschakelen, maar wees voorzichtig, want deze kralen kunnen iemands oog echt verwonden. Serieus, schiet niet op mensen of levende wezens.

Op de hoogste snelheidsinstelling (ongeveer 3,5 meter per seconde vooruit), zoomt de S1 mee in een indrukwekkende clip.

We waren in staat om met de RoboMaster S1 ongeveer halverwege een stadsblok te rijden voordat de videofeed schokkerig werd, en kort daarna verloren we de betrouwbare controle over het apparaat. Op een gegeven moment reed hij van het trottoir de straat af en hadden we geen live beeld van wat er aan de telefoon gebeurde, dus we raden niet aan om de S1 van veraf te bedienen.

Je kunt rechtstreeks verbinding maken met de DJI RoboMaster S1 via een Wi-Fi-verbinding of een draadloze router gebruiken als tussenpersoon. De router vergroot volgens DJI de potentiële transmissiecommunicatie aanzienlijk, maar is niet echt praktisch voor de gemiddelde thuisgebruiker. De specificaties van DJI suggereren bepaalde routers die kunnen worden gebruikt met draagbare laptopbatterijen, dus dat is waarschijnlijker een oplossing voor het organiseren van gevechten op een parkeerplaats of magazijnomgeving, niet alleen om door je buurt te cruisen.

In onze ervaring ging de batterij van 2 400 mAh ongeveer 30-35 minuten per sessie mee, wat overeenkomt met de schatting van DJI. Dat komt aardig in de buurt van wat je ziet bij sommige eersteklas vliegende drones, maar we hadden gehoopt op een langere spanwijdte, aangezien gewicht niet zo'n groot probleem is bij apparaten op de grond - zelfs de slanke smartphone in je zak heeft waarschijnlijk een hogere capaciteit batterij. Het duurt ongeveer 90 minuten voordat de batterij van de S1 vol is, dus als u van plan bent de RoboMaster S1 veel te gebruiken, wilt u misschien een reservebatterij kopen om deze in te wisselen.

Image
Image

Educatieve waarde: genoeg om te leren en mee te experimenteren

Gelukkig heeft de RoboMaster S1 veel educatief voordeel. Het apparaat zelf is voortgekomen uit DJI's bestaande RoboMaster-studentenrobotica-competitie, waarin teams hun eigen bots op maat ontwerpen en programmeren. Je hebt al een complete RoboMaster S1 om in de doos te monteren, maar van daaruit kun je hem programmeren om veel verschillende dingen te doen.

Nieuwkomers en jonge leerlingen kunnen de Scratch 3.0-taal gebruiken om duidelijk gestructureerde opdrachten samen te stellen, terwijl de Python-taal beschikbaar is voor gevorderde programmeurs. Met stapsgewijze lessen kunnen zelfs absolute nieuwkomers de basisprincipes van coderen leren, zodat u bewegings- en schietroutines kunt creëren met de RoboMaster S1. Het kan zelfs klappen, lichaamsgebaren en visuele markeringen herkennen en een geprogrammeerde taak uitvoeren wanneer het die signalen ziet of hoort. De app van DJI maakt het leren van de grondbeginselen laagdrempelig en redelijk, en gebruikers hebben veel flexibiliteit om hun groeiende vaardigheden in de loop van de tijd toe te passen.

Prijs: het is een flink bedrag

De DJI RoboMaster S1 voelt niet te duur aan. Het is een ongelooflijk goed ontworpen, super-premium apparaat dat super leuk is om mee te spelen en kan worden geprogrammeerd om nog veel meer te doen. Dat gezegd hebbende, $ 549 (adviesprijs) is een enorme hoeveelheid geld om uit te geven aan wat in wezen een supergeavanceerde op afstand bestuurbare auto is. Voor de meeste mensen denken we dat de RoboMaster S1 dit soort investering alleen waard is als je de codeerlessen daadwerkelijk gaat gebruiken, of een serieus cool apparaat nodig hebt om je bestaande of groeiende codeerkennis op toe te passen. Het is speelgoed voor een pre-tienergenie om mee te knutselen of een groep vrienden die wat mods kunnen maken en met elkaar kunnen vechten.

Strikt als een speeltje, voelt het als het soort extravagant speelgoed dat een miljardair van een kind rond een herenhuis zou rijden terwijl hij de ongelukkige butler bekogeld met gelparels. Maar voor degenen onder ons die geen eindeloze reserves aan besteedbaar inkomen hebben (of personeel helpen om te martelen), is het moeilijk te verkopen voor wat weliswaar een geweldig speelgoed is.

DJI RoboMaster S1 vs. Makeblock mBot

Dit zijn zeer verschillende verbonden speelgoed in prijs en uitvoering, maar toch zeer vergelijkbaar in ethos. Beide komen aan als een doos met onderdelen die je moet monteren, maar terwijl de DJI RoboMaster S1 er supergepolijst uitziet, draagt de Makeblock mBot (die ongeveer 30 minuten duurt om te bouwen) zijn doe-het-zelf-stijl op zijn mouw. Hij heeft ook geen pistool en hij rijdt niet zijwaarts.

Maar je kunt de Makeblock mBot nog steeds gemakkelijk bedienen en hij kan worden geprogrammeerd in de app, die programmeerlessen heeft. Voor ongeveer $ 70 kun je de mBot zien als een veel eenvoudiger, veel goedkoper alternatief voor de RoboMaster S1-of misschien een opstapje. Een jonge leerling kan beginnen met de Makeblock mBot en zich uiteindelijk opwerken tot de veel geavanceerdere DJI RoboMaster S1.

Een hippe robot met geweldige bedieningselementen en educatieve waarde, maar het is een flinke uitspatting

We hebben het fantastisch gehad met de DJI RoboMaster S1, maar dat prijskaartje zal bijna iedereen doen pauzeren. Je moet echt het maximale uit het apparaat kunnen halen - en dat betekent ofwel leren coderen van de app of je kennis toepassen op het programmeren en aanpassen van de S1. Maar als je waarschijnlijk niet in codering gaat duiken en gewoon iets wilt voor solo-plezier op het oppervlak, weten we niet zeker of de RoboMaster S1 dat soort immense investering kan rechtvaardigen.

Specs

  • Productnaam RoboMaster S1
  • Productmerk DJI
  • UPC 190021341784
  • Prijs $549.00
  • Productafmetingen 17 x 13 x 12 inch.
  • Garantie 6 maanden (alleen voor bepaalde onderdelen)

Aanbevolen: