6 manieren waarop de iPhone 6 & iPhone 6S anders is

Inhoudsopgave:

6 manieren waarop de iPhone 6 & iPhone 6S anders is
6 manieren waarop de iPhone 6 & iPhone 6S anders is
Anonim

Het verschil tussen de iPhone 6 en iPhone 6S is niet meteen duidelijk. Dat komt omdat van de buitenkant de iPhone 6 en de 6S er in principe identiek uitzien. Met twee geweldige telefoons die zo op elkaar lijken, kan het moeilijk zijn om erachter te komen welke je moet kopen. Als je je afvraagt of je de 6S moet uitgeven of wat geld moet besparen en de 6 moet kopen, is het cruciaal om de zes belangrijkste verschillen tussen de iPhone 6 en 6S te kennen.

iPhone 6 vs 6S: prijs

Image
Image

De eerste, en misschien wel belangrijkste, manier waarop de iPhone 6 en 6S anders zijn, is de bottom line: prijs. De 6-serie kost minder dan het equivalente 6S-model (bij deze prijzen wordt uitgegaan van een tweejarig telefoonbedrijfscontract en een prijskorting die bij het contract hoort):

iPhone 6 iPhone 6 Plus iPhone 6S iPhone 6S Plus
16GB US$99 $199 $199 $299
64GB $199 $299 $299 $399
128GB $399 $499

Apple verkoopt de iPhone 6- of 6S-serie niet meer, maar je kunt ze nog wel tweedehands of op de secundaire markt kopen. De prijzen zullen verschillen van wat u hier ziet, maar zouden over het algemeen lager moeten zijn.

De iPhone 6S heeft 3D Touch

Image
Image

Het scherm is een ander groot verschil tussen de iPhone 6 en iPhone 6S. Het is niet de grootte of resolutie - die zijn bij beide hetzelfde - maar wat het scherm kan doen. Dat komt omdat de 6S-serie over 3D Touch beschikt.

3D Touch is Apple's iPhone-specifieke naam voor de Force Touch-functie die het introduceerde met de Apple Watch. Hiermee kan de telefoon het verschil begrijpen tussen een tik op het scherm, een korte tijd op het scherm drukken en een lange tijd op het scherm drukken. De telefoon kan dan op elk anders reageren. Bijvoorbeeld:

  • Je kunt een voorbeeld van e-mails of sms-berichten krijgen zonder apps te openen door kort te drukken.
  • Een lange druk op een app onthult een menu met snelkoppelingen voor algemene functies van de app om de efficiëntie te verhogen.

Je hebt ook het 3D-aanraakscherm nodig om Live Photos te gebruiken, waarmee stilstaande foto's worden omgezet in korte animaties.

Als je wilt profiteren van 3D Touch, moet je de iPhone 6S en 6S Plus hebben; de iPhone 6 en 6 Plus hebben het niet.

iPhone 6 vs 6: de camera's zijn beter op de iPhone 6S

Image
Image

Bijna elke versie van de iPhone heeft een betere camera dan zijn voorganger. Dat is het geval met de 6S-serie: de camera's zijn beter dan die van de 6-serie.

  • De iPhone 6S heeft een 12-megapixelcamera aan de achterkant die video kan opnemen in 4K HD-resolutie. De camera op de iPhone 6 is 8 megapixels en neemt tot 1080p HD op.
  • De naar de gebruiker gerichte camera op de 6S is 5 megapixels en kan het scherm als flitser gebruiken om selfies te maken bij weinig licht. Dezelfde camera op de iPhone 6 is 1,2 megapixels en heeft geen flitser.

Als je maar af en toe foto's maakt, maken die verschillen misschien niet zoveel uit. Maar als je een serieuze iPhone-fotograaf bent of veel video's maakt met je telefoon, zul je waarderen wat de 6S te bieden heeft.

De iPhone 6S is sneller dan de iPhone 6

Image
Image

Cosmetische verschillen zijn gemakkelijk te zien. Het moeilijkste om te detecteren zijn prestatieverschillen. Op de lange termijn verta alt meer snelheid en kracht zich echter in meer plezier van je telefoon.

De iPhone 6S-serie heeft meer kracht dan de iPhone 6 op drie gebieden:

  • Snelheid: Het is gebouwd rond de A9-processor van Apple, die volgens Apple 70% sneller is en 90% sneller in grafische taken dan de A8-processor in de 6-serie.
  • Motion Tracking: De 6S-serie maakt gebruik van de M9 motion co-processor, de volgende generatie van de M8 in de 6-serie. Het biedt meer gedetailleerde en nauwkeurige tracking van beweging en activiteit.
  • Dataverbindingen: Ten slotte zorgen de mobiele radiochips in de 6S voor snellere gegevensverbindingen met telefoonbedrijfsnetwerken en de Wi-Fi-chips doen hetzelfde voor die netwerken. U kunt pas van die snelheid profiteren als telefoonbedrijven hun netwerken upgraden, maar als u dat doet, is uw 6S klaar. Een iPhone 6 kan niet hetzelfde zeggen.

iPhone 6 vs 6S: Rose Gold is op de 6S

Image
Image

Een ander verschil tussen de iPhone 6 en 6S is puur cosmetisch. Beide series bieden modellen in de kleuren zilver, spacegrijs en goud, maar alleen de 6S heeft een vierde kleur: roségoud.

Dit is natuurlijk puur een kwestie van stijl, maar de 6S geeft je de mogelijkheid voor je iPhone om op te vallen in een menigte of om accessoires te maken met je sieraden en outfits.

De 6S-serie is iets zwaarder

Image
Image

Dit verschil zul je waarschijnlijk niet al te veel merken, maar het is er toch: de 6S-serie is iets zwaarder dan de 6-serie. Hier is de uitsplitsing:

iPhone 6 iPhone 6S iPhone 6 Plus iPhone 6S Plus
4,55 ounces 5.04ounces

6.07ounces

6.77ounces

Onnodig te zeggen dat een verschil van een halve of driekwart ons niet veel is, maar als het belangrijk is om zo min mogelijk gewicht mee te nemen, is de iPhone 6-serie lichter.

Aanbevolen: