Maak gratis internationale gesprekken met FaceTime

Inhoudsopgave:

Maak gratis internationale gesprekken met FaceTime
Maak gratis internationale gesprekken met FaceTime
Anonim

FaceTime is een ingebouwde iOS- en macOS-app die op Apple-apparaten draait. Met de release van iOS 7 heeft FaceTime de mogelijkheid toegevoegd voor gebruikers om internationaal gratis te bellen via wifi of mobiele data-abonnementen. Dit was niet mogelijk in eerdere versies, die alleen videogesprekken toestonden. Gratis bellen via spraakherkenning op uw mobiele Apple-apparaat is snel en eenvoudig, en dan kunt u bellen zonder mobiele minuten te gebruiken.

Waarom spraak en geen video?

Image
Image

Niet dat video niet cool is: een afbeelding zegt meer dan duizend woorden en een video is miljoenen waard. Maar er zijn momenten waarop u misschien liever een eenvoudige spraakoproep plaatst. De belangrijkste reden is het dataverbruik. Videobellen verbruikt bandbreedte en via mobiele netwerken (die over het algemeen worden beoordeeld per MB aan verbruikte gegevens), wordt het behoorlijk duur. Spraakoproepen vereisen veel minder bandbreedte, wat betekent dat het veel goedkoper is als u een abonnement met een meter hebt. Nog een reden: we willen gewoon niet altijd gezien worden.

Vereisten

Als je spraakoproepen wilt plaatsen en ontvangen op FaceTime, heb je een Apple-apparaat nodig met iOS 7 of MacOS 10.9.2 of hoger. Je kunt mobiele apparaten upgraden waarop eerdere iOS-versies draaien, maar de eerste die je kunt upgraden is de iPhone 4 voor smartphones en iPad 2 voor tablets.

Je hebt ook een internetverbinding nodig; het is het middel waarmee FaceTime je mobiele netwerk omzeilt. Je kunt je wifi-netwerk gebruiken, waardoor alles volledig gratis is (behalve eventuele kosten die je voor wifi beta alt), maar het is gebonden aan de beperking van het bereik. Met data-abonnementen kun je overal verbonden blijven, maar het kost wel wat, hoewel dit veel minder is dan je zou betalen voor mobiel bellen.

FaceTime instellen

U hoeft FaceTime niet te installeren; het is al gebundeld met het besturingssysteem van het apparaat. Elke versie vóór iOS 7 ondersteunt geen spraakoproepen op FaceTime.

De nummers in je contactenlijst zijn al geïndexeerd door FaceTime, dus je hoeft geen nummers in te voeren die je al vaak gebruikt. U kunt zelfs rechtstreeks vanuit de contactenlijst van uw apparaat bellen.

Om FaceTime in te stellen (voor het geval je net je besturingssysteem hebt geïnstalleerd of je apparaat net hebt ontvangen), ga je naar Instellingen en selecteer je FaceTime Schakel de app in door de aan/uit-schakelaar aan te raken en selecteer vervolgens Use your Apple ID for FaceTime Voer uw Apple ID in en wachtwoord Uw telefoonnummer wordt automatisch gedetecteerd. Voltooi de registratie en bevestig.

Een FaceTime-gesprek voeren

Open de FaceTime app en voer het telefoonnummer of e-mailadres in dat je wilt bellen. Als de persoon die je wilt bellen in je Contacts app staat, kun je gewoon de naam intypen. Klik vervolgens op de knop Audio om een gesprek met alleen audio te voeren.

Tijdens een gesprek kun je van en naar videobellen. Videobellen is uiteraard onderworpen aan uw goedkeuring en aan die van uw correspondent. U kunt het gesprek beëindigen door zoals gebruikelijk op de End-knop onderaan te drukken.

Aanbevolen: