Hoe DLC op Steam te installeren

Inhoudsopgave:

Hoe DLC op Steam te installeren
Hoe DLC op Steam te installeren
Anonim

Als je ooit pc-games speelt, wil je waarschijnlijk weten hoe je downloadbare inhoud (DLC) op Steam installeert. Veel games bieden DLC aan als in-app-aankopen, maar je kunt DLC ook rechtstreeks bij Steam kopen, of je kunt een productsleutel gebruiken die je ergens anders hebt gekocht.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de Steam-desktopclient voor Windows, Mac en Linux.

DLC op Steam

Downloadbare content is extra content die spelers kunnen downloaden nadat ze een game hebben gekocht. DLC kan extra levels, nieuwe functies en cosmetische extra's bevatten, zoals personage-outfits en skins. Steam werkt samen met game-ontwikkelaars om DLC aan te bieden in zijn online winkel.

De meeste DLC die via Steam wordt gekocht, wordt automatisch geïnstalleerd, maar voor sommige games moet DLC worden geautoriseerd via een app van derden. Andere games vereisen een verificatiecode om DLC te activeren.

DLC downloaden op Steam

DLC rechtstreeks van Steam kopen en installeren:

  1. Start de Steam-client en selecteer Bibliotheek.

    Image
    Image
  2. Selecteer je spel in de linkerkolom.

    Image
    Image
  3. Selecteer Winkelpagina.

    Image
    Image
  4. Scroll naar beneden en selecteer de gewenste DLC onder Inhoud voor deze game.

    Image
    Image
  5. Voltooi uw aankoop en selecteer vervolgens Installeer inhoud op de ontvangstpagina.

    Image
    Image

Hoe DLC op Steam te beheren

Als je nu de game in je bibliotheek selecteert, zie je een DLC-sectie. Selecteer Beheer mijn DLC om uw extra inhoud in of uit te schakelen.

Image
Image

Een andere manier om je DLC in Steam te beheren, is door met de rechtermuisknop op het spel te klikken en Properties te selecteren. Selecteer in het menu Eigenschappen het tabblad DLC om alle geïnstalleerde DLC voor de game te zien.

Image
Image

DLC op Steam installeren met een productsleutel

Steam-sleutels kunnen bij verschillende leveranciers worden gekocht en werken als traditionele productsleutels die worden geleverd met fysieke kopieën van games. Als je een game met DLC in een winkel koopt, kan de sleutel voor de DLC worden afgedrukt op de ontvanger of op een speciale kaart die in de hoes van de game zit. Soms, wanneer u inhoud koopt van Steam of andere online retailers, stuurt de ontwikkelaar u een e-mail met een productsleutel.

Pas op voor websites die "gratis" productsleutels voor Steam aanbieden. Dergelijke sites bevatten vaak malware die uw privégegevens kan verzamelen.

DLC op Steam activeren met een sleutel:

  1. Start de Steam-client en selecteer Add a game in de linkerbenedenhoek en selecteer vervolgens Activate a Product on Steam in de pop-upvenster.

    Image
    Image
  2. Selecteer Volgende en accepteer vervolgens de Steam-abonneeovereenkomst.

    Image
    Image
  3. Voer de sleutel in onder Product Code en selecteer Next om de inhoud te installeren.

    Image
    Image

Problemen met DLC op Steam oplossen

Als je Steam DLC niet meteen is geïnstalleerd, controleer dan je e-mail om er zeker van te zijn dat er geen extra stappen nodig zijn om de inhoud te activeren, en probeer dan deze stappen in volgorde:

  1. Controleer je downloads. Ga naar je Downloads-pagina om te zien of de download nog bezig is. Als het downloaden is vastgelopen, of als de installatie is gelukt, maar de DLC nog steeds niet werkt, gaat u verder met de volgende stap.

    Image
    Image
  2. Herstart de Steam-client. Selecteer Steam > Exit in de linkerbovenhoek en heropen het programma.

    Image
    Image
  3. Maak opnieuw verbinding met de Steam-servers. Selecteer uw gebruikersnaam in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Afmelden bij account. De Steam-client wordt afgesloten en u moet uw wachtwoord opgeven om weer in te loggen.

    Image
    Image
  4. Start uw computer opnieuw op. Het opnieuw opstarten van uw systeem kan vaak problemen met de software-installatie oplossen.

    Image
    Image
  5. Bevestig de spelbestanden. Open het menu Eigenschappen voor het spel en selecteer het tabblad Lokale bestanden en selecteer vervolgens Integriteit van spelbestanden verifiëren. Steam zal automatisch alle bestanden herstellen die het nodig hebben.

    Image
    Image
  6. Controleer de Community Hub. Kijk of iemand anders soortgelijke problemen heeft gemeld op de Community-pagina van de game. Als dit het geval is, vindt u waarschijnlijk suggesties om het probleem op te lossen.

    Image
    Image
  7. Wacht even. Soms raken de Steam-servers overweldigd, dus je moet gewoon geduld hebben. Je kunt op de SteamStatus-website kijken hoe het verkeer in jouw regio is.

    Image
    Image
  8. Meld het probleem aan Steam. Als je DLC nog steeds niet werkt, ga dan naar de klantenondersteuningspagina van Steam. Log in op uw account en selecteer de inhoud waarmee u problemen ondervindt voor verdere hulp.

    Image
    Image

Aanbevolen: