Schakel opdrachtprompt en PowerShell om in het Win&43;x-menu

Inhoudsopgave:

Schakel opdrachtprompt en PowerShell om in het Win&43;x-menu
Schakel opdrachtprompt en PowerShell om in het Win&43;x-menu
Anonim

Het Power User Menu, voor het eerst geïntroduceerd in Windows 8 en soms het WIN+X Menu genoemd, biedt een eenvoudige manier om toegang te krijgen tot populaire systeem- en beheertools.

De Windows 8.1-update maakte het Power User Menu gemakkelijker toegankelijk dankzij de nieuw toegevoegde Start-knop, maar introduceerde ook een nieuwe optie om de snelkoppelingen op de opdrachtprompt in het WIN+X-menu te vervangen door Windows PowerShell-snelkoppelingen, een robuustere opdrachtregeltool.

Deze procedure werkt alleen in Windows 8.1 en Windows 10.

Opdrachtprompt en PowerShell wisselen in het WIN-X-menu in Windows 10

Omdat Microsoft het besturingssysteem voortdurend aanpast, kunnen de lay-out en titel van de Windows-instellingenschermen enigszins verschillen, afhankelijk van de versie van Windows 10 die u gebruikt.

  1. Open Windows-instellingen door op Win+I te drukken. Selecteer Personalisatie.

    Image
    Image
  2. Selecteer in de Personalisatie-applet Taskbar.
  3. Schuif de optie selecteer de optie om Opdrachtprompt te vervangen door Windows PowerShell in het menu wanneer ik met de rechtermuisknop op de startknop klik of op Windows-toets+X. druk

  4. Sluit Windows-instellingen. Uw configuratie wordt automatisch opgeslagen.

Opdrachtprompt en PowerShell wisselen in WIN-X Menu in Windows 8.1

De procedure verschilt in Windows 8.1:

  1. Open het Configuratiescherm van Windows 8. Het Apps-scherm is waarschijnlijk de snelste manier om dit te doen op een aanraakinterface, maar ironisch genoeg kun je er ook komen via het Power User-menu.

    Als je een muis gebruikt en het bureaublad hebt geopend, klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en klik vervolgens op Eigenschappen. Ga naar stap 4 als u dit doet.

  2. Tik of klik in het Configuratiescherm op Vormgeving en persoonlijke instellingen.

    De applet Vormgeving en personalisatie zal niet bestaan als uw configuratiescherm is ingesteld op Kleine pictogrammen of Grote pictogrammen. Tik of klik in een van deze weergaven op Taakbalk en navigatie en ga dan verder met stap 4.

  3. Op het scherm Vormgeving en persoonlijke instellingen selecteert u Taakbalk en navigatie.
  4. Tik of klik op het tabblad Navigatie op de taakbalk en het navigatievenster dat nu moet worden geopend. Het staat rechts van het tabblad Taakbalk waar u zich nu waarschijnlijk bevindt.
  5. Vink in het navigatiegebied Hoek bovenaan dit venster het vakje aan naast Opdrachtprompt vervangen door Windows PowerShell in het menu wanneer ik met de rechtermuisknop op de linkerbenedenhoek klik of op de Windows-toets druk +X.

    Deselecteer dit vakje als u de bestaande Windows PowerShell-snelkoppelingen in uw Power User-menu wilt vervangen door snelkoppelingen naar de opdrachtprompt. Aangezien het weergeven van de opdrachtprompt de standaardconfiguratie is, bevindt u zich waarschijnlijk alleen in deze situatie als u deze instructies eerder hebt gevolgd, maar sindsdien van gedachten bent veranderd.

  6. Tik of klik op OK om deze wijziging te bevestigen.

  7. Vanaf nu zijn Windows PowerShell en Windows PowerShell (Admin) beschikbaar via het Power User Menu in plaats van Command Prompt en Command Prompt (Admin).

Aanvullende tips

Deze aanpassing van de instellingen betekent niet dat de opdrachtprompt op enigerlei wijze is verwijderd of verwijderd uit Windows - het is gewoon niet toegankelijk via het WIN+X-menu. Je kunt de opdrachtprompt nog steeds openen in Windows 8 zoals elk ander programma, wanneer je maar wilt.

Windows PowerShell is alleen een optie voor het Power User Menu als je hebt geüpdatet naar Windows 8.1 of hoger. Als u de optie uit stap 5 hierboven niet ziet, update dan naar Windows 8.1 en probeer het opnieuw. Zie Upgraden naar Windows 8.1 als je hulp nodig hebt.

Aanbevolen: