Wat is Windows Sonic voor koptelefoons?

Inhoudsopgave:

Wat is Windows Sonic voor koptelefoons?
Wat is Windows Sonic voor koptelefoons?
Anonim

Windows Sonic voor hoofdtelefoons is Microsoft's kijk op ruimtelijk geluid, in een poging een surround sound-ervaring voor iedereen te creëren, zelfs met gewone stereohoofdtelefoons.

Bottom Line

Windows Sonic werd in 2017 toegevoegd aan Windows 10 als onderdeel van een update en werd ook snel uitgerold in een update voor Xbox One-bezitters. Hoewel er altijd de mogelijkheid is om ook Dolby Atmos-hoofdtelefoons te gebruiken voor een surround sound-ervaring (met voor- en nadelen voor beide), zijn er veel redenen om bij sonische audio te blijven via Windows Sonic voor hoofdtelefoons.

Wat is ruimtelijk geluid?

Ruimtelijk geluid vormt de basis van Windows Sonic voor hoofdtelefoons en is vereist als een manier om 'audio-objecten te creëren die audio uitzenden vanuit posities in de 3D-ruimte'. In wezen is het alsof Windows meerdere luidsprekers heeft gemaakt die verspreid over uw kamer zijn verspreid en de resultaten vervolgens heeft geëmuleerd via uw hoofdtelefoon. Het is een eenvoudige manier om surround sound te ervaren, maar met minder fysieke apparatuur.

Image
Image

Het mixt geluiden voordat ze naar je koptelefoon worden gestuurd. Dus, bijvoorbeeld, een geweerschot in een spel dat uit de rechterhoek komt, wordt 'verplaatst', zodat je het daadwerkelijk uit die richting hoort komen via je koptelefoon.

Hoe werkt Windows Sonic voor koptelefoons?

Windows Sonic for Headphones werkt via virtuele middelen. Het harde werk wordt gedaan door software in plaats van de fysieke apparatuur die u gebruikt. In plaats van een sonische hoofdtelefoon of een speciale surround sound-hoofdtelefoon te gebruiken, wordt Windows Sonic geactiveerd door simpelweg een knop in uw luidsprekerinstellingen op uw computer te zetten.

Het werkt niet met alle opstellingen, zoals met ingebouwde laptopluidsprekers, maar het wordt ondersteund door alle hoofdtelefoons.

Windows Sonic voor hoofdtelefoons werkt alleen met toepassingen, games of films die kunnen worden weergegeven naar 7.1-kanaalsindelingen. Sommige games en applicaties hebben mogelijk geen baat bij het activeren ervan.

Wat zijn de voordelen?

Het gebruik van Windows Sonic voor koptelefoons heeft een aantal voordelen. Hier is een korte blik op enkele van hen.

  • Ruimtebeperkingen: U hoeft zich geen zorgen te maken over het opzetten van uitgebreide surround sound-systemen om een vergelijkbare audio-ervaring te krijgen.
  • Het is goedkoper: Windows Sonic voor hoofdtelefoons is gratis te gebruiken en vereist geen dure apparatuur.
  • Eenvoudig in te stellen: Over het algemeen kun je het instellen door een schakelaar op je computer of Xbox One te gebruiken.

Wanneer is het het nuttigst?

Het is altijd goed om te genieten van geluid van betere kwaliteit voor minder geld, maar er zijn een aantal belangrijke gebieden waar Windows Sonic voor hoofdtelefoons extra handig is.

  • Gaming: Tijdens het gamen betekent het positionele aspect van Windows Sonic dat je de richting kunt horen waar voetstappen of geweerschoten vandaan komen. Vooral in multiplayer-games is het enorm nuttig om zowel op je oren als op je reactievermogen te kunnen vertrouwen.
  • Films: films zijn altijd beter met een goede beeldkwaliteit en geweldig geluid. Je hebt een grotere kans om subtiele nuances te horen wanneer je een film bekijkt met Windows Sonic voor hoofdtelefoons geactiveerd.

Is het de moeite waard om Windows Sonic voor koptelefoons te gebruiken?

Windows Sonic is volledig gratis te gebruiken, dus er is geen reden om het niet op je computer of Xbox One te activeren. Het biedt een betere geluidskwaliteit door het gebruik van ruimtelijke geluidstechnologie en is een geweldige goedkope manier om te genieten van een vorm van surround-geluid zonder dat je extra apparatuur hoeft te kopen.

Aanbevolen: