Beveilig uw wachtwoord en versleutel e-mail in Windows

Inhoudsopgave:

Beveilig uw wachtwoord en versleutel e-mail in Windows
Beveilig uw wachtwoord en versleutel e-mail in Windows
Anonim

Als andere mensen je computer gebruiken en je bent bang dat ze je e-mails kunnen lezen, kun je voor elke gebruiker een apart Windows-account instellen, zodat e-mails en documenten gescheiden blijven. Maar dat is niet genoeg om uw e-mails te beschermen. Je kunt ze het beste versleutelen.

Een e-mailbericht versleutelen betekent meestal dat het wordt omgezet van leesbare platte tekst naar gecodeerde gecodeerde tekst. Alleen de ontvanger, die de privésleutel heeft die overeenkomt met de openbare sleutel die is gebruikt om het bericht te versleutelen, kan het ontcijferen. Iedereen die de sleutel niet heeft, ziet alleen verminkte tekst.

Hoe u uw e-mails kunt beschermen

Alle e-mails die met Gmail, Outlook of iOS worden verzonden, kunnen standaard worden versleuteld. Wanneer u standaard alle uitgaande berichten versleutelt, stelt u e-mails op en verzendt ze zoals u dat normaal zou doen, maar ontvangers hebben een digitale id of toegangscode nodig om ze te bekijken. Hier leest u hoe u deze extra beveiligingslaag in Gmail en Outlook kunt toevoegen.

Gmail

Gmail's codering heet Vertrouwelijke modus. U kunt het in- of uitschakelen door op het slotpictogram onder aan een nieuw bericht te klikken. Hier kunt u een vervaldatum en een toegangscode instellen. De toegangscode kan naar de e-mail van een persoon of via sms worden verzonden.

Image
Image

Vooruitzichten

In Outlook kunt u ervoor kiezen om een enkel bericht te versleutelen of om alle uitgaande berichten te versleutelen.

  • Om een enkel bericht te coderen: Selecteer File > Properties > Beveiligingsinstellingen en klik op de Berichtinhoud en bijlagen versleutelen checkbox.
  • Om alle uitgaande berichten te coderen: Selecteer File > Options > Trust Center > Trust Center-instellingen > E-mailbeveiligingSchakel onder Versleutelde e-mail het selectievakje Inhoud en bijlagen voor uitgaande berichten versleutelen in.

Dingen om in gedachten te houden

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van versleutelde e-mails:

  • Voor het verzenden en bekijken van versleutelde e-mailberichten moeten zowel de afzender als de ontvanger hun digitale ID of openbare-sleutelcertificaat delen. Dit betekent dat u en de ontvanger elkaar een digitaal ondertekend bericht moeten sturen, waarmee u het certificaat van de andere persoon aan uw Contacten kunt toevoegen. U kunt geen e-mailberichten versleutelen zonder een digitale ID.
  • Als je een versleuteld bericht verzendt naar een ontvanger wiens e-mailconfiguratie geen versleuteling ondersteunt, heb je de mogelijkheid om het bericht in een niet-versleuteld formaat te verzenden.
  • Dit proces versleutelt ook alle bijlagen die met versleutelde berichten worden verzonden.

Extra e-mailbeveiligingstips

Hier zijn enkele aanvullende stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw e-mails beveiligd zijn tegen nieuwsgierige blikken:

Zorg ervoor dat automatisch inloggen bij Windows niet is ingeschakeld

Windows automatisch inloggen op een bepaalde gebruiker (d.w.z. u) wanneer het opstart is handig, maar het laat degene die de computer opnieuw opstart toegang tot uw e-mails. Ga als volgt te werk om dat gedrag uit te schakelen:

  1. Selecteer Uitvoeren… in het menu Start.
  2. Typ " control userpasswords2" en druk op OK.

    Image
    Image
  3. Zorg ervoor dat Gebruikers een gebruikersnaam en wachtwoord moeten invoeren om deze computer te gebruiken is aangevinkt op het tabblad Gebruikers.
  4. Selecteer OK.

Versleutel uw e-mailbestanden en -mappen

Als je de bestanden die door je e-mailprogramma worden gebruikt niet privé kunt maken met de bovenstaande methoden, kun je proberen de map van je e-mailprogramma te beschermen met een mapbeveiligingsprogramma. Hier zijn er een paar om te proberen:

  • Folder Guard
  • Mijn map versleutelen
  • Universeel schild

Houd er rekening mee dat e-mails die niet zijn versleuteld voordat ze worden verzonden, kunnen worden onderschept en gelezen. Het beschermen van bestanden op uw schijf voorkomt alleen dat anderen toegang krijgen tot de e-mail omdat deze in uw e-mailprogramma wordt bewaard.

Aanbevolen: