Beste ontwerpsoftware voor het maken van print- of webprojecten

Inhoudsopgave:

Beste ontwerpsoftware voor het maken van print- of webprojecten
Beste ontwerpsoftware voor het maken van print- of webprojecten
Anonim

Met de juiste ontwerpsoftware kun je bijna elk denkbaar print- of webproject maken. Voor printprojecten hebt u doorgaans tekstverwerkings-, paginalay-out- en grafische toepassingen nodig. Voor het web werken sommige van diezelfde programma's, maar er is ook gespecialiseerde webontwerpsoftware. Creatieve en persoonlijke printprogramma's bevatten clipart en sjablonen voor een verscheidenheid aan projecten voor thuis, op school en op kantoor. Ontdek welke specifieke ontwerpsoftware het beste werkt voor elk gebruik.

Professionele grafische ontwerpsoftware

Grafische ontwerpsoftware en desktop publishing-software zijn nauw verwant. Deze programma's zijn gericht op het produceren van documenten voor commercieel drukwerk en hoogwaardige webpublicaties.

De meeste professionals geven in deze categorie een knipoog naar Adobe InDesign en QuarkXPress-software voor paginalay-out. Deze high-end- en high-price-programma's zijn essentieel voor professioneel werk. PagePlus en Microsoft Publisher zijn meer redelijk geprijsde programma's met vergelijkbare mogelijkheden als de twee krachtpatsers.

Bovendien hebben grafische professionals software voor beeldbewerking nodig, zoals Adobe Photoshop of Corel PaintShop Pro, en software voor vectortekenen, zoals Serif DrawPlus of Adobe Illustrator.

Identiteitsontwerpsoftware

Identiteitssystemen omvatten logo's, briefpapier en visitekaartjes. Ze verspreiden zich ook naar andere gebieden, zoals bedrijfsformulieren, brochures en bewegwijzering. Er zijn gespecialiseerde programma's beschikbaar voor al deze documenten, vooral gericht op kleine bedrijven. De meeste van deze materialen kunnen eenvoudig in bijna elke ontwerpsoftware worden gemaakt. Kijk voor logo-ontwerp specifiek naar illustratiesoftware die schaalbare vectorafbeeldingen produceert, zoals Adobe Illustrator of CorelDraw

Personal Print Design-software voor Mac

Bijna elk programma, inclusief hoogwaardige ontwerpsoftware, kan kalenders, wenskaarten, posters, nieuwsbrieven en ander creatief drukwerk aan. Met gespecialiseerde creatieve printontwerpsoftware krijgt u echter meer gebruiksgemak, veel sjablonen voor sluwe projecten en leuke clipart en lettertypen die daarbij horen - zonder de steile leercurve of het prijskaartje dat nodig is om hoog te lopen -einde software.

Persoonlijke ontwerpsoftware voor Windows

Hoewel u plakboeken, wenskaarten, kalenders, opstrijkpatronen en andere creatieve afdrukprojecten kunt maken met bijna elke desktoppublishing- of grafische software, maakt gespecialiseerde software voor creatief printontwerp het proces eenvoudiger en sneller, en kost het meestal veel geld minder. Deze programma's bevatten meestal sjablonen en illustraties die specifiek zijn afgestemd op elk type project.

Webontwerpsoftware

Image
Image

Veel van de huidige professionele paginalay-outprogramma's voor print hebben ook webpublicatiefuncties, maar zijn dit de beste tools voor de klus of heb je een programma nodig dat specifiek is voor webdesign, zoals Adobe's Dreamweaver en Muse of iets dergelijks CoffeeCup en KompoZer? Er zijn gratis HTML-editors voor Mac en gratis HTML-editors voor Windows. Dreamweaver en Muse zijn beschikbaar als onderdeel van een Adobe CC-abonnementspakket. CoffeeCup en KompoZer zijn betaalbare downloads op hun respectievelijke websites.

Gratis ontwerpsoftware

Image
Image

Er zijn veel redenen om te overwegen om gratis publicatiesoftware voor Windows of gratis publicatiesoftware voor de Mac te gebruiken die verder gaat dan alleen de kostenbesparing. Programma's zoals Scribus, OpenOffice en de gratis versie van PagePlus zijn krachtige programma's, vaak vergelijkbaar in functies met enkele van de duurste applicaties van Adobe of Microsoft.

Lettertype-ontwerpsoftware

Van de standaard van Fontographer tot opkomende concurrenten en speciale lettertype-editors voor beginners en professionals, met software voor lettertypeontwerp kun je je eigen lettertypen maken. Sommige programma's zijn bedoeld voor professionele letterontwerpers, terwijl andere iedereen zijn handschrift in een lettertype laten veranderen, speciale effecten op een basislettertype kunnen toepassen, lettertypen kunnen converteren of speciale tekens aan een bestaand lettertype kunnen toevoegen.

Ontwerpsoftware kopen en gebruiken

Om je werk effectief te kunnen doen, wil je de beste ontwerpsoftware kiezen, maar ontwerpsoftware is vaak duur. Er zijn verschillende manieren om geld te besparen op ontwerpsoftware. De creatieve druktitels kosten over het algemeen een stuk minder dan professionele grafische ontwerpsoftware. De gratis software is ook behoorlijk krachtig. Mogelijk kom je in aanmerking voor academische prijzen. Het gebruik van oudere versies kan geld besparen en doet vaak precies wat je nodig hebt.

Welke benadering u ook kiest bij het kiezen van uw ontwerpsoftware, om echt waar voor uw geld te krijgen, moet u leren hoe u het kunt gebruiken. Er zijn opleidingsmogelijkheden die geschikt zijn voor alle leerstijlen.

Aanbevolen: