Nintendo DS, DS Lite en DSi cheatcode invoer

Inhoudsopgave:

Nintendo DS, DS Lite en DSi cheatcode invoer
Nintendo DS, DS Lite en DSi cheatcode invoer
Anonim

Nintendo's draagbare videogamesystemen met twee schermen ondersteunen een enorme bibliotheek met titels, waarvan vele cheatcodes bevatten. Om cheats te gebruiken voor je Nintendo DS-spellen zoals Lego Batman en New Super Mario Brothers, moet je vertrouwd raken met de systeemknoppen en hun afkortingen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de Nintendo DS, Nintendo DS Lite en de draagbare spelsystemen van de Nintendo DSi. Alle modellen ondersteunen dezelfde bibliotheek met games.

Cheatcodes invoeren met de Nintendo DS Gamepad

Nintendo DS-systemen zijn goed gelabeld. Er is echter soms verwarring over de schouderknoppen links en rechts van het systeem als het gaat om cheatcodes.

Als een cheat-gids je bijvoorbeeld naar " press L" leidt, zou je kunnen aannemen dat dit betekent dat je op Left drukt op de directionele controle-pad; L verwijst echter meestal naar de linkerschouderknop.

Image
Image

De afbeelding hierboven stelt het Nintendo DSi-model voor, maar de besturing voor de originele DS, de DS Lite en de DSi is identiek. Gebruik de volgende toets om te bepalen welke knoppen je moet indrukken bij het invoeren van een cheat:

  • L en R: dit zijn de triggers, of bumpers, die zich linksboven en rechtsboven aan de achterkant van de Nintendo ds. Ze zijn niet te zien in de afbeelding hierboven omdat het systeem open is. In de meeste gevallen worden cheatcodes die het gebruik van deze triggers vereisen vermeld als L en R, en ze zijn vaak de soort code. Als je bijvoorbeeld in New Super Mario Brothers als Luigi wilt spelen in de modus voor één speler, houd je L+ R ingedrukt en druk je op A terwijl je een opgeslagen spelbestand selecteert.
  • D-Pad: De D-Pad (afkorting van directional pad) wordt gebruikt wanneer een code een Omhoog, Omlaag, Links of Rechts actie vereist. Gebruik de D-Pad om de richtingen in te voeren die de code gebruikt.
  • A, B, X en Y: Dit zijn de meest gebruikte knoppen voor het invoeren van codes op de DS. De meeste codes vereisen een snelle maar nauwkeurige druk om goed te werken.
  • Start en Select: niet veel games gebruiken Start of Select voor het invoeren van cheatcodes op de DS, maar je hebt ze misschien af en toe nodig.
  • Volume omhoog en Volume omlaag: Geen enkele DS-game maakt gebruik van de volumeregelaar voor het invoeren van cheatcodes.
  • Het aanraakscherm: hoewel niet hierboven aangegeven, heeft het onderste scherm aanraakfunctionaliteit en voor sommige cheats moet je op het scherm tikken.

Cheatcodes gebruiken voor Nintendo DS-spellen op de Nintendo 3DS en 2DS

De Nintendo 3DS is de opvolger van de originele DS-familie van systemen. De 2DS is een variant van de 3DS die dezelfde spelbibliotheek deelt, maar die 3D-ondersteuning mist. Hoewel Nintendo DS-spellen op de 3DS en 2DS kunnen worden gespeeld, is het tegenovergestelde niet waar. Desalniettemin, aangezien de bedieningslay-out voor alle apparaten hetzelfde is, zouden alle cheatcodes voor DS-spellen moeten werken terwijl ze op de 3DS of 2DS worden gespeeld.

Aanbevolen: