Gebruik het transactielogboek om problemen met Outlook op te lossen

Inhoudsopgave:

Gebruik het transactielogboek om problemen met Outlook op te lossen
Gebruik het transactielogboek om problemen met Outlook op te lossen
Anonim

Als een onverklaarbare e-mailfout niet verdwijnt en het opnieuw opstarten van uw computer het probleem niet oplost, schakel dan inloggen in Outlook in en inspecteer het LOG-bestand. Het LOG-bestand bevat een gedetailleerde lijst van wat Outlook deed tijdens het verzenden en ontvangen van berichten. Met dit speciale LOG-bestand kunt u het probleem zelf lokaliseren of het voor analyse aan het ondersteuningsteam van uw ISP laten zien.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010 en Outlook voor Microsoft 365.

Schakel het transactielogboek in

Inloggen in Outlook inschakelen:

  1. Ga naar Bestand > Opties.

    Image
    Image
  2. In het Outlook Options dialoogvenster, selecteer de Advanced tab.

    Image
    Image
  3. In de Other sectie, selecteer het Enable troubleshooting logging check box.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK.
  5. Sluit en herstart Outlook.
  6. Wanneer Outlook wordt geopend, verschijnt er een melding waarin wordt uitgelegd dat logboekregistratie is ingeschakeld en prestatieproblemen kan veroorzaken.

Problemen met Outlook oplossen

Nadat logboekregistratie is ingeschakeld, reproduceert u het probleem zodat u het logboek kunt inspecteren. Nadat u dezelfde fout bent tegengekomen, schakelt u logboekregistratie uit (vanuit het dialoogvenster Outlook-opties), start u Outlook opnieuw en zoekt u het Outlook-LOG-bestand.

Zoeken naar het LOG-bestand:

  1. Druk op de Win+R sneltoets.
  2. Voer in het Run dialoogvenster %temp% in en druk op Enter.

    Image
    Image
  3. Zoek in de map Temp het LOG-bestand. De bestandsnaam hangt af van het probleem en het type e-mailaccount.

    • POP en SMTP: Open het bestand OPMLog.log als uw account verbinding maakt met een POP-server of als u problemen ondervindt bij het verzenden van e-mail.
    • IMAP: Open de map Outlook Logging en vervolgens de map die genoemd is naar uw IMAP-account. Open vanaf daar imap0.log, imap1.log of een ander bestand in de volgorde.
    • Hotmail: als een Hotmail-e-mailaccount is aangemeld via Outlook, opent u de map Outlook Logging en kiest u Hotmail , en zoek dan http0.log, http1.log of een ander bestand in de volgorde.
  4. Selecteer het bestand om het te openen.

Het LOG-bestand kan in elke teksteditor worden gelezen, zoals Kladblok in Windows en Teksteditor in macOS. Of er zijn verschillende gratis teksteditors als u liever iets geavanceerder gebruikt.

Problemen oplossen

Het LOG-bestand biedt technische hulp bij problemen, maar de uitvoer is misschien niet gemakkelijk te ontleden. Omdat een groot aantal verschillende problemen een negatieve invloed kunnen hebben op Outlook, plakt u de belangrijkste termen uit het foutbericht in uw favoriete zoekmachine om uw stappen voor probleemoplossing te verfijnen.

Aanbevolen: