De beste startset op afstand kiezen

Inhoudsopgave:

De beste startset op afstand kiezen
De beste startset op afstand kiezen
Anonim

Als het gaat om het vinden van de beste startkit op afstand, is er geen pasklare oplossing. U moet een paar verschillende factoren overwegen voordat u koopt, waaronder:

  • Welke functies zijn standaard meegeleverd?
  • Welke extra opties zijn beschikbaar in de kit?
  • Is het compatibel met OEM-antidiefstalsystemen?
  • Zijn er controles voor de brandstoftoevoer?

De antidiefstalcompatibiliteit is van invloed op de vraag of een starterkit op afstand werkt met de antidiefstalmodule in uw voertuig. Als u geen antidiefstalmodule heeft, kunt u deze optie negeren. Evenzo zijn extra brandstoftoevoerregelingen van vitaal belang als uw motor carburateur is in plaats van brandstofinjectie.

Image
Image

Remote Start Kit Functies en opties: het veld verkleinen

Voordat je begint te kijken naar kits voor starten op afstand, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende functies en opties. Enkele van de belangrijkste zijn:

  • Reikwijdte: Stem het werkbereik van de starter af op de afstand tussen uw auto en waar u hem verwacht te starten. Het geadverteerde bereik veronderstelt absoluut geen belemmering tussen de starter op afstand en de auto. Als je geen duidelijke zichtlijn hebt, zullen muren of andere obstakels het bereik drastisch verminderen.
  • Aantal afstandsbedieningen: Sommige afstandsbedieningen worden geleverd met slechts één afstandsbediening, wat voor sommige mensen prima is. Als je twee afstandsbedieningen nodig hebt, controleer dan of de kit uitbreidbaar is en koop een andere afstandsbediening, of kies een set die wordt geleverd met ten minste twee afstandsbedieningen.
  • Motortoerental-sensing: Kits met een snelheids-sensing-functie bewaken het toerental van de motor en kunnen bepalen of de motor niet start of sterft, in welk geval hij kan proberen om de motor opnieuw te starten.
  • Handmatige uitschakelschakelaar: Kits met een handmatige uitschakelschakelaar bieden een extra veiligheidslaag doordat u de motor op afstand kunt uitschakelen.
  • Mobiele compatibiliteit: Als u uw smartphone wilt gebruiken om uw auto te starten, de deuren te vergrendelen en ontgrendelen of andere systemen te bedienen, zorg er dan voor dat u een kit koopt die dit heeft functionaliteit, inclusief de juiste OS-compatibiliteit.

Naast deze basisfuncties zijn er nog enkele andere opties om te overwegen. Sommige startkits op afstand worden geleverd met keyless entry-functionaliteit of ingebouwde auto-alarmen. Andere startkits op afstand zijn modulair van aard, wat betekent dat u extra functies kunt toevoegen wanneer u maar wilt. Deze modulaire kits zijn ook geweldig als je met een beperkt budget werkt. Hier zijn wat meer opties:

  • Keyless entry (inclusief trunkbediening)
  • Auto alarmsystemen
  • Paniekknop en hoorbare locatiefuncties
  • Ontdooien en stoelverwarming activeren
  • Anti-slijpfunctie om de starter te beschermen
  • Tweeweg LCD-sleutelhangers

Sommige van deze functies, zoals activering van de stoelverwarming, zijn puur voor het gemak. Andere, zoals autoalarmen, bieden een extra beveiligingsniveau en functies zoals anti-slijpen kunnen uw motor beschermen tegen koudeschade.

Een groot gemak is een tweerichtings LCD-sleutelhanger. Deze afstandsbedieningen kunnen vaak de binnentemperatuur van uw voertuig weergeven, zodat u er absoluut zeker van kunt zijn dat het de juiste temperatuur is voordat u naar buiten gaat.

Bottom Line

De meeste nieuwere voertuigen werken niet met een startkit op afstand, tenzij deze de juiste antidiefstal-doorvoermodule bevat. Als er geen kit met een kit wordt geleverd, is het misschien mogelijk om tegen een meerprijs een compatibele pass-through te kopen, maar het is beter om om te beginnen gewoon de juiste kit te kopen.

Brandstofinjectie vs. Carbureted Remote Start Kits

De meeste startkits op afstand zijn ontworpen om te werken met voertuigen met brandstofinjectie. Dit komt door het feit dat het stationair toerental, de lucht/brandstofverhouding en andere factoren allemaal computergestuurd zijn in voertuigen met brandstofinjectie, wat betekent dat de auto in wezen voor zichzelf zal zorgen nadat de externe starter de motor heeft rondgedraaid. Sommige kits bevatten een RPM-bewakingsfunctie die de motor uitschakelt als hij begint te racen of hem opnieuw start als hij doodgaat, maar de meeste kits vertrouwen op de ECU om alles soepel te laten verlopen.

Als uw voertuig carburateur is, ligt het ingewikkelder. Dit komt door het feit dat motoren met carburateur vaak veel aandacht vergen totdat ze volledig zijn opgewarmd, en je moet ze meestal op een gegeven moment handmatig uit hoog stationair schoppen. Dat betekent dat de meeste startkits op afstand niet werken met voertuigen met carburateur. Er zijn echter enkele sets met extra componenten die de bediening van de carburateur mogelijk maken. Als uw voertuig een carburateur heeft, heeft u een van deze sets nodig.

De beste startkit op afstand

Als je goed op de basisfuncties let en inzoomt op de belangrijkste opties, dan zou het niet moeilijk moeten zijn om de beste startkit voor je behoeften te vinden.

Natuurlijk bespaar je jezelf onderweg ook een enorme hoofdpijn als je controleert of de kit werkt met de bestaande antidiefstalmodules op je voertuig. Verder is het een kwestie van de hierboven beschreven functies en opties in evenwicht brengen met uw budget, en vervolgens de beste kit voor starten op afstand selecteren die u zich kunt veroorloven.

Aanbevolen: