Nixplay Seed Ultra Review: High-Res Frame met Wi-Fi-voordelen

Inhoudsopgave:

Nixplay Seed Ultra Review: High-Res Frame met Wi-Fi-voordelen
Nixplay Seed Ultra Review: High-Res Frame met Wi-Fi-voordelen
Anonim

Nixplay Seed Ultra

Investeren in de Nixplay Seed Ultra levert je een uitstekend scherm op met indrukwekkende slimme functies, van mobiele of desktopbediening tot cloudopslag tot gedeelde toegang met je vrienden en familie.

Nixplay Seed Ultra

Image
Image

We hebben de Nixplay Seed Ultra gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Van de buitenkant van de Nixplay Seed Ultra lijkt het er niet op dat hij veel onderscheidt van veel van onze andere opties voor de beste digitale fotolijsten. Begin echter te graven in wat dit internet-enabled frame kan doen, en je zult veel vinden om van te houden, vooral als je veel foto's in de cloud en op sociale media hebt, als je albums wilt delen met dierbaren, of als je meerdere slimme frames hebt om mee te integreren.

Ontwerp: enige innovatie met groeipijnen

Er is niet veel te zien op het gezicht van de Seed Ultra. De drie kwart-inch dikke zwarte rand heeft een subtiel verhoogd Nixplay-logo op een hoek en twee kleine vierkante sensoren op een andere, maar ze leiden niet af van de getoonde foto's. Het ruitpatroon op de voorgevormde achterkant biedt een eigentijdse uitstraling, maar het is veilig om te zeggen dat mensen de achterkant van het frame zelden of nooit zullen zien.

Image
Image

Op de achterkant bevindt zich ook het meest innovatieve ontwerpelement van het frame: een buigbare steel waar het netsnoer in wordt gestoken en die als standaard dient. Hiermee kunt u het frame in elke gewenste hoek laten hellen. Het is ook gemakkelijk om de lijst in staande of liggende stand te zetten, waarbij het scherm automatisch de verandering waarneemt en dienovereenkomstig roteert. De flexibiliteit gaat echter ten koste van de stabiliteit: het voelt soms alsof het frame bijna omv alt. Het blijft vaker wel dan niet rechtop staan, maar die onzekerheid is echt onwelkom in zo'n duur stuk techniek.

Er zijn geen bedieningselementen op het frame zelf, maar het wordt geleverd met een afstandsbediening (dezelfde die wordt gebruikt door andere Nixplay-frames, dus je kunt hun afstandsbedieningen door elkaar gebruiken). Het heeft een mooi bereik, ongeveer 25 voet, hoewel je het redelijk nauwkeurig naar de voorkant van het frame moet richten. Het heeft ook een vierkante vorm waardoor het onmogelijk is om op het gevoel te voelen op welke manier je het vasthoudt. Voor de meeste smartphonegebruikers is de virtuele afstandsbediening op de Nixplay-app een betere optie.

Een geweldig scherm vormt de kern van een geweldige digitale fotolijst, en de Seed Ultra doet het goed.

Bottom Line

Omdat de Seed Ultra foto's en video's uit je cloudopslag en sociale accounts ha alt, biedt het frame geen ingangen voor USB-drives of SD-geheugenkaarten zoals veel traditionele digitale frames. Het heeft wel interne opslag, hoewel de interne capaciteit van 4,64 GB gemakkelijk kan worden gevuld als je veel foto's probeert op te nemen; dat gezegd hebbende, is het een eenvoudige zaak om je afspeellijsten te wissen en verschillende te laden wanneer je maar wilt.

Configuratieproces: sommige internetkenners aanbevolen

De fysieke installatie voor de Seed Ultra is net zo eenvoudig als het aansluiten van de voedingskabel op het frame en de voedingsadapter, en vervolgens in een stopcontact steken. Er wordt wat geladen tijdens het opstarten en vervolgens wordt u gevraagd om verbinding te maken met uw wifi-netwerk, wat vereist is om door te gaan. Het duurt even om software-updates te downloaden en opnieuw op te starten, maar het is in totaal een relatief kort proces.

Image
Image

Je krijgt dan een korte video waarin je kennismaakt met de belangrijkste functies van Nixplay. Tussen de video en het snelstartboekje van het product krijg je niet te veel details over het instellen van alle verbonden functionaliteit die het te bieden heeft. Je moet meestal dingen ontdekken terwijl je bezig bent, en het begint met het downloaden van de mobiele Nixplay-app en het maken van een Nixplay-account. Je kunt ook meer doen met je account vanaf de volledige website in plaats van de app, maar nogmaals, ik had het gevoel dat ik dit zelf moest leren.

Nu kun je je account aan het frame koppelen - het probeert het apparaat automatisch te detecteren als je op hetzelfde draadloze netwerk zit, maar dat werkte niet voor mij, dus ik moest het serienummer invoeren. De Seed Ultra is zeker niet het moeilijkste product om in te stellen, maar het is begrijpelijk als sommigen een eenvoudiger pad verkiezen boven het gebruik van hun digitale fotolijst.

Display: 2K uitmuntendheid

Een geweldig scherm vormt de kern van een geweldige digitale fotolijst, en de Seed Ultra doet het goed. De beeldkwaliteit is van topklasse en maakt gebruik van een in-plane switching (IPS)-paneeltype dat uw foto's in rijke, nauwkeurige kleuren weergeeft met zeer brede kijkhoeken. Het 10-inch LCD-scherm is ook goed formaat voor de meeste ruimtes, met een resolutie van 2048x1536 pixels (een gebruikelijke beeldverhouding van 4:3). Dat plaatst het in de categorie van 2K-resolutie en levert een detailniveau voor uw foto's dat bijna ongeëvenaard is in de digitale fotolijstruimte.

Image
Image

The Seed Ultra ondersteunt ook het afspelen van video's, maar alleen in clips van maximaal 15 seconden lang. De audiokwaliteit is middelmatig en aan de rustige kant, dus je zult waarschijnlijk niet veel video's op het frame bekijken.

Software: bijna overweldigende opties voor het laden en afspelen van foto's

The Seed Ultra wordt geleverd met een duizelingwekkend assortiment aan moderne functies, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de alomtegenwoordige internettoegang en smartphonepenetratie van vandaag. De gratis mobiele app voor iOS en Android is niet altijd de snelste, maar hij is goed ontworpen en gebruiksvriendelijk. Je kunt foto's van je apparaat uploaden naar je 10 GB Nixplay-opslag, ze sorteren in afspeellijsten om op het frame te worden geladen. Je vrienden kunnen foto's verzenden via hun eigen Nixplay-accounts of ze e-mailen naar een speciaal adres voor je account, beide gemakkelijke methoden om herinneringen over lange afstanden te delen.

De Seed Ultra wordt geleverd met een duizelingwekkend assortiment aan moderne functies.

Als je foto's rechtstreeks van je sociale media-accounts wilt halen, kun je dat ook doen, met opties om te linken naar Facebook, Instagram, Flickr en meer. Je kunt ook dynamisch bijgewerkte afspeellijsten maken via Google Foto's en Dropbox die je fotolijst een beetje meer een "levend" apparaat maken.

Zelfs de opties voor de basisfunctionaliteit van de diavoorstelling van het frame zijn net zo uitgebreid als de verbonden opties. De rijke verscheidenheid aan overgangsopties omvat een pan- en zoomfunctie die doet denken aan het 'Ken Burns-effect'. Een bewegingssensor schakelt het scherm uit wanneer er een tijdje geen activiteit wordt gedetecteerd, hoewel er soms een opzettelijke handbeweging nodig was om het weer wakker te maken. Het ondersteunt Amazon Alexa-integratie, wat in de praktijk niet erg soepel werkte, maar het belooft een mogelijkheid te hebben die kan worden verbeterd via software-/firmware-updates.

Image
Image

Bottom Line

Voor $ 220 is de Seed Ultra een dure fotolijst, begrijpelijk gezien het aantal echt nuttige functies die het bevat. Je kunt een lager prijsframe vinden, afhankelijk van waar je een compromis wilt sluiten, zoals een kleiner scherm of minder functies (of geen wifi-mogelijkheden). Dat gezegd hebbende, kun je de Seed Ultra vaak in de uitverkoop kopen, in welk geval het een nog aantrekkelijkere waarde is.

Concurrentie: groter scherm en prijskaartje

Image
Image

Nixplay Iris: De Iris, die we ook hebben getest, is ontworpen met een dikkere rand in drie verschillende afwerkingen, maar geeft foto's weer op een kleiner 8-inch scherm met lagere resolutie en een automatische helderheidssensor. Afgezien daarvan delen ze dezelfde Nixplay-app, software en functies, dus je kunt ze allebei beheren en bedienen via hetzelfde account.

NIX Advance 10-Inch: De Nixplay Seed Ultra en de NIX Advance, die ook getest zijn, lijken van voren erg op elkaar, met dezelfde schermgrootte en eenvoudig mat zwarte randen. De NIX Advance heeft echter helemaal geen Wi-Fi-verbinding en leest alleen foto's van USB-drives en SD-kaarten. Het is nog steeds een frame van zeer hoge kwaliteit en het overwegen waard als je niet veel meer wilt betalen voor connectiviteit.

Een duur maar uitstekend uitziend scherm met een uitgebreide reeks verbonden functies

De Nixplay Seed Ultra heeft een van de betere displays op een digitale fotolijst en een van de rijkste verzamelingen slimme functies en opties. Het kan voor sommige gebruikers veel zijn om te beheren, maar er v alt een heleboel gemak en functionaliteit te ontdekken.

Specs

  • Productnaam Seed Ultra
  • Product Merk Nixplay
  • MPN W10C
  • Prijs $219,99
  • Gewicht 1,01 lbs.
  • Productafmetingen 9,37 x 7,13 x 0,91 inch.
  • Kleur Zwart
  • Schermresolutie 2048 x 1536 px
  • Ondersteunde foto-indelingen JPEG, PNG
  • Opslag 4,64 GB beschikbaar intern, 10 GB cloud
  • Connectiviteit Wi-Fi (802.11 b/g/n)

Aanbevolen: