Hoe de iPhone-batterij opnieuw te kalibreren

Inhoudsopgave:

Hoe de iPhone-batterij opnieuw te kalibreren
Hoe de iPhone-batterij opnieuw te kalibreren
Anonim

Wat te weten

  • De kalibratietool van de iPhone (iOS 14.5 en hoger) wordt automatisch uitgevoerd, maar u kunt de status controleren in Instellingen > Batterij > Batterijgezondheid.
  • Je kunt oudere iPhones opnieuw kalibreren door de batterij leeg te maken, volledig op te laden en de telefoon onmiddellijk opnieuw op te starten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de iPhone-batterij opnieuw kunt kalibreren met de batterij-herkalibratietool van Apple. Het verklaart ook de oude stijl van batterijkalibratie.

Hoe de iPhone-batterij opnieuw te kalibreren

Apple heeft naast iOS 14.5 een batterijkalibratietool uitgebracht die je kunt gebruiken om je batterij opnieuw te kalibreren. Als u geen iOS 14.5 of nieuwer hebt, moet u uw besturingssysteem bijwerken voordat u deze tool gebruikt.

Als uw telefoon volledig is bijgewerkt en de functie voor het opnieuw kalibreren van de batterij heeft, wordt deze automatisch uitgevoerd en helpt u de levensduur van uw batterij in de loop van de tijd te verbeteren. Je kunt de voortgang op elk moment controleren in het gedeelte over de batterijstatus van je iPhone-instellingen.

Volgens Apple is de herkalibratiemogelijkheid voor de iPhone-batterij alleen beschikbaar op iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max om onnauwkeurige schattingen van de batterijstatusrapportage voor sommige gebruikers aan te pakken.

Hier leest u hoe u de iPhone-tool voor herkalibratie van de batterij gebruikt:

  1. Tik in het startscherm op Instellingen.

  2. In het instellingenmenu, scroll naar beneden.
  3. Tik op Batterij.

    Image
    Image
  4. Tik op Batterijgezondheid.
  5. Zoek naar Belangrijk batterijbericht bovenaan het scherm voor informatie over het herkalibratieproces van de batterij op uw telefoon.

    Image
    Image

    Als je geen bericht ziet, kom dan terug en controleer het later. Het kalibratieproces is automatisch en het kan even duren.

Bottom Line

De tool voor batterijkalibratie die is geïntroduceerd met iOS 14.5 kalibreert je batterij automatisch, dus je hoeft de functie niet in te schakelen. De kalibratie kan weken duren, en zelfs dan is het een continu proces. Als je geen bericht ziet over de status van je herkalibratie, kom dan later terug. Terwijl het uw batterij opnieuw kalibreert, ziet u uw maximale capaciteit en piekprestatievermogen veranderen om de werkelijke status van uw batterij weer te geven.

Hoe andere iPhone-batterijen te kalibreren

De iPhone-batterijkalibratietool is niet voor alle iPhones beschikbaar, maar een ander iPhone-kalibratieproces bestaat al veel langer. Voor dit proces moet u de batterij volledig leegmaken, wat schadelijk kan zijn voor lithium-ionbatterijen zoals die in iPhones. Met dat in gedachten, zou u dit kalibratieproces alleen moeten gebruiken als uw batterijduur al laag is, en u zou het slechts af en toe moeten doen. Als u uw batterij slechts om de paar maanden kalibreert of wanneer uw telefoon deze nodig heeft, moeten de voordelen die u ziet van kalibratie opwegen tegen de mogelijke schade die wordt veroorzaakt door de batterij volledig leeg te laten lopen.

Als je telefoon een automatische kalibratietool heeft, gebruik dit proces dan niet. Laat de kalibratietool zijn werk doen, ook al lijkt het traag.

Hier leest u hoe u een oudere iPhone-batterij kalibreert:

  1. Gebruik je telefoon totdat deze wordt uitgeschakeld omdat de batterij bijna leeg is.

  2. Raak de telefoon niet aan wanneer deze wordt uitgeschakeld. Laat het minstens drie uur met rust, of 's nachts indien mogelijk.
  3. Sluit je telefoon aan met de originele kabel en oplader of een kabel en oplader die door Apple zijn gecertificeerd.
  4. Wacht tot de telefoon is ingeschakeld.
  5. Zet de telefoon weer uit.
  6. Laat je telefoon aangesloten totdat deze volledig is opgeladen.
  7. Zet de telefoon aan.
  8. Wacht tot de iPhone is opgestart en voer vervolgens een herstart uit.

FAQ

    Hoe kalibreer ik de batterij van een laptop opnieuw?

    Als u een laptopbatterij opnieuw wilt kalibreren, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram Battery, selecteert u vervolgens Power Options en wijzigt u uw Windows-slaapstandinstellingen om te verwijderen eventuele slaap- of uitschakeltimers. Laad vervolgens uw batterij op tot 100 procent en laat deze aangesloten terwijl deze afkoelt. Koppel het apparaat los om het te laten ontladen, laad vervolgens de batterij op en reset uw energieplan.

    Hoe kalibreer ik de batterij van een Android-apparaat opnieuw?

    Om de batterij van een Android-apparaat opnieuw te kalibreren/kalibreren, laat u het apparaat eerst de batterij ontladen totdat het wordt uitgeschakeld. Zet vervolgens de telefoon aan en laat hem zichzelf uitschakelen, laad hem volledig op, trek de stekker uit het stopcontact, schakel hem weer in en controleer de batterij-indicator om te zien of deze op 100 procent staat. Nadat het 100 procent is bereikt, laat u de telefoon leeglopen en zichzelf uitschakelen, en laad hem vervolgens opnieuw volledig op.

    Hoe kalibreer ik de batterij van een MacBook opnieuw?

    Als u de batterij van uw MacBook opnieuw wilt kalibreren/kalibreren, moet u deze, als het een nieuwer apparaat is, volledig laten ontladen, vervolgens uitschakelen, aansluiten op de voedingskabel en de MacBook volledig opladen. Het kalibratieproces is automatisch op oudere Macs, maar je moet vijf uur wachten om het opnieuw op te laden nadat het volledig leeg is.

Aanbevolen: