Nixplay Iris Review: cloud-compatibele elegantie voor uw foto's

Inhoudsopgave:

Nixplay Iris Review: cloud-compatibele elegantie voor uw foto's
Nixplay Iris Review: cloud-compatibele elegantie voor uw foto's
Anonim

Nixplay Iris digitale fotolijst (8-inch)

De Nixplay Iris is ideaal als u op zoek bent naar een volledig uitgeruste digitale fotolijst die prachtig integreert in zowel uw interieur als uw cloudgebaseerde fotocollectie.

Nixplay Iris digitale fotolijst (8-inch)

Image
Image

We hebben Nixplay Iris gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Een fotolijst zou je vreugde moeten brengen, en de Nixplay Iris heeft verschillende benaderingen om precies dat te doen. De eerste is in het verfijnde ontwerp van het frame zelf, gevolgd door de indrukwekkende kwaliteit van het display. Maar het wil nog verder gaan door alle slimme functies toe te voegen die horen bij het verbinden met uw wifi-netwerk. De uitvoering is niet perfect, maar de Iris neemt bewonderenswaardige stappen in de richting van wat een modern frame zou moeten zijn. Zelfs in onze lijst met de beste digitale fotolijsten v alt het op als een die zowel van binnen als van buiten uitblinkt.

Image
Image

Design: een elegante toevoeging aan je interieur

In een tijd waarin de meeste digitale lijsten zijn gebouwd met een vergelijkbare zwarte rand en een eenvoudig tablet-achtig ontwerp, is de Iris een stijlbewuste verademing. Het frame dat ik heb getest, schudde een "gepolijste bronzen" afwerking op de brede metalen rand, waardoor het frame een mooie visuele pop kreeg terwijl het ingetogen genoeg bleef om in zowat overal in mijn huis te passen. Ik stel me voor dat de varianten "perzikkoper" en "zilver" er even elegant uitzien.

Zonder poorten of andere bedieningselementen op het frame, is het enige aan de achterkant een stijf maar flexibel deel van de stroomkabel waar de rest van het snoer in wordt gestoken. Dit fungeert als een onconventionele standaard voor het frame, volledig instelbaar in staande of liggende stand (het scherm draait automatisch om aan te passen) en in wezen elke hellingshoek. Het nadeel is minder stabiliteit dan de typische standaard. Gecombineerd met een dik netsnoer dat duurzaam maar zwaar is en aan het frame trekt als er veel van je oppervlak bungelt, wil je dat het frame stevig staat wanneer je het plaatst.

De Iris is een stijlbewuste verademing.

Het netsnoer wordt aangesloten op een afneembare stekker en de Iris wordt geleverd met twee internationale adapters voor gebruikers in het VK of de EU. Deze zullen voor veel mensen niet relevant zijn, maar het is een doordachte premium-opname.

Het bedienen van de Iris en al zijn instellingen kan worden gedaan via de Nixplay mobiele app, die een virtuele afstandsbediening bevat, maar ook een fysieke afstandsbediening. Het is dezelfde afstandsbediening die wordt gebruikt door andere Nixplay-frames, dus als je er meerdere hebt, kun je ze allemaal bedienen met één apparaat - tegelijkertijd, verwarrend, als ze dicht bij elkaar staan. Over het algemeen werkt de afstandsbediening prima, maar de vierkante vorm zorgt voor frustratie als je hem steeds de verkeerde kant oppakt zonder het te beseffen.

Media: Niets om in te pluggen

De Iris ondersteunt geen fysieke media zoals USB-flashstations of SD-kaarten, wat jammer kan zijn als je al opgeslagen bestanden klaar hebt om te laden. Maar als je eenmaal de web-app hebt ingesteld, is het, afhankelijk van je beheersing van de software en de omvang van je online fotocollectie, misschien gemakkelijker om je foto's uit de cloud te laden dan om het fysieke geheugen op te sporen en in te pluggen. Met 6,18 GB interne opslagruimte beschikbaar op de lijst, is er genoeg om door veel foto's te bladeren, en het is gemakkelijk om nieuwe foto's in te wisselen.

Image
Image

Bottom Line

De Iris zou relatief pijnloos moeten zijn om te installeren voor mensen die gewend zijn om met draadloze producten en online accounts te werken, maar het v alt niet te ontkennen dat het een ingewikkelder proces is dan met offline fotolijsten. Om te beginnen is een internetverbinding verplicht. Na het aansluiten van het frame en een beetje laadtijd, moet je je wifi-netwerkinformatie invoeren met behulp van de afstandsbediening. Je hebt ook een Nixplay-account nodig om toegang te krijgen tot de slimme frames van het bedrijf. Pas als je een account hebt aangemaakt en gekoppeld aan je Iris, kun je beginnen met het laden van foto's en het gebruiken van je fotolijstje. Alles wat u met de app kunt doen, maakt het de moeite waard, maar het installatieproces kent enkele barrières.

Display: klein maar scherp

In overeenstemming met de visuele aantrekkingskracht van het frame eromheen, is het display van de Iris zelf een genot om naar te kijken. De kleuren zijn levendig en het beeld is fantastisch op het in-plane switching (IPS)-paneel, met brede kijkhoeken waardoor mensen er overal in de kamer van kunnen genieten. Het 8-inch diagonale scherm is aan de kleine kant; visualiseer het iets kleiner dan een 5x7-inch afdruk. De resolutie van 1024x768 is ook niet de hoogste die je op een digitale lijst zult vinden, maar met zijn kleine formaat krijg je genoeg pixels per inch voor scherpe, heldere beelden.

Image
Image

Een lichtsensor die de helderheid van het scherm automatisch kan aanpassen op basis van het omgevingslicht is een leuke bijkomstigheid, een die niet op alle Nixplay-frames te vinden is. Andere frames die ik heb getest, kwamen over het algemeen iets helderder over dan de Iris, maar het is niet iets dat afzonderlijk opv alt.

De Iris kan ook videoclips van maximaal 15 seconden afspelen. De kwaliteit is goed genoeg, maar in combinatie met de stille luidsprekers die de bijbehorende audio leveren, zal het afspelen van video niet het primaire gebruik van het frame zijn.

Software: fotolijsten naar de verbonden wereld brengen

Met hoe bruikbaar en handig de cloudgebaseerde functies van Iris zijn, is het niet onredelijk om te denken dat het de toekomst van fotolijsten zou kunnen vertegenwoordigen. U uploadt foto's rechtstreeks vanaf uw telefoon of computer naar uw cloudalbums en rangschikt ze vervolgens in afspeellijsten die kunnen worden gedeeld met alle gekoppelde Nixplay-frames (maximaal vijf frames met een gratis account en 10 GB cloudopslag). Je kunt zelfs foto's van vrienden krijgen of je Google Foto's-account koppelen om dynamische afspeellijsten te maken van bijvoorbeeld je 1.000 meest recente foto's.

Je kunt ook foto's van andere sociale media-accounts ophalen, maar alleen met behulp van de desktopsite en niet de mobiele app. Ik realiseerde me niet dat deze opties bestonden totdat ik me in de webversie begon te verdiepen - het zou leuk geweest zijn als ze eerder in het proces ergens anders waren gewezen.

Image
Image

Je kunt de Iris ook overal met een internetverbinding bedienen. Dat omvat het instellen van dingen zoals de uitgebreide selectie van overgangsopties voor diavoorstellingen, een slaap / waakschema of de op ruis gebaseerde activiteitssensor met tien gevoeligheidsniveaus. Het is ook compatibel met de Alexa-stemassistent van Amazon, een functie die niet werd genoemd tijdens de installatie, maar werd toegevoegd als onderdeel van een recente software-update. Je kunt Nixplay toevoegen als een Alexa-vaardigheid, maar de spraakopdrachten aan het werk krijgen is een beetje omslachtig en kan wat geduld, oefening en aanpassing vergen.

Prijs: betalen voor stijl en inhoud

Meestal verkrijgbaar tussen $ 150 en $ 180, kost de Iris aanzienlijk meer dan een gewone offline digitale lijst, maar is de kosten waard als je een fan bent van zijn esthetiek en een reeks moderne functies.

Het is de prijs waard als je fan bent van de esthetiek en de vele moderne functies.

Concurrentie: Een mooier gezicht

Nixplay Seed Ultra: Met dezelfde suite van Nixplay cloudframe-functies, veel onderscheid tussen de Iris en de Seed Ultra die we hebben getest, komt in termen van ontwerp. Het grote frame op de Iris maakt het ongeveer dezelfde totale grootte, maar de Seed Ultra heeft een dunnere, effen zwarte rand met een 10-inch scherm - iets duurder voor een groter scherm met een hogere resolutie in een minder elegant frame. De Seed Ultra heeft ook een bewegingssensor, maar geen automatische helderheidssensor.

Image
Image

NIX Advance 10-Inch: We hebben ook de offline-only NIX Advance getest, die, vergeleken met de Nixplay Iris, zich beperkt voelt door zijn afhankelijkheid van USB- en SD-kaartingangen. Maar als je niet geïnteresseerd bent in het verbinden van je fotolijst met het 'net, dan is de NIX Advance nog steeds een uitstekende back-to-basics digitale fotolijst met een groter 10-inch scherm en een kleiner prijskaartje.

Een beetje extra uitstraling en veel slimme functionaliteit

Zelfs met een iets kleiner scherm, voert de Nixplay Iris het spel met digitale fotolijsten naar een hoger niveau met zijn stijlvolle ontwerp bovenop cloudfuncties, gedeelde afspeellijsten, integratie van sociale media en bediening vanaf elke pc of mobiel apparaat.

Specs

  • Productnaam Iris digitale fotolijst (8-inch)
  • Product Merk Nixplay
  • MPN W08E
  • Prijs $220.00
  • Productafmetingen 7,48 x 9,27 x 0,88 inch.
  • Kleur gepolijst brons, perzik koper, zilver
  • Schermresolutie 1024 x 768 px
  • Ondersteunde foto-indelingen JPEG, PNG
  • Opslag 8GB intern (6,18GB beschikbaar), 10GB cloud
  • Connectiviteit Wi-Fi (802.11 b/g/n)
  • Inbegrepen Frame, afstandsbediening, USB-netsnoer, USB-stekker, Britse voedingsadapter, E. U. stroomadapter

Aanbevolen: