Motorola Moto Z3 Review: de eerste Verizon 5G-telefoon

Inhoudsopgave:

Motorola Moto Z3 Review: de eerste Verizon 5G-telefoon
Motorola Moto Z3 Review: de eerste Verizon 5G-telefoon
Anonim

Bottom Line

De Motorola Moto Z3 plaatst je op het snijvlak van Verizon's netwerktechnologie, maar het is niet echt een hypermoderne telefoon.

Motorola Moto Z3

Image
Image

We hebben de Motorola Moto Z3 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Motorola Moto Z3 is een van de legioenen telefoons die deel uitmaken van het middensegment van Android-apparaten. Het probeert niet te concurreren met de nieuwste vlaggenschepen van Samsung en Apple, in plaats daarvan is het een betaalbaarder alternatief voor diegenen die niet de meest geavanceerde smartphones nodig hebben of willen hebben.

Het heeft echter een twist, in de vorm van Moto Mods. Dit zijn bevestigbare accessoires die verschillende functies aan de telefoon toevoegen, of het nu gaat om een stereoluidspreker, een compacte projector of een 5G-verbinding. De Moto Mods maken dit apparaat een tweede blik waardig, zelfs als je het type bent dat normaal eersteklas vlaggenschepen koopt.

De Moto Mods geven deze telefoon veel extra mogelijkheden, maar verhogen ook de prijs. Omwille van deze recensie concentreren we ons op de Moto Z3 als een standaardtelefoon, aangezien het een apparaat uit het middensegment is dat toevallig aanpasbaar is. Dat gezegd hebbende, zullen we het hebben over een van de meest bruisende Moto Mods: de Moto Z3 is de eerste telefoon die compatibel is met het 5G-netwerk van Verizon, dus we zouden nalatig zijn als we niet op zijn minst de 5G-module zouden bespreken.

Image
Image

Design: ziet er goed uit met een paar eigenaardigheden

De Motorola Z3 pakt het lef van de Moto Z2 Force uit 2017 en stopt ze in een nieuwe body. We hielden van het minimalistische ontwerp van de Z3, en het is vrij dun zonder enige mods. De randen zijn smal, zeker voor een telefoon in deze prijsklasse, en hij ligt strak en stevig in de hand. Er is een cameramodule aan de achterkant, samen met de pinnen voor de Moto Mods. De achterkant van Gorilla Glass 3 is strak en ziet er geweldig uit.

De vingerafdruksensor is aan de rechterrand van de telefoon gemonteerd en is gemakkelijk te gebruiken. Het bevindt zich in een natuurlijke positie voor uw duim, dus u hoeft zich niet ongemakkelijk uit te rekken om uw telefoon te ontgrendelen. De volumeknoppen bevinden zich er recht boven (wat misschien vreemd is voor mensen die gewend zijn aan die bedieningselementen aan de andere kant) en de aan / uit-knop bevindt zich aan de linkerrand van het apparaat.

De werkelijke kosten van de Moto Z3 fluctueren, afhankelijk van welke Moto Mods je wilt.

Deze onconventionele knopopstelling was eigenlijk een bron van frustratie tijdens onze tests. We bleven op de volumeknoppen drukken om het scherm in te schakelen en zetten de telefoon per ongeluk in de slaapstand toen we probeerden het volume aan te passen. Het is onduidelijk waarom ze besloten om dingen te verwarren met de positionering, maar het lijkt erop dat er niets aan te winnen is.

En omdat dit een goedkopere telefoon is, moest Motorola een aantal punten bezuinigen als het ging om één belangrijk ontwerpkenmerk: waterdichtheid. De Z3 is voorzien van een "waterafstotende coating" die zou moeten beschermen tegen onbedoelde spatten. Maar het hebben van ten minste IP68-waterbestendigheid is iets dat we gewend zijn van nieuwere apparaten, en we willen niet graag terugkeren naar de tijd dat we onze natte telefoon in een zak rijst moesten gooien. Met de Z3 bevindt u zich misschien nog steeds in die situatie.

Configuratieproces: eenvoudig en duidelijk

Het installatieproces voor de Z3 is typisch voor een Android-telefoon. Na het plaatsen van een simkaart en het inschakelen van het apparaat, kregen we het eerste installatiescherm te zien. We werden vervolgens gevraagd om verbinding te maken met je wifi (je kunt er ook voor kiezen om deze stap over te slaan) en we kregen de kans om je aan of af te melden voor verschillende sets analyses.

Nadat we de informatie voor ons Google-account hadden ingevoerd (dit is ook een optionele stap), werden we naar het startscherm van de Z3 gebracht. Het installatieproces is heel eenvoudig en er is ons niet gevraagd om Motorola-specifieke accounts aan te maken of andere atypische stappen uit te voeren.

Prestaties: niet de beste, maar snel genoeg voor de meeste gebruikers

Helaas werd de Moto Z3 gelanceerd met vrij weinig indrukwekkende hardware. Het is uitgerust met een Snapdragon 835-processor met vier Kryo-kernen geklokt op 2,35 GHz en vier op 1,9 GHz. Zoals de meeste telefoons, gebruikt de Z3 niet alle acht tegelijk. In plaats daarvan gebruikt het de vier langzamere terwijl het stationair draait of niet-intensieve taken doet en schakelt het over naar de snellere wanneer het de extra pk's nodig heeft.

De graphics worden geleverd door een Adreno 540 GPU, een generatie achter de Adreno 600-Series GPU's die in de meeste vlaggenschepen van het afgelopen jaar zitten.

In de PCMark Work 2.0-test, die meet hoe goed de telefoon presteert tijdens algemene taken, scoorde de Moto Z3 een 7, 305. Dat plaatst hem ver onder de huidige vlaggenschiptelefoons zoals de Galaxy S10, die een 9, 620 scoorde Zelfs sommige vlaggenschepen uit 2017 verslaan het.

De Moto Z3 is de goedkoopste manier om de 5G-service van Verizon te krijgen.

We hebben de telefoon ook getest in GFXBench, waarmee wordt gemeten hoe goed de telefoon omgaat met complexe grafische afbeeldingen. In de Car Chase-test op het scherm haalde de Moto Z3 gemiddeld 22 frames per seconde. Dit is veel beter dan zijn voorganger, de Z3 Play, die slechts gemiddeld 6 fps haalde. Maar zelfs Samsung's laatste generatie Galaxy S9 versloeg de Z3 met een gemiddelde van 26 fps.

Maar je zult dit allemaal niet echt merken als je de Z3 daadwerkelijk gebruikt. Tijdens onze tests voelde het snel genoeg en konden we games zoals Fortnite en PUBG spelen zonder merkbare vertraging of vertraging.

Connectiviteit: niet direct klaar voor 5G

De standaard Moto Z3 is compatibel met GSM-, HSPA- en LTE-banden samen met 801.11ac wifi. Aangezien deze telefoon exclusief voor Verizon is in de Verenigde Staten, is het vreemd dat hij GSM en HSPA ondersteunt, maar niet CDMA, de technologie die wordt gebruikt voor de 2G- en 3G-verbindingen van Verizon.

Op het moment van schrijven is Verizon bezig om al zijn torens over te schakelen naar alleen LTE. Maar als u zich in een van de weinige gebieden bevindt die geen LTE-dekking heeft, moet u hopen dat u naar een T-Mobile- of AT&T-toren kunt roamen, en kunt u problemen ondervinden met het verzenden en ontvangen van sms- en mms-berichten. Als je de Moto Z3 in een Verizon-winkel koopt, zullen ze hoogstwaarschijnlijk controleren of je account correct is ingericht om dit probleem te voorkomen. Maar als u de telefoon online of via een derde partij koopt, moet u mogelijk Verizon bellen voor levering.

De roem van de Moto Z3 is dat het de eerste telefoon is die compatibel is met de nieuwe 5G-implementatie van Verizon. Deze compatibiliteit heeft een addertje onder het gras: het is niet klaar voor 5G uit de doos. Je moet nog eens $ 200 uitgeven voor de Moto 5G Moto Mod om deze functie in te schakelen.

Met de 5G Moto Mod komt het totaal voor de Moto Z3 op een minder betaalbare $ 680. Maar als je 5G nodig hebt, is dit nog steeds de beste deal die er is. Op het moment van schrijven is de enige andere telefoon met 5G-capaciteit die beschikbaar is in de VS de Galaxy S10 5G voor $ 1.300.

We hebben de 5G-snelheden niet kunnen testen, omdat de service alleen in bepaalde steden is uitgerold. Op LTE downloadde de Z3 echter met een gemiddelde van 12 tot 15 MB/s, wat niet al te armoedig is. Wi-Fi-snelheden waren ook goed, met een kloksnelheid van ongeveer 20 MB/s op een Linksys WRT3200ACM-router op ongeveer 3 meter afstand.

Image
Image

Weergavekwaliteit: het beste wat je kunt krijgen voor de prijs

Een gebied waar de Moto Z3 echt (letterlijk) schittert, is het scherm. Geen enkele andere telefoon in deze prijsklasse komt in de buurt van de kwaliteit van het scherm van de Z3. Het 6-inch AMOLED-scherm heeft een resolutie van 1080 x 2160, wat iets lager is dan op de meeste vlaggenschiptelefoons. Maar met de dichtheid van 402 ppi ziet het er scherp uit en beheert het nog steeds het prachtige kleurbereik en de diepe zwarttinten die je van een OLED-scherm mag verwachten.

Geen enkele andere telefoon in deze prijsklasse komt in de buurt van de kwaliteit van het scherm van de Z3.

Het scherm van de Moto Z3 is ook voldoende helder. Met 564 nits zet je hem hoger en lees je in bijna direct zonlicht het scherm af. Het geweldige scherm maakt deze telefoon uit het middensegment aantrekkelijker en laat zien dat bedrijven niet hoeven te bezuinigen op wazige schermen met een lage resolutie om een telefoon in deze prijsklasse te krijgen.

Geluidskwaliteit: Gewoon gemiddeld, tenzij je een Moto Mod toevoegt

In zijn voorraadvorm is de geluidskwaliteit van de Moto Z3 gemiddeld. U krijgt niet het voordeel van een 3,5 mm-aansluiting op deze telefoon, maar een USB-C naar 3,5 mm-dongle is inbegrepen in de doos om uw hoofdtelefoonopties open te houden. De Z3 heeft geen speciale DAC's of iets dergelijks, dus verwacht niet dat je versteld zult staan van de prestaties.

Maar als je gek bent op geluid, er zijn verschillende Moto Mods die de auditieve mogelijkheden van de Z3 verbeteren. Deze richten zich (helaas) niet op de kwaliteit van de hoofdtelefoon, maar er zijn verschillende mods die je aan de achterkant van de Z3 kunt bevestigen en die hem in het equivalent van een kleine stereoluidspreker veranderen. Dit is een cool genoeg concept, maar het kan een relatief niche-aantrekkingskracht hebben, afhankelijk van hoe vaak gebruikers naar muziek of media luisteren via de externe luidsprekers van hun telefoon.

We hadden graag een mod gezien die zojuist een DAC en misschien een ingebouwde 3,5 mm-aansluiting heeft toegevoegd. Er zijn vier verschillende Moto Mods met luidsprekers, maar niets dat bijdraagt aan de kwaliteit van de audio als je gewoon met een koptelefoon wilt luisteren.

Camera- en videokwaliteit: voldoen aan de verwachtingen in het middensegment

De camera's van de Moto Z3 werken net zo goed als je naar het prijskaartje zou kunnen vragen. Deze telefoon is voorzien van een dual-camera module aan de achterzijde met één monochrome 12 megapixel lens en nog een 12 megapixel lens met een f/2 diafragma. De afbeeldingen die het tijdens het testen produceerde, zien er goed uit, maar niet geweldig, en de HDR werkte redelijk goed. Zoals we hadden verwacht, had de Z3 echt te lijden bij weinig licht, en de 8-megapixel camera aan de voorkant werd geplaagd door dezelfde problemen.

De Z3 kan 4K-video opnemen met 30 fps of 1080p-video tot 60 fps. Er is hier niets bijzonders tijdens het testen, onze video's zagen er goed uit zolang we goed licht hadden, maar met name autofocus had te lijden in situaties met weinig licht.

Er is een Hasselblad True Zoom Moto Mod waarmee je de Moto Z3 in wezen kunt veranderen in een point-and-shoot camera met een full-size lens. We kregen niet de kans om deze mod uit te proberen, maar de 10x optische zoom en grotere flitser, samen met de mogelijkheid om RAW-bestanden op te nemen, zouden beelden van veel hogere kwaliteit moeten produceren als je bereid bent 200 dollar extra neer te leggen.

Batterij: Gemiddelde prestatie

De Moto Z3 heeft een batterij van 3000 mAh waarmee je de dag doorkomt bij licht tot matig gebruik, maar als je iemand bent die graag veel games speelt, muziek streamt of video's bekijkt, je zult wat extra sap willen.

De Z3 heeft geen afneembare batterij, maar er is een bevestigbare Moto Power Pack Moto Mod die een extra 2, 220 mAh-batterij kan toevoegen. Bovendien heeft de 5G Moto Mod een ingebouwde batterij van 2.000 mAh die de verhoogde stroomvereisten van de 5G-modem helpt compenseren.

Software: Stock Android met minimale bloatware

De Moto Z3 draait in principe stock Android, wat een goede zaak is in ons boek. De telefoon is in april 2019 geüpdatet naar Android Pie, maar als je bedenkt dat Android 9.0 in augustus 2018 werd uitgebracht, betekent dit dat het acht maanden duurde om de Z3 te bereiken. Dat is niet de snelste updatecyclus, maar er zijn nog steeds genoeg vlaggenschepen van vorig jaar op Android Oreo, dus de Z3 doet het nog steeds redelijk goed als het gaat om de updatefrequentie van het besturingssysteem.

Omdat dit een telefoon van het merk Verizon is, wordt deze geleverd met vooraf geïnstalleerde bloatware. Gelukkig dringen deze apps zich niet zo sterk op als de bloatware van andere fabrikanten - de meeste van deze games en applicaties kunnen worden verwijderd, maar de Verizon-specifieke zijn gemarkeerd als systeem-apps en kunnen niet op de normale manier worden verwijderd.

Prijs: Betaalbaar totdat je de Mods toevoegt

De werkelijke kosten van de Motorola Moto Z3 fluctueren afhankelijk van de gewenste Moto Mods. De telefoon zelf kost $ 480, maar naarmate je mods begint toe te voegen (waarvan de meeste $ 200 of meer kosten), worden dingen snel een stuk duurder. Met duurdere telefoons zoals de Google Pixel 3 die vaak te koop zijn voor ongeveer $ 600, maakt dit de Moto Z3 een beetje moeilijk te verkopen.

Er is echter één gebied waar de Z3 alle concurrentie verslaat, al was het maar standaard. Als je het 5G-netwerk van Verizon wilt gebruiken, kun je $ 480 betalen voor deze telefoon en $ 200 voor de 5G Moto Mod, of $ 1.300 verdienen voor de Galaxy 10 5G. Voor degenen die de meest geavanceerde netwerktechnologie willen, kan de prijs van de Z3 niet kloppen.

Concurrentie: 5G of geen 5G, dat is de vraag

Als je gewoon een telefoon uit het middensegment wilt in het bereik van $ 450-500, kun je waarschijnlijk een telefoon vinden die beter is dan de Moto Z3. Kijk rond voor de vlaggenschepen van vorig jaar, zoals de Galaxy S9, en je kunt een telefoon met betere internals en een premium build voor ongeveer dezelfde prijs vinden. De nieuwe Google Pixel 3a is ook geprijsd vanaf $ 399 en heeft veel meer geavanceerde functies zonder extra te hoeven betalen voor aanpassingen.

Dat gezegd hebbende, als je op zoek bent naar een telefoon om verbinding te maken met het 5G-netwerk van Verizon, zijn je opties beperkt. En tussen deze telefoon en de Galaxy S10 5G is deze telefoon de veel goedkopere optie om je die technologie te geven.

Een solide maar onopvallende middenklasse telefoon die alleen leuk wordt als je bereid bent extra geld uit te geven aan Moto Mods

De Moto Z3 is de goedkoopste manier om de 5G-service van Verizon te krijgen, en het heeft een geweldig scherm voor de prijs. Maar het hangt te sterk af van Moto Mods om het aantrekkelijk te maken. Als je niet extra wilt uitgeven aan deze aanpassingen, kun je beter iets zoeken met iets meer kracht voor dezelfde prijs.

Specs

  • Productnaam Moto Z3
  • Product Merk Motorola
  • MPN MOTXT192917
  • Prijs $480.00
  • Productafmetingen 6,2 x 3 x 0,3 inch.
  • Platform Android
  • Compatibiliteit GSM/HSPA/LTE-banden, 801.11ac wifi
  • Processor Qualcomm Snapdragon 835, 2,35GHz octa-core CPU
  • GPU 850 MHz Adreno 540
  • RAM 4GB
  • Opslag 64GB
  • Camera Dual 12MP naar achteren gericht, 8MP naar voren gericht
  • Batterijcapaciteit 3.000 mAh
  • Poorten USB-C
  • Garantie Een jaar beperkt

Aanbevolen: