Moet ik de Nintendo DS Lite of de DSi kopen?

Inhoudsopgave:

Moet ik de Nintendo DS Lite of de DSi kopen?
Moet ik de Nintendo DS Lite of de DSi kopen?
Anonim

Als je je plaatselijke gamewinkel binnenloopt en zegt: "Ik wil graag een Nintendo DS kopen", zal de bediende vragen: "Een DS Lite of een DSi?" Je wilt klaar zijn met je antwoord.

Hoewel de meeste Nintendo DS-spellen uitwisselbaar zijn tussen de DS Lite en de DSi, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Deze lijst helpt u een keuze te maken op basis van prijs en functies van beide units.

Het eerste model van de Nintendo DS - door de gaminggemeenschap vaak de 'DS Phat' genoemd - is iets omvangrijker dan de DS Lite en heeft een kleiner scherm, maar de functies zijn verder identiek aan de DS Lite's.

De DSi kan geen Game Boy Advance-spellen spelen

Image
Image

De Nintendo DSi mist de cartridgesleuf die de DS Lite achterwaarts compatibel maakt met Game Boy Advance (GBA)-spellen. Dit betekent ook dat de DSi de DS Lite-spellen die de sleuf voor bepaalde accessoires gebruiken, niet kan spelen. Guitar Hero: On Tour vereist bijvoorbeeld dat spelers een set gekleurde toetsen in de cartridgesleuf van de DS Lite steken.

Alleen de DSi kan DSiWare downloaden

Image
Image

DSiWare is de algemene naam voor games en applicaties die kunnen worden gedownload via de DSi Shop. Hoewel zowel de DS Lite als de DSi Wi-Fi-compatibel zijn, heeft alleen de DSi toegang tot de DSi Shop. Online aankopen worden gedaan met "Nintendo Points", dezelfde virtuele "valuta" die wordt gebruikt voor aankopen op het Wii-winkelkanaal.

De DSi heeft twee camera's en de DS Lite heeft er geen

Image
Image

De Nintendo DSi heeft twee ingebouwde.3 megapixel camera's: één aan de binnenkant van de handheld en één aan de buitenkant. Met de camera kun je foto's maken van jezelf en je vrienden (kattenfoto's zijn ook verplicht), die kunnen worden gemanipuleerd met ingebouwde bewerkingssoftware. De camera van de DSi speelt een sleutelrol in games als Ghostwire, waarmee spelers kunnen jagen en 'geesten' kunnen vastleggen met behulp van fotografie. Omdat de DS Lite geen camerafunctie heeft, kunnen games die gebruik maken van snapshots alleen op de DSi worden gespeeld. De DS Lite heeft ook geen fotobewerkingssoftware.

De DSi heeft een SD-kaartsleuf en de DS Lite niet

Image
Image

De DSi ondersteunt SD-kaarten tot twee gigabyte en SDHC-kaarten tot 32 gigabyte. Hierdoor kan de DSi muziek afspelen in AAC-formaat, maar geen MP3's. De opslagruimte kan ook worden gebruikt om spraakfragmenten op te nemen, te wijzigen en op te slaan, die in nummers kunnen worden ingevoegd. Foto's die van een SD-kaart zijn geïmporteerd, kunnen worden bewerkt met de fotobewerkingssoftware van de DSi en worden gesynchroniseerd met Facebook.

De DSi heeft een downloadbare webbrowser en de DS Lite niet

Image
Image

Een op Opera gebaseerde webbrowser kan worden gedownload voor de DSi via de DSi Shop. Met de browser kunnen DSi-bezitters overal op het web surfen waar Wi-Fi beschikbaar is. In 2006 werd een Opera-browser ontwikkeld voor de DS Lite, maar deze was op hardware gebaseerd (en vereiste gebruik van de GBA-cartridgesleuf) in plaats van te downloaden. Het is sindsdien stopgezet.

De DSi is slanker dan de DS Lite en heeft een groter scherm

Image
Image

De naam 'DS Lite' is een beetje een verkeerde benaming geworden sinds de release van de DSi. Het scherm van de DSi is 3,25 inch breed, terwijl het scherm van de DS Lite 3 inch is. De DSi is ook gesloten 18,9 millimeter dik, ongeveer 2,6 millimeter dunner dan de DS Lite. U zult uw rug niet breken met het dragen van beide systemen, maar gamers met affiniteit voor slanke en strakke technologie willen misschien de afmetingen van beide systemen in gedachten houden.

Menunavigatie op de DSi is vergelijkbaar met menunavigatie op de Wii

Image
Image

Het hoofdmenu van de DSi lijkt veel op de 'koelkast'-stijl die beroemd is geworden door het hoofdmenu van de Wii. Zeven pictogrammen zijn toegankelijk wanneer het systeem uit de doos is, waaronder PictoChat, DS Download Play, SD-kaartsoftware, systeeminstellingen, de Nintendo DSi Shop, de Nintendo DSi-camera en de Nintendo DSi-geluidseditor. Het menu van de DS Lite heeft een meer eenvoudig, gestapeld menu en biedt toegang tot PictoChat, DS Download Play, instellingen en alle GBA- en/of Nintendo DS-games die op de draagbare computer zijn aangesloten.

De DS Lite is goedkoper dan de DSi

Image
Image

Met minder ingebouwde functies en relatief oudere hardware, is de DS Lite over het algemeen iets goedkoper te vinden dan de nieuwere DSi.

Aanbevolen: