Gebruik meerdere iTunes-bibliotheken op één computer

Inhoudsopgave:

Gebruik meerdere iTunes-bibliotheken op één computer
Gebruik meerdere iTunes-bibliotheken op één computer
Anonim

Het is mogelijk om meerdere iTunes-bibliotheken, met aparte inhoud, op één computer te hebben. Met deze minder bekende functie kunt u de muziek, films en apps van meerdere mensen gescheiden houden en kunt u meerdere iPods, iPhones of iPads synchroniseren met één computer zonder dat u onbedoeld de muziek van anderen op uw apparaat krijgt. Andere opties zijn het gebruik van afspeellijsten en meerdere gebruikersaccounts.

Deze instructies zijn van toepassing op iTunes 9.2 en hoger.

Hoe meerdere iTunes-bibliotheken te maken

Het hebben van meerdere iTunes-bibliotheken is vergelijkbaar met het hebben van twee aparte computers, elk met iTunes. De bibliotheken zijn volledig gescheiden: muziek, films of apps die u aan de ene bibliotheek toevoegt, verschijnen niet in de andere, tenzij u de bestanden ernaartoe kopieert (met één uitzondering).

Om meerdere iTunes-bibliotheken op uw computer te maken, volgt u deze stappen:

  1. Sluit iTunes als het actief is.
  2. Houd de Option-toets (op Mac) of de Shift-toets (op Windows) ingedrukt en klik op het iTunes-pictogram om te starten het programma.

    Image
    Image
  3. Laat de toets los wanneer het venster Choose iTunes Library verschijnt en selecteer vervolgens Create Library.

    Image
    Image
  4. Voer in het tekstvak Opslaan als een naam in voor de nieuwe iTunes-bibliotheek.

    Geef de nieuwe bibliotheek een naam die afwijkt van de bestaande bibliotheek of bibliotheken om het gemakkelijk te maken de bibliotheek te vinden.

    Image
    Image
  5. Selecteer het Waar vervolgkeuzemenu en kies de map waarin u de nieuwe bibliotheek op uw computer wilt opslaan.

    Het is misschien het gemakkelijkst om de nieuwe bibliotheek in de bestaande map Muziek/Mijn muziek te maken om de inhoud van iedereen op dezelfde plaats te houden.

    Image
    Image
  6. Selecteer Save om de nieuwe bibliotheek te maken.

    Image
    Image
  7. iTunes wordt geopend met behulp van de nieuw gemaakte bibliotheek. Je kunt er nieuwe inhoud aan toevoegen.

Hoe meerdere iTunes-bibliotheken te gebruiken

Zodra je meerdere iTunes-bibliotheken hebt gemaakt, kun je hier als volgt tussen schakelen:

  1. Houd de Option-toets (op Mac) of de Shift-toets (op Windows) ingedrukt en open vervolgens iTunes.
  2. Kies in het venster Choose iTunes Library Choose Library.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een ander venster, standaard ingesteld op uw map Muziek/Mijn muziek. Als u uw andere iTunes-bibliotheken ergens anders hebt opgeslagen, navigeert u via uw computer naar de locatie van de nieuwe bibliotheek. Kies de map voor de nieuwe bibliotheek en selecteer Open.

    Je hoeft niets in de map te selecteren.

    Image
    Image
  4. iTunes wordt geopend met de bibliotheek die je hebt gekozen.

Hoe meerdere iPods/iPhones te beheren met meerdere iTunes-bibliotheek

Met deze techniek kunnen twee of meer mensen die dezelfde computer gebruiken hun eigen iPods, iPhones en iPads beheren zonder elkaars muziek of instellingen te verstoren.

Houd hiervoor Option of Shift ingedrukt, open iTunes, selecteer een iTunes-bibliotheek en sluit vervolgens de iPhone of iPod aan u synchroniseert met deze bibliotheek. Het doorloopt het standaard synchronisatieproces en gebruikt de media in de momenteel actieve iTunes-bibliotheek.

De iPhone en iPod kunnen maar met één bibliotheek tegelijk synchroniseren. Als u synchroniseert met een andere bibliotheek, verwijdert iTunes de inhoud van de ene bibliotheek en vervangt de inhoud door materiaal uit de andere.

Andere opmerkingen over het beheren van meerdere iTunes-bibliotheken

Hier zijn een paar dingen die u moet weten over het beheren van meerdere iTunes-bibliotheken op één computer:

  • Als u meerdere iTunes-bibliotheken op uw computer heeft en niet op de Option of Shift-toets drukt wanneer u iTunes start, opent de laatste bibliotheek die je hebt gebruikt.
  • Om ervoor te zorgen dat iedereen alleen zijn iTunes-account gebruikt met zijn bibliotheek, logt u uit bij uw iTunes-account wanneer u klaar bent met het programma.
  • Als je meerdere iTunes-bibliotheken op één computer hebt, kun je niet voor elke bibliotheek verschillende instellingen voor ouderlijk toezicht hebben. Gebruik meerdere gebruikersaccounts op de computer om verschillende instellingen voor Beperkingen te hebben.

Pas op voor Apple Music/iTunes Match

Als je Apple Music of iTunes Match gebruikt, moet je uitloggen bij je Apple ID voordat je iTunes afsluit. Beide services zijn ontworpen om muziek te synchroniseren met alle apparaten die dezelfde Apple ID gebruiken. Als beide iTunes-bibliotheken op dezelfde computer zijn aangemeld bij dezelfde Apple ID, downloadt iTunes automatisch dezelfde muziek naar hen.

Aanbevolen: