Ontbrekende persoonlijke hotspot op iPhone repareren

Inhoudsopgave:

Ontbrekende persoonlijke hotspot op iPhone repareren
Ontbrekende persoonlijke hotspot op iPhone repareren
Anonim

De iPhone Personal Hotspot-functie transformeert je telefoon in een Wi-Fi-hotspot die zijn internetverbinding kan delen met andere apparaten in de buurt. Dat kan echter niet gebeuren als Persoonlijke hotspot ontbreekt.

De informatie in dit artikel is van toepassing op iPhones met iOS 12 en hoger. De basisideeën werken ook voor eerdere versies van iOS. Sommige stappen kunnen iets anders zijn voor oudere versies.

Image
Image

Bottom Line

Normaal gesproken is het gebruik van Persoonlijke hotspot net zo eenvoudig als het inschakelen van de functie. Sommige gebruikers merken echter dat hun persoonlijke hotspot verdwijnt. Dit gebeurt vaak na het upgraden van het besturingssysteem of na het jailbreaken van een iPhone.

Een ontbrekende persoonlijke iPhone-hotspot op iPhone repareren

Als uw persoonlijke hotspot ontbreekt, probeert u deze 10 stappen, in deze volgorde, om het probleem op te lossen.

  1. Schakel mobiele data in en uit. Persoonlijke hotspot vereist een verbinding met een mobiel datanetwerk, zoals 4G. Het resetten van de mobiele dataverbinding kan een ontbrekende hotspot terugbrengen.
  2. Controleer de instellingen van de persoonlijke hotspot. Soms, wanneer Persoonlijke hotspot ontbreekt in de app Instellingen, is deze nog steeds op een andere plaats aanwezig. Als dat zo is, kun je het via een ander pad terugkrijgen.

    1. Open de Settings app en selecteer Cellular > Persoonlijke hotspot.
    2. Verplaats de Persoonlijke hotspot schakelaar naar Aan (groen).
    3. Ga vervolgens terug naar het hoofdscherm Instellingen. Als u Personal Hotspot ziet staan onder Cellular, is het probleem opgelost.
  3. Start je iPhone opnieuw op. Het opnieuw opstarten van een iPhone is een eenvoudige tip voor het oplossen van problemen die, hoewel niet gegarandeerd werkt, eenvoudig uit te voeren is. Om een iPhone opnieuw op te starten, houdt u de knoppen home en sleep/wake tegelijkertijd ingedrukt totdat het Apple-logo op het scherm verschijnt en laat u vervolgens de knoppen.
  4. Update de carrier-instellingen. Hoewel het niet zo vaak voorkomt als Apple nieuwe versies van iOS uitbrengt, brengt je telefoonbedrijf (ook wel je provider genoemd) om de zoveel tijd nieuwe versies uit van de instellingen die je iPhone helpen om op zijn netwerk te werken. Het bijwerken naar de nieuwste instellingen kan de oorzaak zijn van de ontbrekende persoonlijke hotspot.

  5. Update naar de nieuwste versie van iOS. De Personal Hotspot-functie die niet wordt weergegeven, kan worden veroorzaakt door een bug in iOS, het besturingssysteem dat op de iPhone is geïnstalleerd. Als dat het geval is, is er mogelijk een iOS-update beschikbaar die het probleem verhelpt.iOS-updates zijn gratis en eenvoudig te installeren. U kunt updates draadloos of via iTunes installeren.
  6. Verwijder APN-certificaten. Deze optie treft slechts een klein aantal gebruikers, maar het kan de boosdoener zijn. Als u Access Point Name (APN)-certificaten hebt geïnstalleerd om uw telefoon te laten werken met bepaalde telefoonmaatschappijen, vooral die buiten de VS, kan dit ertoe leiden dat een persoonlijke hotspot niet wordt weergegeven.

    Verwijder in dat geval het APN-certificaat. Selecteer Instellingen > Algemeen > Profielen en tik op het profiel dat u wilt verwijderen. Tik vervolgens op Delete Profile en tik in de bevestigingspop-up op Delete.

    Als je Profile niet ziet staan onder de General instellingen, betekent dit dat er niets te verwijderen is. De APN-certificaten zijn niet het probleem.

  7. Reset de netwerkinstellingen. Een ontbrekende persoonlijke hotspot kan worden veroorzaakt door problemen met de instellingen die de toegang van de telefoon tot mobiele en wifi-netwerken regelen. Het resetten van die instellingen en opnieuw beginnen kan het probleem helpen oplossen.

    Select Instellingen > Algemeen > Reset > Reset> Netwerkinstellingen.

    Nadat het opnieuw instellen is voltooid, moet u mogelijk wifi-netwerkwachtwoorden invoeren of Bluetooth-apparaten opnieuw koppelen.

  8. Verander de naam van je iPhone. Elke iPhone heeft een naam, zoals die van Sam. Die naam wordt niet veel gebruikt, maar het kan ervoor zorgen dat de persoonlijke hotspot zoekraakt. Als je de naam van je telefoon hebt gewijzigd of je telefoon hebt ontgrendeld, verander je telefoon dan terug naar de oorspronkelijke naam.

  9. Herstellen vanaf een back-up. Als niets tot nu toe heeft gewerkt, is het tijd voor een radicalere stap: herstellen vanaf een back-up. Hiermee worden alle gegevens en instellingen op de iPhone gewist en worden de gegevens vervangen door een oudere versie. Alles waarvan u geen back-up maakt, gaat verloren tijdens dit proces, dus maak een back-up van uw iPhone voordat u aan dit proces begint.
  10. Neem contact op met Apple of maak een afspraak in een Genius Bar. Als je zo ver bent gekomen en de functie Persoonlijke hotspot nog steeds ontbreekt, heb je een ingewikkelder probleem dan je niet kunt oplossen. Vraag op dit moment hulp van Apple. Ga naar de dichtstbijzijnde Apple Store voor deskundige hulp.

Heb je je persoonlijke hotspot weer terug en kunnen apparaten er nog steeds geen verbinding mee maken? Bekijk de tips in Hoe dit op te lossen als de persoonlijke hotspot van de iPhone niet werkt.

FAQ

    Hoe stel ik een persoonlijke hotspot in op de iPhone?

    Om een persoonlijke iPhone-hotspot in te stellen, gaat u naar Instellingen > Cellular > Persoonlijke hotspot, zet de schakelaar aan en (optioneel) tik op de schuifregelaar naast Anderen toestaan lid te worden Of u ziet mogelijk Persoonlijke hotspot instellen Als u erop tikt, wordt u gevraagd contact op te nemen met uw provider en uw abonnement te controleren op beschikbaarheid van hotspots.

    Hoe verwijder ik een persoonlijke hotspot van een iPhone?

    Als u uw persoonlijke hotspot op de iPhone wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen > Cellular > Persoonlijke hotspoten tik op de schakelaar om de hotspot uit te schakelen. Mogelijk wordt u gevraagd de toegangscode van uw iPhone in te voeren.

    Hoe wijzig ik de naam van de persoonlijke hotspot op een iPhone?

    Als je de naam van je persoonlijke hotspot wilt wijzigen, moet je de naam van je iPhone wijzigen. Ga naar Instellingen > Algemeen > Over > Naam, en verander de naam in uw nieuwe voorkeur. De naam van uw mobiele hotspot is openbaar zichtbaar, maar alleen toegankelijk via uw wachtwoord.

Aanbevolen: