Viswortels, kubuswortels en nth Roots vinden in Excel

Inhoudsopgave:

Viswortels, kubuswortels en nth Roots vinden in Excel
Viswortels, kubuswortels en nth Roots vinden in Excel
Anonim

De krachtige wiskundige toolkit van Excel bevat functies voor vierkantswortels, derdemachtswortels en zelfs n-de wortels.

Onze bespreking van deze technieken zal zich richten op het handmatig invoeren van formules, maar bekijk onze tutorial over het gebruik van Excel als je een opfriscursus nodig hebt over het invoeren van formules voor kernfuncties. De syntaxis van een functie verwijst naar de lay-out van de functie en omvat de naam van de functie, haakjes, kommascheidingstekens en argumenten.

Deze stappen zijn van toepassing op alle huidige versies van Excel, inclusief Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010, Excel 2019 voor Mac, Excel 2016 voor Mac, Excel voor Mac 2011 en Excel Online.

Roots vinden in Excel

  1. Bereken een vierkantswortel. De syntaxis voor de functie SQRT() is:

    =SQRT(getal)

    Voor deze functie moet je alleen het getal argument opgeven, dat is het getal waarvoor een vierkantswortel moet worden gevonden. Het kan elk positief getal zijn of een celverwijzing naar de locatie van de gegevens in een werkblad.

    Als een negatieve waarde wordt ingevoerd voor het getalargument, retourneert SQRT() de foutwaarde GETAL! – omdat het vermenigvuldigen van twee positieve of twee negatieve getallen samen altijd een positief resultaat, is het niet mogelijk om de vierkantswortel van een negatief getal in de reeks reële getallen te vinden.

    Image
    Image
  2. Bereken een n de wortel. Gebruik de functie POWER() om een wortelwaarde te berekenen:

    =POWER(getal, (1/n))

    Voor de functie POWER() geeft u als argumenten zowel het getal als de exponent ervan op. Om een wortel te berekenen, geeft u eenvoudig een inverse exponent op - een vierkantswortel is bijvoorbeeld 1/2.

    De functie POWER() is handig voor zowel machten als exponenten. Bijvoorbeeld:

    =POWER(4, 2)

    levert 16 op, terwijl:

    =POWER(256, (1/2))

    levert ook 16 op, wat de vierkantswortel is van 256. Wortels zijn het omgekeerde van machten.

    Image
    Image
  3. Zoek de derdemachtswortel in Excel. Om de derdemachtswortel van een getal in Excel te berekenen, gebruikt u de caret-operator (^) met 1/3 als exponent in een eenvoudige formule.

    =getal^(1/3)

    In dit voorbeeld wordt de formule=D3^(1/3) gebruikt om de derdemachtswortel van 216 te vinden, dat is 6.

    Image
    Image
  4. Bereken de wortels van denkbeeldige getallen. Excel biedt de functies IMSQRT() en IMPOWER() om wortels en machten van denkbeeldige getallen te retourneren. De syntaxis van deze functies is identiek aan de versies met reële getallen.

Aanbevolen: