Uw MacBook-, Air- of Pro-batterij kalibreren

Inhoudsopgave:

Uw MacBook-, Air- of Pro-batterij kalibreren
Uw MacBook-, Air- of Pro-batterij kalibreren
Anonim

Wat te weten

  • Kalibreer nieuwere MacBooks: laat het apparaat volledig ontladen en schakel het uit. Sluit de stroomkabel aan en laad de batterij volledig op.
  • Op oudere Mac-computers: het kalibratieproces is automatisch, maar u moet vijf uur wachten om opnieuw op te laden nadat de batterij volledig leeg is.
  • Optimaliseer het batterijgebruik door de helderheid te dimmen, wifi uit te schakelen als je het niet nodig hebt en randapparatuur los te koppelen.

Alle MacBook-, MacBook Pro- en MacBook Air-laptops gebruiken een batterij met een interne processor die is ontworpen om de batterijprestaties te maximaliseren. Om nauwkeurige voorspellingen te doen over de resterende batterijlading, moeten de batterij en de processor een kalibratieroutine ondergaan. In deze handleiding laten we u zien hoe dat proces werkt.

Bottom Line

De nieuwere MacBooks en MacBook Pro's van Apple hoeven niet hetzelfde kalibratieproces te doorlopen als oudere versies. Laat de MacBook volledig ontladen en schakel hem uit. Sluit vervolgens de stroomkabel aan en laad de batterij op tot 100 procent. Gedurende deze tijd kalibreert macOS automatisch de batterij.

Hoe u uw oudere MacBook-, MacBook Pro- of MacBook Air-batterij kunt kalibreren

Een oudere MacBook kalibreren:

  1. Laad de Mac volledig op. Ga niet door het batterijmenu. Sluit in plaats daarvan de lichtnetadapter aan en laad de Mac op totdat de lichtring bij de oplaadaansluiting of het lichtnetadapter groen wordt en het batterijmenu op het scherm aangeeft dat de batterij volledig is opgeladen.

    Image
    Image
  2. Zodra de batterij volledig is opgeladen, blijft u uw Mac twee uur lang via de AC-adapter gebruiken. Je kunt je Mac gedurende deze tijd gebruiken zolang de voedingsadapter is aangesloten en de Mac op netstroom werkt en niet op de batterij van de Mac.

  3. Ontkoppel na twee uur de wisselstroomadapter van uw Mac. Zet je Mac niet uit. Het apparaat schakelt probleemloos over op batterijvoeding. Blijf de Mac vanaf de batterij gebruiken totdat het waarschuwingsvenster voor een bijna lege batterij op het scherm verschijnt. Blijf je Mac gebruiken terwijl je wacht op de waarschuwing voor een bijna lege batterij.
  4. Als je de waarschuwing voor een bijna lege batterij op het scherm ziet, sla dan al het lopende werk op en blijf je Mac gebruiken totdat deze automatisch in de sluimerstand gaat vanwege het extreem lage batterijvermogen. Voer geen kritieke werkzaamheden uit nadat u de waarschuwing voor een bijna lege batterij hebt gezien. De Mac gaat al snel slapen en zonder andere waarschuwing. Zodra je Mac in de sluimerstand gaat, zet je hem uit.
  5. Na minimaal vijf uur wachten (langer is prima), sluit u de lichtnetadapter aan en laadt u uw Mac volledig op. De batterij is nu volledig gekalibreerd en de interne batterijprocessor levert nauwkeurige schattingen van de resterende batterijduur.

    Image
    Image

Wanneer moet ik de batterij kalibreren

Als je een oudere MacBook of MacBook Pro hebt, vergeet je misschien het kalibratieproces. Het is niet schadelijk voor de batterij als u vergeet de kalibratieroutine uit te voeren; het betekent alleen dat je niet de best mogelijke prestaties uit de batterij ha alt.

Nadat de batterij is gekalibreerd, is de indicator voor de resterende tijd echter nauwkeuriger. Na verloop van tijd, naarmate de batterij oplaadt en ontlaadt, veranderen de prestaties ervan. De juiste tijd tussen kalibraties hangt af van hoe vaak u uw Mac gebruikt. Het proces doet geen pijn, dus het is veilig om de batterij een paar keer per jaar te kalibreren.

Tips voor het optimaliseren van het batterijgebruik

Er zijn tal van manieren om het batterijgebruik op je Mac te verminderen. Sommige liggen voor de hand, zoals het dimmen van de helderheid van het scherm. Hoe helderder het scherm, hoe meer energie het verbruikt. U kunt het weergavevoorkeurenpaneel gebruiken om de helderheid van het scherm aan te passen.

Andere manieren zijn niet zo duidelijk, zoals het uitschakelen van de Wi-Fi-mogelijkheden van de Mac wanneer deze geen draadloze netwerkverbinding gebruikt. Zelfs als je Mac niet actief is verbonden met een draadloos netwerk, verbruikt je Mac veel energie bij het zoeken naar beschikbare netwerken om te gebruiken. Schakel Wi-Fi-mogelijkheden uit via het Wi-Fi-menubalkpictogram of het netwerkvoorkeurenpaneel.

Ontkoppel randapparatuur, inclusief eventuele aangesloten geheugenkaarten. Zelfs als je een apparaat niet actief gebruikt, controleert je Mac de verschillende poorten op de vereiste service die een apparaat nodig heeft. Je Mac levert ook stroom via veel van zijn poorten, dus het loskoppelen van externe schijven met USB-voeding kan bijvoorbeeld de batterijduur verlengen.

Als je MacBook in 2016 of later is gemaakt en minimaal macOS Monterey (12.0) draait, heb je een andere optie om je batterijgebruik te helpen. De Low Power-modus werkt op dezelfde manier als de gelijknamige functie op de iPhone en bespaart energie door de processor automatisch te vertragen en het scherm te dimmen. U kunt deze optie openen in Systeemvoorkeuren > Battery

Aanbevolen: