Hoe de beste Twitch-bitrate te kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe de beste Twitch-bitrate te kiezen
Hoe de beste Twitch-bitrate te kiezen
Anonim

Wat te weten

  • Open Twitch Studio en selecteer vervolgens Instellingen > Stream > Instellingen opnieuw optimaliseren.
  • Wacht tot de test is voltooid.
  • Kies Apply Settings om automatisch de beste instellingen voor uw systeem te selecteren.

Dit artikel legt uit hoe je de optimale Twitch-bitrate kunt vinden met Twitch Studio. Het bevat ook algemene aanbevelingen over het baseren van instellingen op uw uploadsnelheden.

De juiste streaming-bitrate voor Twitch selecteren

Het is belangrijk om de juiste bitrate voor je Twitch-stream te kiezen om audio en video van de hoogste kwaliteit te krijgen. Er is niet één beste bitrate voor Twitch, omdat deze wordt beïnvloed door meerdere verschillende factoren, zoals je internetverbinding en computerspecificaties.

De Twitch Studio-app biedt echter een manier om de beste instellingen voor uw systeem te achterhalen. Hier is hoe het te doen.

  1. Open Twitch Studio.
  2. Klik op Instellingen in de rechterbenedenhoek.

    Image
    Image
  3. Klik op Stream.

    Image
    Image
  4. Klik op Instellingen opnieuw optimaliseren.

    Image
    Image
  5. Wacht tot de test is voltooid.

    Image
    Image
  6. Klik op Apply Settings om de optimale instellingen voor uw systeem te kiezen.

    Image
    Image

    Als je de instellingen liever handmatig wilt wijzigen, kun je de Stream-instellingen in dezelfde sectie wijzigen door op de vervolgkeuzemenu's te klikken.

De aanbevolen uploadsnelheid

Uploadsnelheid is een cruciaal onderdeel van streamen naar Twitch. Het bepa alt hoe snel u uw gegevens naar de Twitch-servers kunt sturen zodat anderen uw stream kunnen bekijken. Het is belangrijk om te weten wat je uploadsnelheid is door een snelheidstest uit te voeren. Twitch beveelt een uploadsnelheid van 3.000 kbps (ongeveer 0,4 MB/s) aan voor 720p bij 30 FPS. Als de aanbeveling voor uw systeem lager is, kunt u uw bitrate dienovereenkomstig wijzigen of uw ISP bellen om een hogere uploadsnelheid te regelen.

Uiteindelijk is het echter de sleutel om je bitrate aan te passen zodat deze je uploadverbinding niet overbelast. ISP's hebben de neiging om meer te vragen voor hogere uploadsnelheden, dus het goedkoopste alternatief is om een bitrate te kiezen op basis van je uploadsnelheid.

Kies een bitrate op basis van uw uploadsnelheid

Uploadsnelheid is een belangrijk punt om te overwegen bij het uitzoeken van de beste instellingen voor streaming op Twitch. Hier is algemeen advies over wat voor veel gebruikers werkt.

Voer een internetsnelheidstest uit, zodat u weet wat uw uploadsnelheid is en houd er rekening mee dat uw computerhardware kan betekenen dat u nog steeds met een lagere kwaliteit moet streamen.

  • Als je bitrate 4.000 kbps of minder is. Verwacht dat je alleen kunt streamen met maximaal 720p en 30 FPS.
  • 5, 000 kbps of minder betekent een kleine boost. Met een extra 1.000 kbps tot je beschikking, kun je je instellingen verhogen tot 720p en 60 FPS.
  • Wat te doen met een uploadsnelheid van 6.000 kbps. Met een uploadsnelheid van 6.000 kbps kun je je stream op 900p en 60 FPS laten lopen. Als je een Twitch-partner bent, kun je dat verhogen tot 1080p.
  • Wees niet bang om te experimenteren. Het is de moeite waard om te kijken wat het beste werkt voor jou en je kijkers. Lagere instellingen kunnen vaak betere beloningen opleveren, zelfs als je met een hoge snelheid kunt streamen.

Aanbevolen: