Logitech C615 Webcam Review: prestaties en betaalbaarheid

Inhoudsopgave:

Logitech C615 Webcam Review: prestaties en betaalbaarheid
Logitech C615 Webcam Review: prestaties en betaalbaarheid
Anonim

Bottom Line

Met HD-video en kwaliteitsgeluid vindt de Logitech C615 Webcam de perfecte balans tussen prestaties en betaalbaarheid.

Logitech C615 HD Laptop-webcam

Image
Image

We hebben de Logitech C615-webcam gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Met de goedkope webcam kan bijna iedereen een videogesprek voeren, games streamen op Twitch of een snelle video opnemen voor YouTube. Een goede webcam heeft HD-resolutie, geluid van hoge kwaliteit en is gemakkelijk te gebruiken. We hebben de Logitech C615 Webcam getest om te zien of deze kan leveren wat je nodig hebt om te beginnen met het opnemen van je video's.

Image
Image

Ontwerp: Flexibel, opvouwbaar ontwerp

De Logitech C615 is een compacte webcam. Het hele apparaat kan worden opgevouwen tot een heel klein pakket, slechts 2,5 inch breed, 1,25 inch hoog en 1,5 inch breed, zodat u het in een zak kunt stoppen. Als je hem opent, is het flexibele ontwerp eenvoudig te plaatsen. Uitgevouwen heeft de webcam drie delen: de basis, nek en camera. De basis is het zwaarste onderdeel, wat betekent dat de camera rechtop blijft staan, ook als je niet alles perfect in balans houdt. De bovenkant is gemaakt van zacht, rubberachtig plastic en de onderkant heeft een rubberachtige stip die ervoor zorgt dat de basis niet verschuift. De stip komt van de basis om een statiefpaal te onthullen, dus deze camera is compatibel met een standaard statief. Het enige probleem is dat de stip volledig loskomt wanneer de statiefpaal wordt blootgesteld. Als je de neiging hebt om dingen te verliezen, kan dit een probleem zijn.

Het doordachte ontwerp, de beeldkwaliteit en de helderheid van de microfoon rechtvaardigen het prijskaartje gemakkelijk.

Het rubberachtige oppervlak van de basis zorgde ervoor dat de Logitech C615 niet wegglipte toen we hem op onze HD-tv monteerden, zelfs wanneer we de USB-kabel verplaatsten. De nek is een dun plastic stuk met een lip om de camera op een lcd-tv of computermonitor te monteren. Er zijn ook twee rubberen strips aan de zijkanten om te voorkomen dat het heen en weer schuift wanneer het is gemonteerd.

Het cameragedeelte is gemaakt van zwart plastic met een bijgesneden zilveren plastic cirkel rond de lens. Links van de lens bevindt zich een indicatielampje om aan te geven wanneer de camera aan staat, en de microfoon bevindt zich rechts van de lens. De 360 draaibare maakt de Logitech C615 niet alleen gemakkelijk te positioneren, maar maakt het ook mogelijk om de cameralens in zichzelf op te vouwen om hem onderweg te beschermen.

Image
Image

Camerakwaliteit: kwaliteitscamera met enkele autofocusproblemen

De camera neemt 1080p-video op en heeft een 2 MP-sensor. We hebben de fotomogelijkheden van de webcam getest door een foto te maken van een verpakking. Kleur was goed vertegenwoordigd, maar de autofocus was net een beetje uit. Het beeld was gewoon een beetje wazig en we konden de kleinere woorden helemaal niet lezen. Van dichtbij was dit geen probleem, maar het maakte een groter verschil als mensen ver weg waren.

Opgenomen video was gedetailleerd en de focus was scherp zolang de webcam maar één onderwerp had om te volgen.

De autofocus had ook problemen als er een object was tussen de camera en de mensen waarop we wilden scherpstellen. Het werkte het beste als we de camera op de achtergrond richtten. Toen een persoon het schot binnenliep, detecteerde de autofocus de persoon en stelde op hem scherp. Toen er een beetje schittering op de achtergrond van de opname was, blies de C615 die hooglichten volledig weg en liet alleen een helder wit licht zien. Als je dit gaat gebruiken in een fluorescerend kantoor met stabiel, zelfs licht, zal het geen probleem zijn. Vervelend voor videochat, maar een groot probleem als je het voor YouTube gebruikt of je gamefeed streamt.

De video is 1080p en ziet er zo uit. Opgenomen video was gedetailleerd en de focus was scherp zolang de webcam maar één onderwerp had om te volgen, hoewel het last heeft van enkele kleine scherptediepte-problemen wanneer meerdere mensen in beeld zijn.

Image
Image

Prestaties: Fatsoenlijke geluidskwaliteit voor een kleine microfoon

We hebben zowel Photobooth als Skype gebruikt om de prestaties van de C615 te testen. Het was heel eenvoudig om de camera precies zo te positioneren als we wilden, hoewel de USB-kabel ons af en toe problemen gaf. We zouden de camera draaien en dan zou het trekken van de USB-kabel de hele basis draaien, zodat de camera terug wees naar dezelfde plek waar hij begon.

Toen we Skype gebruikten om te bellen, werkte alles prima. De HD-camera zorgde ervoor dat de video er geweldig uitzag en video en geluid waren synchroon. Van dichtbij was het geluid helder, maar met een dunne, vervormde toon. Vanaf 3 meter afstand hoorden we slechts een kleine hoeveelheid echo in de oproep. We hebben ook geprobeerd de cameramicrofoon te gebruiken met videogameruis op de achtergrond. De camera ving duidelijk onze stemmen op en bagatelliseerde het achtergrondgeluid, zodat we ons konden concentreren op wat we wilden horen.

Image
Image

Bottom Line

De Logitech C615 kost $ 70 MSRP, maar je kunt hem vinden voor ongeveer de helft van die kosten. Zelfs voor de volle prijs is het een solide waarde. Het doordachte ontwerp, de beeldkwaliteit en de helderheid van de microfoon rechtvaardigen het prijskaartje gemakkelijk.

Competitie: doet zich goed voor ten opzichte van de concurrentie

Docooler USB 2.0 12 Megapixel: De Docooler USB 2.0 12 Megapixel is een van de goedkoopste camera's op de markt en kost tussen de $8 en $15. Maar er is een reden waarom het zo goedkoop wordt verkocht; het is een nachtmerrie om te gebruiken, de geluidskwaliteit is martelend en de camera komt niet in de buurt van de geadverteerde 12 MP. Ondanks dat hij bijna $ 60 duurder is, is de C615 hier de duidelijke winnaar.

Genius 120-graden webcam: De Genius 120-graden webcam is een full HD-model met een groothoeklens. Hoewel het werkelijke gezichtsveld ver onder de geadverteerde 120 graden ligt (in werkelijkheid is het dichter bij 90), legt het nog steeds een veel breder beeld vast dan de Logitech C615, wat het een duidelijk voordeel geeft voor telefonische vergaderingen met grote groepen mensen. Met een adviesprijs van $ 60 is de Genius ook iets minder duur. De Logitech C615 heeft echter een betere, flexibelere basis dan de Genius-webcam, dus hij is gemakkelijker te positioneren.

Maakt een balans tussen betaalbaarheid en prestaties

De Logitech C615 Webcam biedt de perfecte balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Het kwaliteitsontwerp, de high-definition video en het kwaliteitsgeluid maken dit een uitstekende webcam voor de meeste taken voor een geweldige prijs.

Specs

  • Productnaam C615 HD Laptop Webcam
  • Product Merk Logitech
  • UPC 0097855074805
  • Prijs $70.00
  • Gewicht 3,5 oz.
  • Productafmetingen 3,75 x 2,5 x 1,25 inch.
  • Kleur Zwartj
  • Aansluitingen USB 2.0 A-kabel 37,5” lang
  • Focus Autofocus
  • Gezichtsveld 78 graden
  • Resolutie 1080p; 720p
  • Framesnelheid 30fps
  • Garantie 2 jaar beperkte garantie
  • Inbegrepen Logitech C615 webcam, installatiehandleiding, conformiteitsdocumentatie

Aanbevolen: