Genius WideCam F100 Review: korrelig beeld en echoënd geluid

Inhoudsopgave:

Genius WideCam F100 Review: korrelig beeld en echoënd geluid
Genius WideCam F100 Review: korrelig beeld en echoënd geluid
Anonim

Bottom Line

De Genius WideCam F100 belooft 1080p HD-video van hoge kwaliteit te leveren, maar biedt in plaats daarvan gepixelde beelden, echo's van geluid en een onhandig handmatig scherpstelwiel.

Genius WideCam F100

Image
Image

We hebben de Genius WideCam F100 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Goedkope webcams maakten internetvideo toegankelijk voor de massa. Voor minder dan $ 100 kan iedereen video opnemen en uploaden naar zijn favoriete site. Er zijn geen luxe camcorders en je hebt niet eens een telefoon nodig om video en audio van hoge kwaliteit te maken.

Welke is geschikt voor jou? We hebben de Genius WideCam F100 door een reeks populaire taken laten lopen om te zien of deze geschikt is voor streaming, opname of videochat.

Image
Image

Design: ongeïnspireerd maar functioneel

De Genius WideCam F100 past precies in de palm van je hand. Het meeste is gemaakt van zwart plastic, behalve het zilveren plaatje vooraan naast het handmatige scherpstelwiel. De basis van de camera ontvouwt zich met een scharnier aan de achterkant, zodat je hem naar een scherm kunt draaien. De spanning op het scharnier is precies goed, dus het beweegt gemakkelijk maar blijft op zijn plaats. Er zijn verschillende rubberen voetjes op de basis en randen geplaatst om de camera stabiel te houden op gladde oppervlakken en bij montage op een scherm.

De Genius WideCam F100 kan 360 graden draaien, waardoor hij voldoende flexibiliteit heeft om de webcam te richten waar u maar wilt. In plaats van losjes te draaien, draait de camera klik-voor-klik door de fasen helemaal rond. Het leunt soepel naar voren en naar achteren, leunt 50 graden naar voren vanuit het midden en 40 graden naar achteren.

Produceert een beeld met ruis in zowel video als foto's, ongeacht het licht of de instelling.

De Genius WideCam F100 heeft een lange USB A-kabel die uit de achterkant van het cameragedeelte komt, 62 inch lang. Het wordt ook geleverd met een 62-inch USB-verlengkabel, dus de gecombineerde lengte is 124-inch. Dankzij het bereik is deze camera gemakkelijk te gebruiken in een vergaderruimte waar een computer zich enkele meters van het scherm kan bevinden.

Image
Image

Configuratieproces: sluit hem gewoon aan

De Genius Widecam F100 is eenvoudig in te stellen. Sluit gewoon de USB-kabel aan op de USB-poort en hij is klaar voor gebruik. We hoefden alleen maar een app zoals Skype of Photobooth te openen en het werkte.

Het was bijna net zo eenvoudig om de camera op een laptop of HD-tv te klikken. We hebben zojuist de basis opengevouwen en de camera erop gezet, met de basis tegen de achterkant van de monitor. Het was lastiger met een laptopscherm omdat ze zo dun zijn; we moesten meer zorg besteden aan het balanceren om het scherm niet naar voren of naar achteren te kantelen. Zelfs met die extra inspanning is het instellen nog steeds heel eenvoudig.

Image
Image

Camerakwaliteit: misleidende marketing, pixelafbeeldingen

De Genius-website zegt dat de camera een resolutie van 12 megapixels levert, maar dat is geïnterpoleerd. Dat betekent dat de software van de camera het beeld van 2 megapixels opscha alt naar 12 megapixels. De schaling is ook niet geweldig en produceert een beeld met ruis in zowel video als foto's, ongeacht het licht of de instelling.

Genius beweert dat de WideCam F100 een gezichtsveld van 120 graden heeft, maar we vonden het veel minder. We plaatsten de camera 10 inch van de muur en maten vervolgens de breedte van het beeld, 21 inch. Dit betekent dat de werkelijke kijkhoek iets meer dan 90 graden is. Dat is nog steeds breder dan de meeste webcams, maar niet in de buurt van de 120 graden die Genius beloofde. Groothoekcamera's staan bekend om hun vervorming, en deze webcam is niet anders. Hoe verder de afbeelding uit het midden komt, hoe meer rechte lijnen er gebogen uitzien. Het is een groot probleem voor foto's met een hoge resolutie, maar het maakt geen verschil voor videogesprekken.

Image
Image

Prestaties: problemen met handmatige scherpstelling en pixelvorming

We hebben de Genius WideCam F100 getest met Skype om videogesprekken te voeren en Photo Booth om foto's te maken en video op te nemen. De camera met handmatige scherpstelling is moeilijk te gebruiken. De scherpstelring is klein en er is geen manier om hem vast te pakken zonder de lens te bedekken, waardoor het moeilijk is om scherp te stellen. We moesten de ring een beetje draaien en toen een hand wegtrekken, en we herhaalden het proces totdat de camera scherp was. Zelfs toen we de camera in focus hadden, zag hij er nog steeds niet scherp uit. Door de pixelvorming van het interpolatieproces zag het beeld er nog steeds wazig uit.

Het gezichtsveld is breed, wat deze webcam uitstekend zou maken voor een gesprek met veel mensen in de kamer. Diezelfde groothoeklens maakt het minder handig als er maar één persoon op de foto staat: de camera laat zo veel van de ruimte zien dat het afleidt.

Met de zware pixelvorming van de interpolatiesoftware is het beeld gewoon niet zo goed als veel camera's in deze prijsklasse.

De camera doet geweldig werk met witbalans. We hebben de camera geprobeerd met een lichtbron achter het onderwerp, bij natuurlijk licht en bij binnenverlichting en de camera vond telkens snel de juiste witbalans voor de situatie. De enige keer dat het een beetje af was, was bij zeer weinig licht.

Toen we Skype gebruikten voor videochatten, klonk de spraakoverdracht alsof we ons in een lange tunnel bevonden. Stemmen echoden en klonken gedempt. Toch kon de microfoon zich op onze stemmen concentreren, zelfs in een lawaaierige kamer of met luide videogames op de achtergrond.

Bottom Line

De adviesprijs van de Genius WideCam F100 is $ 60, wat veel is voor een camera van deze kwaliteit. Met de zware pixelvorming van de interpolatiesoftware is het beeld gewoon niet zo goed als veel camera's in deze prijsklasse. Hoewel de groothoeklens een bonus is, rechtvaardigt het de kosten niet.

Concurrentie: verschillende betere opties

Logitech C615: De Logitech C615 is een uitstekend alternatief voor de Genius WideCam F100. De autofocuslens biedt scherpe HD-video en het ontwerp is superieur. Met een adviesprijs van $ 70 kost hij slechts $ 10 meer dan de Genius WideCam F100, en presteert hij gemakkelijk beter dan de WideCam F100.

Besteker 1536P: De Besteker 1536P Full HD Webcam heeft een veel betere camera, met een resolutie van 1536p. Hoewel de Genius beweert HD te zijn, is hij erg korrelig, terwijl de Besteker-webcam scherpe foto's en video maakt. Deze webcam heeft alleen handmatige scherpstelling, wat positief of negatief kan zijn, afhankelijk van wat je wilt. Je kunt hem vinden voor ongeveer $ 70, ongeveer $ 10 meer dan je zou betalen voor de Genius WideCam F 100. Het scherpe beeld en de vergelijkende prijs maken de Besteker een betere keuze.

Te veel geld voor slecht presterende audio en video

Als je alleen maar naar de statistieken van de Genius WideCam F100 had gekeken, zou je denken dat deze webcam een goede deal was, met een groothoeklens met HD-video voor slechts $ 59.99. Maar de statistieken proberen gepixelde video, echo's van geluid en een onhandig handmatig scherpstelwiel te verbergen. Het is moeilijk om de Genius WideCam F100 aan te bevelen als je een webcam van veel hogere kwaliteit kunt krijgen voor bijna dezelfde prijs.

Specs

  • Productnaam WideCam F100
  • Product Merk Genius
  • UPC 009116246299
  • Prijs $60.00
  • Gewicht 2.75 oz.
  • Productafmetingen 4 x 2 x 3,5 inch.
  • Kleur Zwart en zilver
  • Aansluitingen USB A-kabel 62” lang
  • Focus Handmatige focus
  • Gezichtsveld 120 graden
  • Resolutie 1080p; 720p
  • Framesnelheid 30fps
  • Garantie 1 jaar beperkte garantie
  • Inbegrepen Genius WideCam, F100 gebruikershandleiding, USB-verlengkabel 62” lang

Aanbevolen: