Apple's Buy Once, Use Anywhere Plannen beginnen vorm te krijgen

Apple's Buy Once, Use Anywhere Plannen beginnen vorm te krijgen
Apple's Buy Once, Use Anywhere Plannen beginnen vorm te krijgen
Anonim

What: Apple heeft het voor ontwikkelaars mogelijk gemaakt om universele apps te maken: één keer kopen en op elk Apple-apparaat gebruiken.

Hoe: de nieuwe bèta van het ontwikkelplatform van Apple, Xcode, heeft deze functie toegevoegd.

Waarom kan het jou schelen: Zodra ontwikkelaars dit gaan doen, hoef je geen aparte app voor je iPhone, iPad en Mac te kopen.

Image
Image

Als je dezelfde app op je iPhone en Mac wilt gebruiken, moet je normaal gesproken voor elk apparaat een aparte versie kopen. Nu helpt Apple app-ontwikkelaars echter om één app voor alle apparaten te maken. In plaats van een exemplaar van bijvoorbeeld Photoshop voor iPad en een exemplaar voor je Mac te kopen, kun je de app één keer kopen en vervolgens installeren op elk iOS-, macOS-, iPadOS- of tvOS-apparaat dat je hebt.

In de aankondiging zegt Apple: Vanaf maart 2020 kun je iOS-, iPadOS-, macOS- en tvOS-versies van je app als universele aankoop distribueren, zodat klanten kunnen genieten van je app en in ‑app-aankopen op verschillende platforms door slechts één keer te kopen. U kunt ervoor kiezen om een nieuwe app voor deze platforms te maken met één app-record in App Store Connect of platforms toe te voegen aan uw bestaande app-record. Ga aan de slag door uw apps te bouwen en te testen met een enkele bundel-ID met Xcode 11.4 beta.”

Xcode is wat Apple-ontwikkelaars gebruiken om apps te maken voor Mac, iPhone, iPad, Apple Watch (niet genoemd in de aankondiging van Apple) en Apple TV.

Naast het ontwikkelen van wat Apple Universele apps noemt (een term die vroeger alleen apps aanduidde die je op je iPhone en iPad kon gebruiken), zal de nieuwe Xcode functiepariteit brengen in categorieën in de Mac- en iOS App Stores, met Developer Tools en Graphics & Design die naar de iOS-kant komen, en Boeken, Eten & Drinken, Tijdschriften & Kranten, Navigatie en Winkelen verschijnen in de Mac App Store.

Deze wijziging is bedoeld om apps beter vindbaar te maken, omdat gebruikers niet door verschillende organisatieschema's op hun apparaten hoeven te navigeren.

Dit hele proces begon met Project Catalyst, een stroomlijning van de coderingssystemen van Apple zodat iOS-ontwikkelaars hun apps naar de Mac kunnen brengen. Nu lijkt het alsof Apple weer een stap heeft gezet om alle apps naar al zijn apparaten te brengen, een consumentvriendelijke zet die ons op de lange termijn waarschijnlijk allemaal wat geld zal besparen.

Aanbevolen: