Upload uw eigen e-books naar Google Play Books

Inhoudsopgave:

Upload uw eigen e-books naar Google Play Books
Upload uw eigen e-books naar Google Play Books
Anonim

Wat te weten

  • Open Google Play, selecteer Mijn boeken en log in op uw Google-account als daarom wordt gevraagd.
  • Selecteer Upload Files en ga naar het tabblad Upload (of kijk onder My Drive). Zoek en kies de e-books die je wilt uploaden. Kies Selecteren.

Dit artikel laat zien hoe u uw EPUB- en PDF-boeken of documenten uploadt naar Google Play Boeken om ze online op te slaan en ze overal te gebruiken op al uw compatibele apparaten.

Hoe u uw boeken kunt uploaden

Hier leest u hoe u digitale boeken uploadt via de website van Google Play Boeken. Je kunt ze laden vanaf je Google Drive-account of vanaf je computer.

  1. Open Google Play, selecteer Mijn boeken en log in op uw Google-account als daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  2. Selecteer Upload files om naar het e-book te bladeren.

    Image
    Image
  3. Om een boek vanaf je computer te uploaden, ga je naar het tabblad Upload. Kijk anders onder My Drive om een e-book te kiezen uit uw Google Drive-account.
  4. Kies Select als je alle boeken hebt gekozen die je wilt uploaden.

    Image
    Image

Het kan een paar minuten duren voordat de albumhoes van je items verschijnt. In sommige gevallen wordt de albumhoes helemaal niet weergegeven en heb je een generieke omslag of de eerste pagina van het boek. Er lijkt op dit moment geen manier te zijn om dat probleem op te lossen, maar aanpasbare covers kunnen in de toekomst mogelijk zijn.

Een andere ontbrekende functie is de mogelijkheid om deze boeken zinvol te ordenen met tags, mappen of verzamelingen. Je kunt boeken in je bibliotheek zoeken, maar verder zijn ze alleen in afzonderlijke secties georganiseerd: uploads, aankopen, huur en voorbeelden.

Problemen oplossen

Als uw boeken niet worden geüpload naar Google Play Boeken, zijn er een paar dingen die u kunt controleren.

  • Is uw boek in een compatibel formaat? Uw e-book moet in EPUB- of PDF-formaat zijn. Als je een ander formaat hebt, zoals MOBI, converteer het dan met een documentconversieprogramma zoals Calibre. DRM-beveiligde boeken worden niet ondersteund.
  • Heeft u te veel boeken? Google staat u momenteel slechts 2.000 boeken toe. Mogelijk moet u prioriteit geven aan de documenten die u in de cloud wilt opslaan of een manier bedenken om ze tussen accounts te jongleren.
  • Bent u ingelogd op het juiste Google-account? Als u een bestand uploadt en het ziet er goed uit maar later verdwijnt, heeft u het waarschijnlijk naar het verkeerde account geüpload. Als u het origineel niet meer heeft, downloadt u het van Google Play Boeken en uploadt u het vervolgens opnieuw naar het juiste account.
  • Is uw boek te groot? Bestanden zijn beperkt tot 2 GB, inclusief omslagafbeeldingsbestanden, dus alles wat groter is, en u kunt uw boek niet uploaden.

Over Google Boeken en Google Play Boeken

Toen Google Google Boeken en de e-reader van Google Play Boeken voor het eerst uitbracht, kon je je eigen boeken niet uploaden. Het was een gesloten systeem en je kon alleen boeken lezen die je bij Google had gekocht. De meest gevraagde functie voor Google Boeken was een soort cloudgebaseerde opslagoptie voor persoonlijke bibliotheken.

In de begintijd van Google Play Boeken kon je de boeken downloaden en in een ander leesprogramma plaatsen. Dat kan nog steeds, maar het heeft een aantal nadelen. Als u een lokale e-bookreader-app zoals Aldiko gebruikt, zijn uw boeken ook lokaal. Als je je tablet oppakt, kun je niet verder met het boek dat je net aan het lezen was op je telefoon. Als je je telefoon bent kwijtgeraakt zonder ergens anders een back-up van die boeken te maken, ben je ook het boek kwijt.

Het komt niet overeen met de realiteit van de huidige e-bookmarkt om e-books offline te houden. De meeste mensen die e-books lezen, geven er de voorkeur aan om zelf te kiezen waar ze boeken willen kopen, maar ze toch allemaal vanaf één locatie te kunnen lezen.

Aanbevolen: