IBUYPOWER BB108A Review: Goedkoop maar verouderd

Inhoudsopgave:

IBUYPOWER BB108A Review: Goedkoop maar verouderd
IBUYPOWER BB108A Review: Goedkoop maar verouderd
Anonim

Bottom Line

De iBUYPOWER BB108A is een goedkope desktop-pc die is gebouwd rond oudere componenten, en hoewel hij aantrekkelijk geprijsd is, biedt hij toch een slechte prijs-kwaliteitverhouding.

iBUYPOWER BB108A Desktop

Image
Image

We hebben iBUYPOWER BB108A gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De IBUYPOWER BB108A bevindt zich aan de onderkant van het spectrum van desktop-pc's, zowel qua kosten als qua pk's. Zodra u begint te kijken naar goedkope desktop-pc's, moet u serieuze compromissen verwachten. Kan de BB108A goed genoeg presteren om zijn kosten te rechtvaardigen, zelfs bij deze lage prijs?

Ontwerp: de ongelooflijke massa

Er is niets discreets of subtiels aan de iBUYPOWER BB108A - het is een enorme, kolossale toren van metaal en glas die de neiging heeft om elke ruimte waarin hij wordt geplaatst te domineren. Als het de componenten had om zijn spelonkachtige, kathedraalachtige interieur te vullen, zou dit acceptabeler zijn, maar dat is niet het geval. In plaats daarvan is het interieur van de toren grotendeels leeg, een lege doos met een klein moederbord en even kleine componenten.

Je zou gemakkelijk het lef van deze computer in een lichaam van een kwart van deze grootte kunnen passen. Dat zou deze pc een veel aantrekkelijker apparaat maken, maar met zo'n grote behuizing voelt het alsof er te veel verspilde ruimte is. Aan de andere kant betekent al dat ongebruikte onroerend goed dat je genoeg ruimte hebt voor upgrades.

Image
Image

Het probleem met het toevoegen van nieuwe componenten is echter ventilatie (of het ontbreken daarvan). Zowel de voorkant, de rechterkant als de bovenkant zijn van massief metaal en glas, met slechts een handvol ventilatiesleuven in het linkerpaneel. Uit de doos bevat de BB108A slechts één behuizingsventilator die aan de achterkant van de toren is gemonteerd om warme lucht uit de machine te verwijderen. Hoewel de standaard meegeleverde componenten met laag vermogen de thermiek niet belasten, beperkt slechte ventilatie het upgradepotentieel van de machine.

Ondanks zijn belachelijke afmetingen en onpraktisch ontwerp, heeft de BB108A een cool uitziende behuizing gemaakt van hoogwaardige materialen. Het gigantische raam van gehard glas is indrukwekkend met de programmeerbare RGB-lampen die erachter gloeien, en verder is de eenvoudige, bijna brutalistische esthetiek aantrekkelijk. De ventilatieopeningen met patronen aan de niet-glazen kant van de toren helpen voorkomen dat het zo'n kenmerkende zwarte doos is.

In termen van IO vindt u twee USB 3.0-poorten op het bovenste voorpaneel naast audio in- en uitpoorten, indicatielampjes en de aan / uit- en reset-knoppen. Ik gaf niet echt om het ontwerp van deze knoppen, omdat ze zijn gemaakt om eruit te zien als een enkele bediening met indicatoren die aangeven aan welke kant welke knop wordt geactiveerd. Dit maakt het moeilijk om ongezien op de rechterknop te drukken, waardoor onnodige verwarring ontstaat.

Image
Image

Zes extra USB-poorten op het achterpaneel, naast Ethernet-, audio- en video-uitgangspoorten (VGA, DVI, HDMI). Deze adequate selectie moet geschikt zijn voor zoveel externe apparaten als u waarschijnlijk met de BB108A zult gebruiken, hoewel het moderne poorten zoals USB-C mist, en vier van de acht totale poorten alleen USB 2.0 zijn.

De BB108A wordt geleverd met zowel een muis als een toetsenbord, die van hoge kwaliteit zijn als zodanig gratis. De iBUYPOWER Zeus E2 bedrade muis is bijzonder indrukwekkend - een grote stap vooruit van je gemiddelde warenhuismuis van tien dollar met goede ergonomie, gevoeligheid en reactievermogen. Mooie RBG-verlichting maakt het bijzonder visueel aantrekkelijk.

Het toetsenbord is niet zo mooi, zonder achtergrondverlichting voor de toetsen, en een uitgesproken papperig gevoel. Het is ook gemaakt van goedkoop plastic dat niet duurzaam of bevredigend aanvoelt. Ik hield ook niet van de rode WASD-, richtings- en sneltoetsen. Ze laten het er op de een of andere manier nog goedkoper uitzien, en het gloeiende rode iBUYPOWER-logo dient alleen om het gebrek aan achtergrondverlichting voor de rest van het toetsenbord te benadrukken.

Image
Image

Configuratieproces: aansluiten, inschakelen

Aan de slag met de iBUYPOWER BB108A is een vrij snel en gestroomlijnd proces. Wat de montage betreft, is het enige dat nodig is, behalve het aansluiten van de gebruikelijke kabels, het vastschroeven van de antennes aan de achterkant van de pc. Ten eerste zal het opstarten Windows installeren, een redelijk snel proces dat mooi gestroomlijnd is. Houd er echter rekening mee dat Windows-updates enige tijd nodig hebben om te downloaden en te installeren, afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding.

De iBUYPOWER BB108A is een enorme, kolossale toren van metaal en glas die elke ruimte domineert waarin hij wordt geplaatst.

Prestaties: Geen geweldige shakes

Met zijn oude Nvidia Geforce GT 710, instapmodel AMD Ryzen 2 3200G-processor en slechts 8 GB DDR4 RAM (om nog maar te zwijgen van de trage mechanische harde schijf), moet je niet te veel verwachten van de BB108A. Toch was ik teleurgesteld over de GFXBench-testscore van 2267 in de T-Rex-test, en de zielige PCMark-score van 2555 was nog minder indrukwekkend, hoewel dat kan worden toegeschreven aan het feit dat PCMark de GT 710-graphics niet herkende kaart vanwege zijn leeftijd.

In tegenstelling tot de benchmarks zijn de prestaties in de echte wereld niet zo verschrikkelijk als je zou denken. Navigeren op het bureaublad, surfen op het web en eenvoudige foto- en zelfs videobewerking doen, reageert relatief frustratievrij.

Image
Image

Gaming: basismogelijkheden

Als je naar de BB108A kijkt, zou je natuurlijk verwachten dat het een speelautomaat is. De RGB-verlichting, het grote zijpaneel van gehard glas en de algemene stijl schreeuwen "gamer". Met zijn verouderde GT 710 grafische kaart en een magere 1 GB VRAM speel je echter niet de nieuwste en beste games op hoge instellingen. Indie-titels lopen echter geweldig en ik vond geen problemen met minder veeleisende titels zoals Downwell. Ik kon ook genieten van Dota 2 op medium-lage instellingen, dus het is geen volledig verlies voor gamen.

De grafische kaart is zo oud en traag dat hij niet veel waarde toevoegt aan het systeem.

Eerlijk gezegd kun je beter wat meer uitgeven voor een pc met een recentere en krachtigere grafische kaart als je zelfs maar op afstand geïnteresseerd bent in gamen. Als alternatief kunt u de BB108A upgraden. Zelfs een low-end kaart van een jaar geleden zou een enorme upgrade zijn ten opzichte van de GT 710, en zou de kosten van het systeem niet te veel opdrijven.

Bekijk onze verzameling van de beste gaming-pc's.

Productiviteit: Een beetje flitsend

De iBUYPOWER BB108A werkt prima voor dagelijkse kantoortaken, of zelfs voor wat basis foto- en videobewerking. Het is echter misschien niet de ideale machine voor een gedeelde werkplek, gezien het nogal flitsende ontwerp. De omvang maakt het ook minder dan ideaal als ruimte een eersteklas handelsartikel is.

Als je veel gaat typen, wil je investeren in een beter toetsenbord. Hoewel het iBUYPOWER Ares E1-toetsenbord opmerkelijk bruikbaar is voor een meegeleverd toetsenbord, is het zeker geen apparaat dat u urenlang wilt gebruiken.

Image
Image

Bottom Line

Ik verwacht geen ingebouwde luidsprekers van een desktop-pc, maar de BB108A biedt wel een goede selectie van opties om externe luidsprekers aan te sluiten, inclusief ondersteuning voor 7.1-kanaals surround-geluid. Je kunt er ook elke Bluetooth-speaker draadloos op aansluiten. Ik vond niets om over te klagen over de kwaliteit van de audio-uitvoer.

Netwerk: competente connectiviteit

De IBUYPOWER BB108A presteerde redelijk goed in netwerksnelheidstests en kon zowel bekabelde als draadloze internetverbindingen volledig benutten. Het had geen moeite om het wifi-signaal op te pikken en vertoonde een signaalsterkte die vergelijkbaar was met die van een typische laptop. Bluetooth-connectiviteit is ook inbegrepen, en die verbinding lijkt ook robuust.

Image
Image

Software: Geen bloatware

De BB108A werkt ongeveer net zo schoon en bloatware-vrij als je zou kunnen hopen buiten een zelfgebouwde installatie. De enige extra software die ik vond was het RGB-besturingsprogramma, wat handig is als het onhandig is. Windows 10 werkt goed op de BB108A, hoewel de relatief trage mechanische harde schijf ervoor zorgt dat deze niet zo pittig is als bij een solid-state schijf.

Bottom Line

Met een adviesprijs van slechts $500 bevindt de iBUYPOWER zich zeker aan de onderkant van de prijsschaal voor desktop-pc's met speciale GPU's. Maar alleen omdat het goedkoop is, wil nog niet zeggen dat het een goede prijs is. De grafische kaart is zo oud en traag dat hij niet veel waarde toevoegt aan het systeem, en over het algemeen is het gewoon een erg matte pc, zelfs voor zijn lage prijs.

iBUYPOWER BB108A vs. Cyberpower PC GMA5200BSDF

Voor ongeveer dezelfde prijs biedt de Cyberpower PC GMA5200BSDF veel meer waar voor je geld. Het bevat een Radeon RX 560 grafische kaart, die de oude Geforce GTX 710 van de iBUYPOWER uit het water blaast. Bovendien gebruikt het een 250 GB solid-state schijf in plaats van de trage 1 TB harde schijf van de iBUYPOWER. De IBUYPOWER wint alleen op de CPU-afdeling met zijn modernere Ryzen 3-kern in vergelijking met de 2-jarige Ryzen 5 in de Cyberpower.

Als je meer ruimte op de harde schijf en verwerkingskracht nodig hebt dan snelle bestandstoegang en grafische kracht, is iBUYPOWER misschien de betere optie. Als je echter een gamer bent, is de Cyberpower een goed idee.

Ondanks zijn lage prijs en opvallende esthetiek, laat de iBUYPOWER BB108A veel te wensen over

De iBUYPOWER BB108A is een perfect bruikbare desktop-pc en is verkrijgbaar voor een zeer budgetvriendelijke prijs. De olifantenafmetingen en bijna nutteloze grafische kaart doen echter af aan de bruikbaarheid en waarde ervan. De BB108A is een kantoor-pc in de behuizing van een gaming-installatie.

Specs

  • Productnaam BB108A Desktop
  • Productmerk iBUYPOWER
  • MPN BB108A
  • Prijs $499.99
  • Productafmetingen 19,5 x 7,5 x 19 inch.
  • Basisklok 3,6 GHz
  • Geheugen 8GB DDR4
  • Processor AMD Ryzen 3 3200G
  • Grafische kaart Nvidia GeForce GT 710
  • Poorten 4 USB 2.0, 4 USB 3.0, 1 HDMI, 1 VGA, 1 DVI,
  • Connectiviteit WiFi, Bluetooth
  • Software Windows 10
  • RGB Ja

Aanbevolen: