Hoe u de beste grafische ontwerpsoftware kiest

Inhoudsopgave:

Hoe u de beste grafische ontwerpsoftware kiest
Hoe u de beste grafische ontwerpsoftware kiest
Anonim

Wat te weten

  • De grote namen in grafische ontwerpsoftware zijn Adobe, Quark, Microsoft, Corel en Serif.
  • De meeste programma's worden onderscheiden door deze categorieën: paginalay-out, illustratie, fotobewerking en webdesign.
  • Adobe InDesign is het meest productieve programma voor paginalay-out en het wordt met elke nieuwe versie steeds beter.

De beste softwareprogramma's voor grafisch ontwerp zijn geavanceerde toepassingen die voornamelijk in professionele omgevingen worden gebruikt, maar de waarde en toegankelijkheid zijn afhankelijk van of u een interne of freelance grafisch ontwerper bent. Hier zijn enkele tips voor het vinden van de beste grafische ontwerpsoftware voor uw behoeften.

Kies grafische ontwerpsoftware op basis van taak

Het is bijna onmogelijk om de "beste" grafische ontwerpsoftware te noemen, maar van de hoogwaardige professionele toepassingen is Adobe InDesign het meest productieve programma voor paginalay-out, en het blijft verbeteren met elke nieuwe versie. Samen met zijn partners, Adobe Photoshop en Adobe Illustrator, is dit Creative Cloud-trio misschien wel de beste grafische ontwerpsoftware die momenteel op de markt is.

Dat gezegd hebbende, de beste grafische ontwerpsoftware is de software die het beste voor u werkt. Specifieke programma's zijn beter geschikt voor bepaalde taken dan andere. Hoewel de eerder genoemde programma's als industriestandaard worden beschouwd, zijn dit niet de enige keuzes. Hier is een veelgestelde vraag voor u:

Image
Image

Uitgevers van grafische ontwerpsoftware

Er zijn vijf grote uitgevers van grafische ontwerpsoftware:

  • Adobe is de maker van InDesign, Photoshop, Illustrator, Framemaker, Dreamweaver en andere software.
  • Quark's krachtige software voor paginalay-out, QuarkXPress, is nog steeds enorm populair ondanks het feit dat het zijn kroon aan Adobe heeft verloren.
  • Microsoft produceert Publisher, dat alomtegenwoordig is op Windows-computers.
  • Corel ontwikkelt onder andere CorelDraw en PaintShop Pro X9.
  • Serif's PagePlus, PhotoPlus, DrawPlus en WebPlus zijn betaalbare alternatieven.

Categorieën van grafische ontwerpsoftware

Hier zijn de vier belangrijkste softwarecategorieën voor grafisch ontwerp:

  • Pagina-indeling
  • Illustratie
  • Fotobewerking
  • Webdesign

Minimumvereisten voor grafische ontwerpsoftware

Naast een tekstverwerkingsprogramma heeft elke ontwerper software voor paginalay-out of webontwerp (afhankelijk van zijn vakgebied) en fotobewerkingssoftware nodig. De meeste hebben ook een schaalbaar tekenprogramma voor vectorafbeeldingen nodig, maar sommige SVG-functies zijn opgenomen in geavanceerde software voor paginalay-out, dus daar kun je misschien mee uit de voeten, tenzij je logo-ontwerp doet.

Een logo ontworpen in Photoshop kan niet worden vergroot zonder kwaliteitsverlies; een logo dat is ontworpen in een vectorkunstprogramma (zoals Illustrator) kan zonder kwaliteitsverlies worden aangepast aan een visitekaartje of de zijkant van een enorme vrachtwagen.

Hoe zit het met webdesigners?

Je moet HTML en CSS kennen. Wanneer u dat doet, kunt u een website schrijven met alleen een tekstverwerkingsprogramma. Dat betekent niet dat u misschien liever geen softwareprogramma gebruikt om u te helpen. Adobe Dreamweaver is net zo'n high-end programma, maar er zijn betaalbare alternatieven zoals CoffeeCup en Kompozer.

Aanbevolen: