De 6 beste controllers voor Smash Ultimate van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste controllers voor Smash Ultimate van 2022
De 6 beste controllers voor Smash Ultimate van 2022
Anonim

The Rundown Beste algemeen: Beste aanpassing: Meest comfortabel: Beste draadloze GameCube-controller: Beste Budget: Beste handheld:

Beste algemeen: Nintendo GameCube-controller

Image
Image

Je moet de klassiekers respecteren. Samen met het Smash Ball-logo en Master Hand is de GameCube-controller een van de meest iconische en herkenbare onderdelen van de Super Smash Bros.-franchise. Deze controller maakte zijn debuut met Super Smash Bros. Melee in 2001, en toen hardcore fans deze controller eenmaal in handen hadden, lieten ze hem nooit meer los. Op dezelfde manier waarop een goede vechtstick perfect past bij games als Street Fighter, Mortal Kombat en Tekken, voelt de GameCube-controller aan alsof hij speciaal is ontworpen met Smash Bros. in gedachten. De dikke schouderknoppen zijn perfect voor afscherming en rollen, en het voelt gemakkelijk om je vinger naar de eenzame Z-trigger te schuiven voor een snelle greep. De grote A-knop zorgt ervoor dat neutrale aanvallen en Smash-aanvallen aanvoelen als de focus van een moveset, terwijl de omringende springknoppen en speciale moves gewoon goed aanvoelen. Ten slotte gaat er niets boven het elimineren van iemand met een perfect getimede C-stick Smash-aanval.

Het ontwerp van de GameCube-controller past Super Smash Bros. als een handschoen, en Nintendo weet dat veel fans Smash niet op een andere manier zullen spelen. De Switch heeft geen GameCube-controllerpoorten, dus Nintendo heeft een GameCube-controller-naar-USB-adapter uitgebracht die op de zijkant van het Switch-dock kan worden aangesloten. Het officiële Nintendo-model is een beetje moeilijk te vinden, maar er zijn genoeg opties van derden die de klus klaren.

Ondanks dat het een klassieker is en perfect bij de game past, is de originele GameCube-controller niet zonder gebreken. Allereerst mist de GameCube-pad een paar knoppen die te vinden zijn op moderne Switch-controllers, met name de startknop en de deelknop. Dit kan het een beetje omslachtig maken om schermafbeeldingen te maken of het spel te verlaten bij gebruik van de GameCube-controller, maar dit is slechts een kleine ergernis. Spelen met de GameCube-controller losgekoppeld is ook moeilijk, omdat je een extra draadloze adapter of een USB-C-adapter nodig hebt om je GameCube-poorthub op aan te sluiten. Maar het is onwaarschijnlijk dat je ooit een GameCube-controller in de handheld-modus zult moeten gebruiken. Als je echter bereid bent om door deze hoepels te springen, is de GameCube-controller zonder twijfel de beste controller voor Smash.

Beste aanpassing: PDP Wired Fight Pad Pro

Image
Image

De PDP Wired Fight Pad, de eerste van vele GameCube-imitaties op deze lijst, is goedkoper dan een officiële GameCube-controller en heeft een paar opmerkelijke verschillen. Op de PDP-gamepad zijn de handvatten iets langer, een welkome feature als je grotere handen hebt. Deze reeks controllers bevat ook alle knoppen die ontbreken in de standaard GameCube-controller, waardoor delen en teruggaan naar het startmenu veel gestroomlijnder is.

Een unieke functie van de PDP Wired Fight Pad Pro is de verwisselbare C-stick. Elke controller wordt geleverd met een standaard, gele GameCube C-stick en een duplicaat van de grijze control stick, die gemakkelijk in en uit de rechter analoge stick-sleuf op de controller kan worden geklikt. Als je een meer traditionele GameCube-ervaring wilt, kun je kiezen voor de gele nop, of je kunt de grijze stick erop klikken als je iets groters nodig hebt.

Nintendo-fans zullen waarschijnlijk aangetrokken worden tot de Fight Pad Pro dankzij de vele kleurvariëteiten met karakterthema's. Je kunt een controller krijgen die is geïnspireerd op Mario, Link, Sonic en Pikachu, om er maar een paar te noemen. De kleur van de controller en het logo op de voorkant weerspiegelen je personage naar keuze, waardoor de Fight Pad Pro de meest expressieve controller voor Smash Bros.

De thema-controllers zijn een leuke manier om je liefde voor Smash en Nintendo te uiten, zelfs als de controller zelf niet zo geweldig aanvoelt als de GameCube-pad die hij probeert te repliceren. De gezichtsknoppen zijn een beetje te clicky, de stickspanning is een beetje te laag en de schouderknoppen geven niet de beste feedback. Maar als prijs en maatwerk belangrijk voor je zijn, is de PDP Wired Fight Pad Pro de beste keuze.

Meest comfortabel: Nintendo Switch Pro-controller

Image
Image

Nintendo's officiële Switch Pro Controller is een fantastische gamepad voor bijna elke game op Switch, en Super Smash Bros. Ultimate is daarop geen uitzondering. De lay-out van de knoppen is behoorlijk anders dan de GameCube-setup die je misschien gewend bent, maar de mogelijkheid om je knopcommando's volledig aan te passen via het instellingenmenu van Smash Ultimate geeft je de flexibiliteit om een setup te maken die voor jou werkt.

De Switch Pro Controller is uiterst comfortabel, en knop-mashers zouden de grote gezichtsknoppen moeten waarderen die het moeilijk maken om je bewegingsinvoer te verknoeien. Vanuit het oogpunt van levenskwaliteit is de lange batterijduur van de Switch Pro een enorm pluspunt, en de draadloze verbinding zal gamers die op hun Switch Lites spelen tevreden stellen. Voor Smash-spelers die ook van andere games op Switch genieten, kan bewegingsbediening de ervaring van een groot aantal andere Switch-titels verbeteren. Ten slotte rondt amiibo-ondersteuning de reeks functies af, wat cruciaal is om al die schattige Nintendo-figuren te gebruiken.

Beste draadloze GameCube-controller: PowerA GameCube draadloze controller

Image
Image

PowerA's GameCube-geïnspireerde controller moderniseert de functionaliteit van de klassieke GameCube-controller door meer schouderknoppen en een grotere D-pad toe te voegen. Net als de Fight Pad Pro voegt de PowerA-controller een startknop en een deelknop toe, maar in tegenstelling tot de bedrade optie van PDP, bevat de PowerA Wireless-controller ook Bluetooth, wat betekent dat Smash Bros.-fans met Switch Lites deze controller gemakkelijk draadloos kunnen aansluiten en spring in de actie. De PowerA-optie heeft ook bewegingsbediening en wordt geleverd met twee AA-batterijen. De analoge schouderknoppen geven de controller hetzelfde gevoel als de GameCube-controller, waardoor de afscherming in Smash Bros. natuurlijker aanvoelt.

Als je van Pokemon houdt, zul je dol zijn op de kleuropties die personages als Pikachu, Umbreon en Espeon laten zien. Als Pokemon niet jouw ding is, moet je genoegen nemen met een meer basic kleurenschema. Het draadloze karakter van deze PowerA-controller is zijn meest aantrekkelijke kwaliteit, en de lay-out vat perfect de essentie van de klassieke GameCube-lay-out vast zonder in te boeten aan moderne gemakken zoals bewegingsbediening en een volledige set knoppen.

Beste budget: PowerA bedrade GameCube-controller

Image
Image

Zoals je zou verwachten, is de PowerA Wired GameCube Controller bijna identiek aan de PowerA Wireless gamepad, met als grootste verschil de bedrade verbinding. Met ongeveer de helft van de prijs van de draadloze optie is de bouwkwaliteit niet zo stevig als je zou willen. Bovendien verlies je ook de motion control-functionaliteit van de draadloze PowerA-controller. Omdat Smash Ultimate echter geen bewegingsbesturing gebruikt, vind je het misschien niet erg als je op zoek bent naar een controller die specifiek is voor Smash Bros. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je AA-batterijen bij de hand hebt voor de bedrade controller.

Deze bedrade controller wordt geleverd met een afneembare 3 meter lange USB-kabel voor eenvoudig opbergen en reizen wanneer hij niet in gebruik is. Hoewel dit absoluut een van de goedkopere opties is die er zijn, wil je er misschien niet op vertrouwen als je primaire Smash-controller. Maar als je een paar extra controllers nodig hebt voor Smash Bros.-avonden met je vrienden, is dit een geweldige budgetoptie om te overwegen.

Beste handheld: Nintendo Joy-Con

Image
Image

De officiële Nintendo Switch Joy-Cons zijn gemakkelijk de handigste optie om Super Smash Bros. Ultimate onderweg te spelen. Smash is verrassend comfortabel om te spelen in de handheld-modus, met snelle, schokkerige bewegingen die goed werken op de kleinere joysticks van de Joy-Con. Je kunt de twee Joy-Cons scheiden voor eenvoudige multiplayer, maar we raden aan dat alleen te doen als er geen andere controllers voor je beschikbaar zijn. Dankzij de lange batterijduur kun je urenlang Smash spelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het opladen. Bovendien maakt Joy-Con's amiibo-compatibiliteit het gemakkelijk om je Smash Bros.-amiibo-vechters te trainen.

Aanbevolen: