Hoe u de batterij van uw Android kunt kalibreren

Inhoudsopgave:

Hoe u de batterij van uw Android kunt kalibreren
Hoe u de batterij van uw Android kunt kalibreren
Anonim

Als de batterij van een telefoon raar doet, gaan mensen er vaak van uit dat het tijd is voor een nieuwe telefoon. Maar dat is niet altijd het geval. In plaats daarvan hoeft u alleen maar uw batterij te kalibreren. Dit is waarom u een Android-batterijkalibratie moet uitvoeren en hoe u dit moet doen.

Waarom moet ik mijn batterij kalibreren?

Batterijen zullen in de loop van de tijd onvermijdelijk afnemen in prestaties. Dat is gewoon simpele natuurkunde: als ionen tussen de anode en de kathode van een batterij stromen, verslijt de kathode. Dit gebeurt zelfs als u uw telefoon in een la laat liggen. En het geldt voor alle batterijen, van je auto tot je telefoon.

Deze prestatievermindering is echter zelden zo dramatisch als uw telefoon doet voorkomen. U ziet mogelijk verklaringen dat batterijen "slechts" 500 oplaadcycli meegaan, maar zoals bij elk product kunnen de prestaties variëren van batterij tot batterij en zelfs tussen afzonderlijke batterijen van hetzelfde type.

Het hangt ook af van je oplaadgewoonten; als je je telefoon tot 100% oplaadt en je telefoon dan niet vaak gebruikt en hem helemaal leeg laat lopen tot hij bijna leeg is, zul je een heel andere batterijduur ervaren dan een telefoon die je constant gebruikt met het scherm vol ontploffing.

Image
Image

Als gevolg hiervan lopen de batterijtrackingtools van je telefoon en de batterij zelf meestal op zijn minst een beetje uit de pas. Deze desynchronisatie is gebruikelijk omdat batterijen kleine hoeveelheden prestaties verliezen. Maar zelfs kleine hoeveelheden desynchronisatie kunnen grote schade aanrichten; stel je voor dat je benzinetank aangaf dat hij "vol" was terwijl hij in werkelijkheid maar voor 75% vol was. Meestal gaat het goed met je, maar als je pusht, kom je in de problemen.

Toegevoegd aan het probleem, omdat je telefoon moeite heeft om te begrijpen wat er wordt verteld, stapelen slechte gegevens zich op, veroorzaken fouten en maken het moeilijker om een nauwkeurige meting te krijgen. Kalibratie zal "de decks wissen" en dit gemakkelijker maken door uw telefoon te laten bepalen wat 0% en wat 100% is.

Wanneer moet ik mijn batterij kalibreren?

Idealiter zou je je batterij elke twee tot drie maanden moeten kalibreren, nadat je telefoon is blootgesteld aan extreme kou of extreme hitte, of als je telefoon de volgende symptomen vertoont:

  • Een volledige lading tonen, en dan plotseling extreem laag worden.
  • Gedurende lange tijd "vastzitten" aan één oplaadpercentage.
  • Hetzelfde oplaadpercentage weergeven na zowel opladen als ontladen.
  • Sneller ontladen dan verwacht.
  • Weigeren op te laden.
  • Je telefoon meerdere keren per dag moeten opladen, of hem gedurende de dag aangesloten moeten laten.
  • Het melden van batterijproblemen via een pop-up, ook al werkt de telefoon verder prima.

Voordat u uw batterij kalibreert

Als het mogelijk is, moet u vóór de kalibratie uw batterij visueel inspecteren. Als je bobbels of lekken ziet, of als de behuizing van je telefoon begint los te laten of te barsten, is je batterij zelf beschadigd en moet deze worden vervangen. Dit is met name het geval als de prestaties van de batterij direct na het laten vallen van uw telefoon merkbaar afnemen.

U moet ook de cache van uw Android-telefoon wissen en, indien beschikbaar, alle beschikbare firmware- en besturingssysteemupdates uitvoeren. Dit helpt bij het kalibratieproces en kan andere problemen oplossen.

Moet ik mijn telefoon rooten om mijn batterij te kalibreren?

Misschien lees je dat het rooten van je apparaat en het verwijderen van een specifiek bestand, gewoonlijk batterystats.bin genoemd, de enige manier is om je batterij echt te kalibreren. Dit is niet juist.

Wat dit bestand precies doet, verschilt van bedrijf en bedrijf, maar over het algemeen slaat het de database op die de batterij-indicator van uw telefoon gebruikt om u te informeren over de lading van uw telefoon. Het verwijderen van dit bestand gaat misschien iets sneller en is meestal ongevaarlijk.

Maar tenzij je apparaat al is geroot, is de procedure voor het kalibreren van je batterij zo eenvoudig dat het waarschijnlijk een onnodige stap is. En als je niet zeker weet hoe je telefoon dit bestand of een ander bestand gebruikt, moet je het met rust laten.

Hoe u de batterij van uw Android kunt kalibreren

Misschien wil je dit proces coördineren terwijl je in de buurt van een vaste lijn bent, een dag thuisblijft of je telefoon op een andere manier niet nodig hebt. Laat uw telefoon ook niet voor langere tijd ongeladen. Als u dit wel doet, kan de batterij in "diepe ontlading" gaan, waardoor de batterij volledig verslijt en moet worden vervangen.

U kunt uw telefoon normaal gebruiken tijdens het ontladen van de batterij.

  1. Laat je telefoon zijn batterij ontladen totdat hij zichzelf uitschakelt.
  2. Zet je telefoon aan en laat hem zichzelf weer uitzetten.
  3. Laat je telefoon uit, steek hem in een oplader en laat hem met rust totdat hij aangeeft dat hij 100% is opgeladen.
  4. Koppel je telefoon los en schakel hem in, controleer vervolgens de batterij-indicator om te zien of de batterij 100% is. Als dat zo is, ben je helemaal klaar. Zo niet, sluit hem dan weer aan totdat hij zegt dat hij voor 100% is opgeladen. Mogelijk moet u deze stappen meerdere keren herhalen om uw telefoon zo dicht mogelijk bij 100% te krijgen.

    Als je telefoon niet meer oplaadt dan het aanvankelijke percentage dat je ziet, kan dit een aanwijzing zijn voor meer gecompliceerde batterijproblemen. Breng het naar een erkende reparatiewerkplaats of vervoerder.

  5. Zodra je tevreden bent, is hij zo opgeladen als hij maar kan, laat hem dan leeglopen totdat hij zichzelf uitschakelt.
  6. Laad de telefoon volledig op terwijl deze is uitgeschakeld. Zet hem aan en je batterij zou gekalibreerd moeten zijn.

Aanbevolen: