Hoe u uw Xbox-controller kunt synchroniseren met een Xbox One of pc

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Xbox-controller kunt synchroniseren met een Xbox One of pc
Hoe u uw Xbox-controller kunt synchroniseren met een Xbox One of pc
Anonim

Alle drie de Xbox One-modellen zijn voorzien van draadloze controllers die ook via USB kunnen worden aangesloten. Hoewel er twee verschillende hoofdontwerpen van de Xbox One-controller zijn, zijn ze, naast een Elite-versie, allemaal compatibel met alle drie de typen Xbox One-consoles. Je kunt ook een draadloze Xbox One-controller synchroniseren met een pc, maar de beste manier om dit te doen hangt af van de versie van Windows die je hebt geïnstalleerd.

De basisstappen voor het synchroniseren van een Xbox One-controller zijn:

  1. Zet je Xbox One aan.
  2. Zet je controller aan.
  3. Druk op de connect-knop op je Xbox.
  4. Houd de connect-knop op je Xbox One-controller ingedrukt.
  5. Laat de connect-knop op de controller los wanneer de Xbox-knop op de controller stopt met knipperen.

Zet je Xbox One aan

Image
Image

Schakel je Xbox One in door op de Xbox-knop aan de voorkant te drukken. De knop bevindt zich aan de rechterkant van de voorkant van de console, ongeacht of je een Xbox One, Xbox One S of Xbox One X hebt.

Als de console is ingeschakeld, licht de knop op. U kunt de knop loslaten en naar de volgende stap gaan.

Schakel je Xbox One-controller in

Image
Image

Schakel je Xbox One-controller in door op de Xbox-knop te drukken, die zich aan de voorkant van de controller bevindt, in het midden, bovenaan. De knop licht op wanneer de controller aan staat.

Als de knop niet oplicht, zorg er dan voor dat er batterijen in de controller zitten. Als je geen batterijen hebt, ga dan verder met stap zes voor informatie over het aansluiten van een Xbox One-controller via USB.

Druk op de verbindingsknop op uw Xbox One

Image
Image

De verbindingsknop vertelt je Xbox One dat je een controller probeert aan te sluiten. De specifieke locatie en het uiterlijk is afhankelijk van het type Xbox One dat je hebt.

Xbox One: de verbindingsknop bevindt zich om de hoek van de sleuf waar u games invoegt.

Xbox One S: de verbindingsknop bevindt zich aan de voorkant van de console, aan de rechterkant, onder de aan/uit-knop.

Xbox One X: de verbindingsknop bevindt zich aan de voorkant van de console, aan de rechterkant, direct naast de USB-poort.

Zodra u de verbindingsknop hebt gevonden, drukt u erop en laat u deze los.

Zorg dat je je Xbox One-controller bij de hand hebt. Nadat je op de verbindingsknop op de Xbox One hebt gedrukt, moet je onmiddellijk doorgaan naar de volgende stap en deze binnen 20 seconden voltooien.

Druk op de verbindingsknop op uw Xbox One-controller

Image
Image

De verbindingsknop op je Xbox One-controller laat de Xbox One weten dat hij klaar is om verbinding te maken. Deze bevindt zich aan de bovenkant van de controller, aan dezelfde kant als de triggers en de USB-poort.

Zodra je de verbindingsknop op je controller hebt gevonden, houd je deze ingedrukt. De Xbox-knop op je controller knippert, wat betekent dat hij op zoek is naar een console om verbinding mee te maken.

Als je Xbox One-controller met succes verbinding maakt met je console, stopt de Xbox-knop met knipperen en blijft branden. Je kunt de verbindingsknop loslaten en dan teruggaan naar stap drie en het proces herhalen voor eventuele extra controllers die je wilt verbinden.

Je moet binnen 20 seconden na het indrukken van de verbindingsknop op de Xbox One-console op de verbindingsknop op de Xbox One-controller drukken. Als u dat niet doet, moet u het proces opnieuw beginnen.

Een Xbox One-controller synchroniseren met een pc

Image
Image

De Xbox One-controller is ook een geweldige manier om games op een pc te spelen. Als je een Xbox One-controller op je computer wilt aansluiten, hangt het proces af van hoe oud de controller is.

Oudere Xbox One-controllers hebben een speciale USB-dongle nodig. Je kunt de dongle apart kopen en hij wordt ook geleverd met een aantal Xbox One-controllers.

Een van deze controllers aansluiten:

  1. Steek de USB-dongle in een USB-poort op uw computer.
  2. Schakel je Xbox One-controller in door op de Xbox-knop. te drukken
  3. Druk één keer op de connect-knop op de dongle.
  4. Houd de verbindingsknop op je controller ingedrukt en laat deze los wanneer de Xbox-knop stopt met knipperen.

Nieuwere Xbox One-controllers kunnen verbinding maken met een pc via de dongle of Bluetooth. Een Xbox One-controller verbinden met uw pc via Bluetooth:

  1. Zorg ervoor dat u Windows 10 Jubileumupdate op uw pc uitvoert. Als dat niet het geval is, kun je je controller niet via Bluetooth verbinden. Bekijk onze gids om uit te zoeken welke versie van Windows je hebt als je het niet zeker weet.
  2. Schakel je Xbox One-controller in door op de Xbox-knop te drukken.
  3. Druk drie seconden op de connect-knop op je controller en laat hem dan los.
  4. Klik op uw computer op Start > Instellingen > Apparaten > Bluetooth en andere apparaten.
  5. Zorg ervoor dat Bluetooth op uw computer is ingeschakeld.
  6. Click Xbox draadloze controller > Pair.

Een Xbox One-controller aansluiten via USB

Image
Image

Je kunt je Xbox One-controller ook aansluiten op een Xbox One-console of een pc via USB, en het is een uiterst eenvoudig proces in twee stappen:

  1. Sluit een micro-USB-kabel aan op de poort aan de bovenkant van je controller. De poort bevindt zich naast de verbindingsknop.
  2. Steek het andere uiteinde van de USB-kabel in je Xbox One of pc.

Bekijk wat u moet doen als uw Xbox One-controller geen verbinding maakt als u problemen wilt oplossen.

Aanbevolen: