Champion 3500-Watt Generator Review: voor als een compacte generator niet genoeg is

Inhoudsopgave:

Champion 3500-Watt Generator Review: voor als een compacte generator niet genoeg is
Champion 3500-Watt Generator Review: voor als een compacte generator niet genoeg is
Anonim

Bottom Line

De Champion Power Equipment 46539 generator van 3500 watt mag dan groot zijn, hij ondersteunt zijn grootte met veel vermogen en verschillende slimme functies. Met bediening op afstand en 12 uur (bij 50% output) looptijd per tank, is het ideaal voor zowel camperbezitters als aannemers.

Champion 35000-Watt Power Equipment 46539 Generator

Image
Image

Het hier beoordeelde product is grotendeels niet op voorraad of is niet meer leverbaar, wat tot uiting komt in de links naar productpagina's. We hebben de recensie echter live gehouden voor informatieve doeleinden.

We hebben de Champion Power Equipment 46539-generator gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Eigenaren van recreatievoertuigen, aannemers en kampeerders met grote gezinnen hebben vaak een generator nodig met veel vermogen, lange looptijden en een grote benzinetankcapaciteit om in hun elektrische behoeften te voorzien. Als dit soort gebruikers bereid zijn om rond een kolos van 140 pond te sjouwen, zoals de Champion Power Equipment 46539-generator, zullen ze worden beloond met een gebruiksvriendelijke en betrouwbare draagbare generator.

Image
Image

Ontwerp: Ruw rond de randen

Snijd de doos uit elkaar, leg de componenten neer en het is snel duidelijk dat dit een ontwerp is waar Steve Jobs zich in zijn graf zou omdraaien. De Champion Power Equipment 4653 is zeer praktisch en heeft schakelapparatuur die eruitziet alsof hij is geleend van een generieke onderdelenbak. Dit maakt ons zorgen dat sommige van deze chintzy-componenten voortijdig zouden kunnen falen, hoewel die angsten enigszins worden verzacht door de 3-jarige garantie van Champion.

De batterij en de bedrading zijn zichtbaar, net als de meeste grotere componenten. Door alles in een plastic behuizing te plaatsen - zoals de meeste andere generatoren op dit niveau - zou het er een stuk mooier uitzien en wat gemoedsrust geven met betrekking tot duurzaamheid. Het zou echter waarschijnlijk ook de stickerprijs opdrijven.

Aan de positieve kant zijn de stopcontacten goed gepositioneerd en werken de ontstekingsknop, het startkoord en de afstandsbediening zoals verwacht.

Image
Image

Configuratieproces: enige (zware) montage vereist

De eerste hindernis waarmee je te maken krijgt, is om dit ding van je voordeur (als het wordt afgeleverd door een pakketdienst) naar je oprit of garage te verplaatsen. Het is verrijdbaar, maar niet wanneer het in de doos zit, wat betekent dat het droge gewicht van 140 pond een uitdaging is.

Of je het nu naar de gewenste opstellocatie sleept of gewoon besluit om het op te zetten waar het door de vervoerder is afgezet, de eerste stap is het openen van het deksel van de doos. Als je eenmaal de instructies hebt gevonden, zul je zien dat Champion aanbeveelt om niet te proberen de generator uit de doos te tillen, maar hem in alle vier de hoeken af te snijden en plat neer te leggen.

Op dat platte kartonnen oppervlak draai je de 4653 om en installeer je de wielen, steunpoot en handgreep. Zet hem weer op zijn wielen en voeg de 30-gewichtsolie toe, zorg ervoor dat u hem niet te vol doet. Sluit vervolgens de batterij aan. Met gemonteerde accessoires, aangesloten accu en bijgevulde olie ben je klaar om benzine toe te voegen.

Toegegeven, dit klinkt allemaal vrij eenvoudig, maar als je niet handig bent met gereedschap, of gewoon geen handgereedschap hebt, zul je deze opstelling een uitdaging vinden. Bovendien is de 4653 ingewikkelder om op te zetten dan veel van onze andere favoriete draagbare generatoren, waarvoor je over het algemeen alleen olie hoeft toe te voegen voordat ze klaar zijn om te starten.

Image
Image

Prestaties: betrouwbaar krachtig

Al dat gewicht moet ergens goed voor zijn, en dat iets is vermogen en een lange looptijd. Bij onze tests bleek de Champion Power Equipment 4653 betrouwbaar krachtig. Om een schone werking te garanderen, hebben we de tank van 3,8 gallon gevuld met niet-ethanolbenzine, die in onze regio verkrijgbaar was - als u geen toegang heeft tot ethanolvrije benzine, gebruik dan geen brandstof met meer dan 10% ethanolmengsel. Zorg er ook voor dat u de tank vult met minimaal 85 octaanbenzine.

Houd er ook rekening mee dat de Champion Power Equipment 4653 kortstondige spanningsschommelingen kan opvangen, tot wel 4000 watt, wat het voeden van gevoelige elektronica een beetje gevaarlijk maakt. Als u ervoor kiest om een computer of iets dergelijks van stroom te voorzien, doet u er goed aan een overspanningsbeveiliging te gebruiken tussen de generator en de computer.

Al dat gewicht moet ergens goed voor zijn, en dat iets is vermogen en een lange looptijd.

Met de benzinetank gevuld, kan de Champion maar liefst 12 uur draaien op 50% vermogen. Het dreef onze apparatuur aan, van een elektrische zaag met snoer tot een spanningsvretende set werklampen, zonder problemen. We hadden geen camper waarmee we de 4653 konden testen, wat een van de beoogde toepassingen is, maar we zijn ervan overtuigd dat hij het grootste deel van de dag apparaten in een bescheiden camper van stroom kan voorzien.

Met zo'n robuust uitgangsvermogen is de 4653 ideaal als stroomvoorziening op het werk of als een manier om meerdere apparaten op te laden voor campers die er niet van houden om het echt op te knappen (geen oordelen).

Image
Image

Kenmerken: Start/stop op afstand tot 30 meter afstand

De 4653 heeft twee duplex 120-volt, 20-amp driepuntige stopcontacten, een 120-volt, 30-ampère stopcontact en een 120-volt, 30-ampère twist-lock-uitgang. Deze zijn super handig voor hoog-energetische tekentoestellen.

Zoals veel draagbare generatoren, kunt u de 4653 ofwel met de trekstarter starten of met de ontstekingsknop starten.

Het opvallende kenmerk van de Champion Power Equipment 4653 is de afstandsbediening. U kunt de generator stoppen of starten tot op een afstand van 80 meter. Dat betekent dat je aan de andere kant van de camping of aan de andere kant van het werkterrein kunt zijn en de generator kunt starten terwijl je ernaartoe loopt, zodat je zeker weet dat wat je ook wilt uitschakelen, klaar is als je er bent.

Image
Image

Ruis: merkbaar luider dan de meeste

Een ander voordeel van het kunnen starten van de 4653 vanaf 30 meter afstand, is dat het vanaf die afstand een stuk stiller zal zijn. Net als zijn brutogewicht, stoot de 4653 ook een flink aantal decibel uit. Champion schat het op 68 decibel. Onze app-gebaseerde decibelmeter bevestigde die audioclassificatie.

Om dat in perspectief te plaatsen: die is ongeveer 20 decibel stiller dan een gemiddelde grasmaaier. De 4653 is echter ~12 decibel luider dan de meeste compactere draagbare generatoren. Net als zijn grootte, moet je wat offers brengen om zo'n indrukwekkend vermogen te krijgen.

Image
Image

Prijs: het is echt een koopje

De Champion Power Equipment 4653 wordt over het algemeen verkocht voor ongeveer $ 599. Dit is vergelijkbaar met - zo niet aanzienlijk goedkoper dan - andere generatoren in zijn grootte en vermogensklasse, zoals de Wen 56380i 3800-Watt-generator, die te koop is voor ongeveer $ 820.

Als we breder kijken naar de markt voor draagbare generatoren, vinden we echter nog duurdere generatoren die een lager wattage leveren dan de Champion Power Equipment 4653. De Briggs & Stratton P2200 is een perfect voorbeeld. Het is te koop voor $ 677 op Amazon. Hoewel hij 1100 watt minder levert dan de Champion 4653, is hij met 54 pond aanzienlijk kleiner en merkbaar stiller, aangezien hij 59 decibel heeft (hoewel we tijdens het testen de ruisoutput dichter bij 64 decibel vonden).

Voor ongeveer $ 599 is het vergelijkbaar met - zo niet aanzienlijk goedkoper dan - andere generatoren in zijn klasse.

Ja, het heeft een praktisch en mat ontwerp, een luidere werking en een relatief arbeidsintensief installatieproces. Maar gezien het vermogen en het prijskaartje van $ 599, is het duidelijk waarom we de Champion Power Equipment 4653 hebben genoemd als onze favoriete budgetgenerator.

Kampioen 46539 vs. Wen 56380i

We zouden generatoren uit onze 10 beste lijst kunnen vergelijken met de Champion Power Equipment 4653. Dat is misschien niet eerlijk voor de Champion, die gemakkelijk drie keer zwaarder is en ongeveer 25% luider dan de meeste.

Laten we het in plaats daarvan vergelijken met iets in zijn grootte- en gewichtscategorie: de Wen 56380i-generator (die 111 pond weegt). De 56380i heeft een mooier en schoner ontwerp en de behuizing laat niet veel interne componenten blootgesteld aan de elementen. Hij loopt ook stiller, 57 decibel vergeleken met de 4653's 68.

De twee hebben bijna hetzelfde vermogen: de Wen 56380i heeft een vermogen van 3400 watt en kan oplopen tot 3800 watt, terwijl de Champion 3500 watt produceert met een piekvermogen van 4000 watt.

Het lijkt op het eerste gezicht misschien dat de Wen-generator, ondanks het feit dat hij iets minder watt levert, het meest opv alt. De strijd is echter nog niet gestreden. De Wen 56380i kan er maar 2 bevatten.2 gallons brandstof, en kan dus slechts 8,5 uur op 50% belasting draaien. Vergelijkbaar kan de 4653 12 uur draaien op halve belasting, dankzij de tank van 3,8 gallon. De Wen mist ook de start/stop op afstand van Champion's 4653, wat een enorm opvallende functie is.

Uiteindelijk kan die start op afstand voor sommige kopers een beslissende factor blijken te zijn. Met de Champion 4653 krijgen kopers een lange looptijd en veel vermogen, maar het is luid en omslachtig om zich te verplaatsen.

Het extra gewicht waard

Aanvankelijk waren we afgeschrikt door het gigantische gewicht en het moeizame installatieproces van de Champion Power Equipment 4653, maar hoe meer tijd we ermee doorbrachten, hoe leuker we het vonden. Ja, het is luid en niet veel om naar te kijken, maar je krijgt eigenlijk veel voor dat prijskaartje van $ 599. Een betrouwbaar vermogen van 3500 watt is moeilijk te vinden in dit bereik, vooral voor het soort duur waartoe de 4653 in staat is. Gooi de afstandsbediening erbij en het is moeilijk om niet van de Champion Power Equipment 4653-generator te houden.

Specs

  • Productnaam 35000-Watt Power Equipment 46539 Generator
  • Kampioen van productmerken
  • SKU 896682465394
  • Prijs $599.00
  • Gewicht 140 lbs.
  • Productafmetingen 26,5 x 23 x 22 inch.
  • Garantie 3 jaar beperkt
  • Begin Watt 4000
  • Lacht watt 3500
  • Brandstoftank 3,8 gallon (14,2 L)
  • Outlets Duplex 120-volt, 20-amp driepuntige stopcontacten; Eén stopcontact van 120 volt, 30 ampère; Eén 120 volt, 30 ampère twis-tlock stopcontact
  • Duurtijd 12 uur (bij 50% output)
  • Volumeniveau 68 dBa

Aanbevolen: