Xbox One S Controller Review: upgrade je origineel met Bluetooth

Inhoudsopgave:

Xbox One S Controller Review: upgrade je origineel met Bluetooth
Xbox One S Controller Review: upgrade je origineel met Bluetooth
Anonim

Bottom Line

De Xbox One S-controller is de beste draadloze optie als je niet wilt betalen voor de dure Elite.

Xbox draadloze controller (Xbox One S-versie)

Image
Image

We hebben de Xbox One S-controller gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je op ons lijkt, heb je waarschijnlijk een of twee controllers verbrand tijdens de lange levensduur van de Xbox One. Of het nu gaat om stick-drift, versleten joysticks, kapotte bumpers of een combinatie van die veelvoorkomende problemen (of misschien gooide je er een in een ragequit door de kamer), de meeste gamers zullen op een bepaald moment tijdens hun bezit een nieuwe controller moeten kopen. Verbeterend op de originele Xbox One-controller, bracht Microsoft de nieuwe Xbox One S-controller uit, genoemd naar de S-console waarmee hij debuteerde, een paar opmerkelijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Bekijk hieronder wat we van de update vonden.

Image
Image

Design: een strakke en subtiele facelift

Hoewel nog steeds grotendeels hetzelfde ontwerp als de originele controller, heeft de S-controller een paar visuele veranderingen om op te merken. In plaats van meerdere stukken plastic te gebruiken om het gezicht van de controller te vormen, is de voorplaat één solide stuk, waardoor een slank, strak ontwerp ontstaat dat een welkome facelift is. Sommigen hebben erop gewezen dat dit doet denken aan de Xbox 360-controllers die tot de meest geliefde controllers ooit behoorden, dus dat is goed gezelschap om te houden.

Verbetering van de originele Xbox One-controller, Microsoft bracht de nieuwe Xbox One S-controller uit, genoemd naar de S-console waarmee hij debuteerde, een paar opmerkelijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger.

Ook in de buurt van deze verandering zul je merken dat de Xbox-knop de glanzende chromen kleur heeft gedumpt en heeft gekozen voor een subtielere zwarte knop. Het functioneert nog steeds hetzelfde, maar past beter bij het kleurenschema. Hoewel de rest van de controller er hetzelfde uitziet, heeft Microsoft aan de onderkant bij de datapoort ook een 3,5 mm-aansluiting voor headsets toegevoegd, wat betekent dat je geen stereo-adapter meer nodig hebt.

Image
Image

Comfort: stevig en comfortabel

De originele Xbox One-controller is, ondanks een paar tekortkomingen, vrij algemeen geliefd vanwege zijn ergonomie en comfort. Deze nieuwste versie blijft vrijwel hetzelfde met een klein verschil op dit gebied. Op de originele controller werd hetzelfde gladde plastic gebruikt voor de hele constructie van de grip. Deze keer heeft Microsoft verbeterd comfort en gevoel toegevoegd met een gestructureerd plastic materiaal op de achterkant. Hoewel het erg subtiel is, maakt het een merkbaar verschil, hoewel het lang niet zo'n grote verbetering is als de grepen van de Xbox One Elite-controller. Je kunt online aangepaste versies van deze controller krijgen die betere grips en rubberen afwerkingen toevoegen voor extra comfort, maar die kosten ook iets meer dan dit basismodel.

Image
Image

Configuratieproces en software: een snel en eenvoudig paar

Het instellen van de nieuwe controller gaat snel en eenvoudig. Open hem, plaats een nieuwe set batterijen (of een batterijpakket als je oplaadbare batterijen gebruikt) en je bent klaar om hem te koppelen met de console. Om dit te doen, zet u gewoon de controller en uw console aan, houdt u de koppelingsknop bovenop de controller ingedrukt totdat het Xbox-symbool knippert en doet u hetzelfde op de koppelingsknop van uw console. Beide beginnen snel te knipperen, wat aangeeft dat ze aan het zoeken zijn. Eenmaal gekoppeld, zal het knipperen langzamer gaan en dan stoppen om aan te geven dat ze succesvol zijn gekoppeld. We hebben geen problemen of haperingen ondervonden met dit proces.

Voor pc-gebruik is de installatie zelfs eenvoudiger dan bij eerdere Xbox One-controllers. Misschien wel de meest aantrekkelijke upgrade voor pc-gebruikers is de nieuw toegevoegde Bluetooth-functionaliteit. Dit betekent dat je de irritant grote adapter niet meer nodig hebt om hem aan je pc te koppelen (waardoor je ook nog eens $ 25 extra bespaart). Zorg ervoor dat uw pc de Windows 10-jubileumupdate uitvoert en dat uw controller is bijgewerkt om verbinding te maken. Zet vervolgens de regelaar aan. Selecteer op de computer Start en vervolgens Instellingen > Apparaten > Bluetooth en andere apparaten en schakel vervolgens Bluetooth in zodat het de controller kan detecteren. Je zou "Xbox Wireless Controller" moeten zien verschijnen, dus klik gewoon vanaf daar op koppelen en je bent klaar om te gaan.

De nieuwe en verbeterde Xbox One S-controller is de optimale keuze voor Xbox One- en pc-bezitters die willen upgraden.

Een korte opmerking hierbij is dat u slechts één Bluetooth-controller tegelijk op uw pc kunt aansluiten. U kunt ook geen bijlagen zoals headsets, chatpads of de stereo-adapter gebruiken. We zijn erin geslaagd om de controller te koppelen met een paar andere apparaten die niet officieel werden ondersteund, maar dit is niet altijd mogelijk. Doe je onderzoek als je van plan bent de controller met andere apparaten te gebruiken.

Image
Image

Prestaties/Duurzaamheid: Redelijk, maar nog steeds last van oude problemen

Net als het origineel, presteren deze nieuwere controllers feilloos, of je nu een originele Xbox One, een One S of One X gebruikt. Dankzij de nieuwe Bluetooth-mogelijkheden werkt hij ook perfect met Windows 10-apparaten. Over het algemeen zijn de prestaties hetzelfde, hoewel de S-controller een beetje stiller lijkt voor knoppen en een beetje lichter. De levensduur van de batterij lijkt een beetje slechter dan de originele controller, maar niet te veel. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het grotere bereik (tweemaal het oude) op het nieuwere One S-model, dat beweert dat je ongeveer 40 voet verwijderd kunt zijn en nog steeds kunt spelen, hoewel we niet zeker weten waarom dat ooit het geval zou zijn.

Net als het origineel, presteren deze nieuwere controllers feilloos, of je nu een originele Xbox One, een One S of One X gebruikt.

Voor duurzaamheid leek Microsoft hier niet veel te verbeteren. Het is niet verschrikkelijk, maar dezelfde oude problemen lijken te blijven bestaan. Het is onvermijdelijk dat de rubberen joystickpads na verloop van tijd verslijten en glad worden. Ze voelen in het begin uitstekend aan en hebben veel grip, maar dat zal niet lang zo blijven als je een zware gebruiker bent. In tegenstelling tot de Elite-controller kun je deze niet verwisselen als ze verslijten. Hoewel we de analoge drift en kapotte bumpers niet persoonlijk hebben ervaren (de twee belangrijkste problemen die alle Xbox One-controllers hebben geplaagd, zelfs de Elite), is er niets dat erop wijst dat ze later niet zullen verschijnen. Als je online gebruikersrecensies en ervaringen doorzoekt, lijken ze nog steeds een probleem te zijn.

Voor degenen die zich zorgen maken over hoe een witte controller het in de loop van de tijd zal volhouden zonder er smerig uit te zien, zouden er op dit gebied geen echte problemen moeten zijn. Gewoon af en toe schoonmaken zou het sprankelend wit moeten houden - houd alleen met Cheeto bestrooide vingers er vanaf.

Bottom Line

Vergeleken met andere opties op de markt, is de nieuwere S-controller scherp geprijsd en zeer betaalbaar. Meestal kun je verwachten dat je ongeveer $ 40-50 beta alt voor het basismodel (zoals degene die we hier hebben besproken), maar er is een overvloed aan verschillende versies en kleuren die je kunt kiezen als je wat meer wilt betalen. Voor dezelfde controller in officiële Xbox-varianten en speciale edities voor games, springt de prijs naar $ 65-70. Voor de door de gebruiker aangepaste versies, degene waar je duizenden verschillende kleurencombinaties kunt maken, betaal je $ 70, tenzij je de NFL-dingen wilt, wat maar liefst $ 85 is.

Xbox One S-controller versus Xbox One Elite-controller

Gezien de goedkope prijs van deze first-party controller, weten we echt niet waarom iemand moeite zou doen met een apparaat van derden, dus laten we dit model vergelijken met de Elite. Hoewel de S zeker een stapje hoger is dan de originele controller, houdt de S geen steek bij zijn duurdere neef.

Bij de Elite krijg je: een draagtas, verwijderbare paddles voor de achterkant van de controller om functies toe te voegen, verwisselbare joystickvariaties, een USB-kabel voor bekabeld spelen of opladen, aanpasbare instellingen en aangepaste knoptoewijzing, haartriggers en de sterk verbeterde rubberen handgrepen. Het enige dat de S wel heeft ten opzichte van de Elite, is Bluetooth-connectiviteit, wat betekent dat je de adapter niet langer nodig hebt om hem met een pc te gebruiken. Met alle mooie upgrades op de Elite, is het geen grote verrassing dat het beter is.

Ondanks dit is de S-controller minder dan een derde van de kosten van de Elite, waardoor het de ideale keuze is voor diegenen die iets goedkopers willen, of gewoon niet geïnteresseerd zijn in de aanpassingen. Het is ook vermeldenswaard dat de Elite alleen in zwart-wit wordt geleverd, dus verbleekt in vergelijking met de vele manieren waarop de S aangepaste kleuren toevoegt.

Blader door onze lijst met de 9 beste Xbox One-accessoires van 2019 om nog meer geweldige accessoires te zien om je game-ervaring te verbeteren.

Gewoon de beste budgetkeuze

De nieuwe en verbeterde Xbox One S-controller is de optimale keuze voor Xbox One- en pc-bezitters die hun oude versleten controllers willen upgraden of degenen die ingebouwde Bluetooth willen. Als je geen $ 150 wilt betalen voor een Elite-controller, is dit degene die je wilt.

Specs

  • Productnaam draadloze controller (Xbox One S-versie)
  • Productmerk Xbox
  • MPN B01GW3H3U8
  • Prijs $59,99
  • Releasedatum augustus 2016
  • Gewicht 15,2 oz.
  • Productafmetingen 6,97 x 6,89 x 2,88 inch.
  • Kleur Wit, Zwart, Aangepaste kleuren
  • Type Wit/S
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Verwijderbare kabel Nee
  • Batterijlevensduur ~20 uur
  • Ingangen/uitgangen Mini USB, 3,5 mm jack, Xbox-gegevenspoort
  • Garantie 90 dagen garantie
  • Compatibiliteit Alle Xbox One-consoles en Windows 10-pc's

Aanbevolen: