Logitech C920 Pro HD Webcam Review: echte HD-video

Inhoudsopgave:

Logitech C920 Pro HD Webcam Review: echte HD-video
Logitech C920 Pro HD Webcam Review: echte HD-video
Anonim

Bottom Line

Met echte HD en kwaliteitsaudio is de Logitech C920 Pro HD Webcam een uitstekende webcam die alleen wordt ontsierd door zijn autofocussysteem.

Logitech C920 HD Pro-webcam

Image
Image

We hebben de Logitech C920 Pro HD Webcam gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Goedkope webcam-opties zijn er in overvloed op online marktplaatsen. Ze beschikken over HD-video met ingebouwde microfoons, maar ze zijn bijna altijd te mooi om waar te zijn en beloven meer dan ze kunnen waarmaken. Maar hoe zit het met duurdere opties? We hebben de Logitech C920 Pro HD Webcam getest om te zien of hij de extra kosten waard is.

Image
Image

Ontwerp: Strak ontwerp, maar het draait niet

De Logitech C920 Pro HD Webcam is een slank apparaat in het zwart. Dankzij de onopvallende, brede camera past hij goed op de bovenkant van een laptop of monitor. De glazen kap beslaat het grootste deel van de breedte van de camera met aan weerszijden microfoons. De bovenkant van de camera is van glanzend plastic dat bij elke aanraking veegt, maar de constructie van de webcam is solide. De basis is zwaar genoeg dat het voelt alsof er metaal onder de plastic behuizing zit, en je kunt hem gemakkelijk gebruiken als standaard voor de camera. Het scharnier voor de basis is solide, sterk en het kost wat moeite om het te openen en te sluiten. Als het eenmaal is ingesteld, blijft het op zijn plaats.

Bijna tweemaal de prijs van sommige van zijn concurrenten, maar je krijgt waar je voor beta alt: video en audio van hogere kwaliteit.

De basis klapt uit om de Logitech C920 Pro HD Webcam aan de bovenkant van een laptop, monitor of HD-tv te bevestigen. De basis heeft vier stukken. Er is een voorkant die vanaf de voorkant van de camera naar beneden hangt en over de voorkant van een monitor schuift. De binnenkant van de basis bestaat uit twee delen, een aan de bovenkant en een aan de onderkant, verbonden door een scharnier, en elk is bekleed met een antislipmateriaal. Aan de voorkant van de onderkant, waar de onderkant de achterkant van een scherm zou raken, zit een flexibele voet. Het kan tot 90 graden worden opgevouwen, zodat het goed op de achterkant van het scherm kan rusten. Dit flexibele voetontwerp is superieur aan de meeste webcams, omdat het de C920 extreem stabiel maakt wanneer het op een scherm is gemonteerd. Er is een antislipvoet aan de onderkant naast een standaard statiefbevestiging.

De Logitech C920 Pro HD Webcam draait niet naar links of rechts, een vreemde omissie gezien het aantal goedkopere concurrerende modellen. De camera heeft een behoorlijk verticaal rotatiebereik, ongeveer 30 graden naar voren en 15 graden naar achteren.

Image
Image

Configuratieproces: Plug en play

De Logitech C920 Pro HD Webcam werkt zodra je de USB 2.0-kabel in de computer steekt. Toen we eenmaal een app als Photobooth hadden geopend, werkte het probleemloos.

Het is ook een eenvoudig proces om de Logitech C920 Pro HD Webcam aan de bovenkant van een scherm te monteren. We hebben het geprobeerd op een MacBook Pro en een HD-tv, en het was eenvoudig op beide te monteren. De flexibele voet aan het uiteinde van de basis bood een extra niveau van stabiliteit ten opzichte van de meeste camera's, omdat het een groter oppervlak tegen de achterkant van het scherm plaatst. Of het nu een dikke tv of een dunne laptop is, de Logitech C920 Pro HD Webcam rustte veilig. De camera draait niet naar links en rechts, dus het was moeilijker om de opname precies te positioneren waar we hem wilden hebben. We moesten het hele apparaat verplaatsen in plaats van de camera te draaien. Dit is prima als je in het midden voor het scherm zit, maar als je het aan de zijkant, tegen een muur, wilt monteren, is een creatievere oplossing nodig.

Image
Image

Camerakwaliteit: scherpe afbeeldingen en video

De C920 produceert HD 1080p-video en dat is te zien. Zowel live video als opnames zijn scherp met veel detail. We hebben wat foto's en video's gemaakt met kleine objecten op de achtergrond, en we konden ze gemakkelijk onderscheiden, zelfs een deel van de kleinere tekst lezen. We merkten ook geen vervorming in het beeld. De beelden waren net zo schoon toen we ze op het grote scherm bliezen, en zowel foto's als video zagen er nog steeds geweldig uit.

Zowel live video als opnames zijn scherp met veel details.

We hebben ook het gezichtsveld gemeten. We hebben de Logitech C920 Pro HD Webcam 9 inch van de muur opgesteld en vervolgens de breedte van het beeld gemeten, 10 inch. Met een beetje trigonometrie kregen we ongeveer 60 graden, iets smaller dan het gezichtsveld van 78 graden dat Logitech adverteert.

De camera is 2 megapixels, wat normaal gesproken te klein zou zijn om op een groot scherm te werken, maar de software kan het beeld goed opschalen naar het grote scherm. De camera doet ook uitstekend werk bij het beheren van de witbalans bij verschillende belichtingen.

Image
Image

Prestaties: sterke video en audio met enkele autofocusproblemen

We hebben de Logitech C920 Pro HD Webcam getest door hem op een Macbook Pro en op een HD-tv te monteren, met Skype voor videogesprekken en Photobooth voor foto's en opgenomen video. Toen we videobellen testten met de Logitech C920 Pro HD-webcam die op de laptop was geknipt, presteerde het bewonderenswaardig. Het autofocussysteem hield het HD-beeld scherp en gericht op de pratende persoon. Het geluid, hoewel een beetje gedempt, was helder en het deed goed werk om achtergrondgeluiden weg te filteren.

Toen we de Logitech C920 Pro HD Webcam aan de bovenkant van de HD-tv monteerden, hadden we een paar problemen. De video en afbeeldingen hadden dezelfde HD-kwaliteit en de microfoon deed geweldig werk bij het opnemen van stemmen op afstand, maar het autofocussysteem volgde de spreker niet goed. Het had de neiging om zich op de achtergrond te concentreren, tenzij iemand recht voor de camera bewoog en het grootste deel van de opname in beslag nam. We eindigden met een aantal oproepen waarbij de beller het grootste deel van de tijd onscherp was terwijl de achtergrond scherp was. Het probleem kan eenvoudig worden opgelost door de camera op een object op de voorgrond te richten, zoals een tafel of bureau, of door een object op de achtergrond dicht bij de mensen te houden, maar het is een vervelende extra stap.

Image
Image

Bottom Line

De Logitech C920 Pro HD Webcam is een van de duurdere opties in onze beste webcams-verzameling met een adviesprijs van $ 100, hoewel je hem vaak voor ongeveer $ 60 online kunt vinden. Dit is bijna het dubbele van de prijs van sommige van zijn concurrenten, maar je krijgt waar je voor beta alt: video en audio van hogere kwaliteit dan de goedkopere alternatieven. Als je echte HD wilt, is dit een geweldige camera.

Concurrentie: creëert een premium niche

Genius WideCam F100: De Genius WideCam F100 heeft een gezichtsveld van 120 graden met HD-video. De lens is handmatig scherpgesteld, wat een goede zaak kan zijn als je niet beweegt. De scherpstelring is echter onhandig, waardoor het lastig is om snel scherp te stellen. Onze tests toonden ook video van slechte kwaliteit. Hoewel het technisch gezien 1080p was, heeft de camera het beeld slecht opgeschaald, zodat het korrelig was en er wazig uitzag.

C930e Business Webcam: De C930e Business Webcam is een stap hoger dan de Logitech C920 Pro HD Webcam. Het heeft een breder gezichtsveld, 90 graden, en het beschikt over een 4x digitale zoom. Het is ontworpen voor zakelijke bijeenkomsten in een vergaderruimte, wat blijkt uit de groothoeklens. Deze extra functies hebben echter een extra prijs: de adviesprijs voor de C930 is $ 130. Tenzij je een groothoek en zoom nodig hebt, is de C920 voor $ 30 minder een betere optie.

Een uitstekende webcam voor een scherpe prijs

De Logitech C920 Pro HD Webcam is een uitstekende webcam die HD-video en kwaliteitsaudio opneemt. Bovendien maakt de basis hem stevig wanneer hij op een scherm is gemonteerd. De C920 wordt alleen ontsierd door enkele autofocusproblemen, die afleiden van een verder uitstekende webcam.

Specs

  • Productnaam C920 HD Pro Webcam
  • Product Merk Logitech
  • UPC 0097855074355
  • Prijs $100.00
  • Gewicht 2.75 oz.
  • Productafmetingen 3,5 x 0,9 x 1,12 inch.
  • Kleur Zwart
  • Aansluitingen USB 2.0 A-kabel 58.5” lang
  • Microfoon stereo
  • Focus Autofocus
  • Gezichtsveld 78 graden
  • Resolutie 1080p; 720p
  • Framesnelheid 30fps
  • Garantie 2 jaar beperkte garantie
  • Inbegrepen Logitech C920 Pro HD webcam, installatiehandleiding, veiligheidsdocumentatie

Aanbevolen: