5 Geweldige chatbots om je Twitch-stream naar een hoger niveau te tillen

Inhoudsopgave:

5 Geweldige chatbots om je Twitch-stream naar een hoger niveau te tillen
5 Geweldige chatbots om je Twitch-stream naar een hoger niveau te tillen
Anonim

Chatbots zijn speciale programma's die worden gehost door een derde partij die de chatroom van een Twitch-kanaal kunnen modereren, nieuwe kijkers kunnen begroeten, geplande berichten kunnen plaatsen en extra functionaliteit aan een livestream kunnen toevoegen. Het toevoegen van een chatbot aan een kanaal kan voor streamers een eenvoudige en effectieve manier zijn om meer met hun publiek te communiceren en hun merk te optimaliseren.

Image
Image

Het opzetten van een chatbot is relatief eenvoudig en vereist het koppelen van een Twitch-account aan de chatbotservice via een prominente paarse knop Verbinden met Twitch op de officiële website van de chatbot.

Er zijn verschillende gratis en betaalde chatbots die worden gebruikt door Twitch-streamers, waarvan er vele ook kunnen werken met uitzendingen op andere services zoals YouTube en Mixer. Dit zijn de vijf beste chatbots die het bekijken waard zijn.

Nightbot

Nightbot is de meest populaire chatbot onder Twitch-streamers vanwege de vele functies en het gestroomlijnde gebruikersdashboard. Het is een geweldige chatbot voor beginners. Nightbot is volledig gratis en kan worden gebruikt om chatberichten te modereren, spam te filteren, berichten te plannen, wedstrijden te houden en af te tellen naar een evenement.

Wat Nightbot apart maakt: Nightbot wordt vaak gebruikt voor de Song Request-functie waarmee kijkers nummers kunnen aanvragen die op YouTube worden gehost (door een video te selecteren) en SoundCloud om af te spelen in de achtergrond tijdens een live Twitch-stream.

StreamElements

StreamElements is meestal de tweede keuze van een streamer als het gaat om het implementeren van een chatbot in een Twitch-uitzending. De chatbot van StreamElements is niet zo gebruiksvriendelijk of rijk aan functies als die van Nightbot, maar biedt wel ondersteuning voor een verscheidenheid aan op chat gebaseerde spellen die door kijkers kunnen worden gespeeld, zoals roulette, loterij en bingo en maakt het ook mogelijk om tweets van geselecteerde Twitter-accounts rechtstreeks naar de chat te sturen.

Wat StreamElements onderscheidt: Hun chatbot is misschien vrij eenvoudig, maar het StreamElements-loyaliteitssysteem dat ervoor zorgt dat streamers terugkomen. Door simpelweg uw Twitch-account aan StreamElements te koppelen, creëert de service automatisch een leaderboard waarop uw kijkers kunnen strijden om de hoogste positie te bereiken. Kijkers kunnen punten verdienen door te kijken, te volgen of te hosten en het creëert een extra niveau van interactiviteit en community rond een kanaal.

Moobot

Moobot is een chatbot die het installatieproces echt heeft vereenvoudigd voor streamers die niet bekend zijn met programmeren of jargon. Het Moobot-dashboard heeft een overzichtelijke gebruikersinterface en maakt het heel gemakkelijk om specifieke instellingen voor verschillende functies te vinden.

Naast spamfilters en chatmoderatie ondersteunt Moobot ook nummerverzoeken, wedstrijden, meldingen en aangepaste berichten.

Wat Moobot onderscheidt: Iets dat Moobot onderscheidt van de vele andere Twitch-chatbots is de poll-functionaliteit. Met deze functie kunnen streamers polls maken waarop kijkers kunnen stemmen, maar de resultaten worden ook weergegeven in een gemakkelijk te begrijpen cirkeldiagram dat kan worden gedeeld.

Deepbot

Deepbot ondersteunt naast meldingen ook geplande berichten, chatgames, polls en YouTube-muziekverzoeken. Voor basisfuncties moet echter eerst een eenmalige betaling worden gedaan voordat ze werken en veel extra's, zoals meldingen, zijn alleen beschikbaar voor mensen met een maandelijks Deepbot VIP-lidmaatschap.

Wat Deepbot onderscheidt: Deepbot is een van de weinige chatbots die integratie met Discord ondersteunt, een chat-app die erg populair is bij gamers. Dus als je op zoek bent naar een unieke chatbot die je Twitch-chat en Discord-chat allemaal op één locatie kan opfleuren, dan is Deepbot misschien iets voor jou. Houd er rekening mee dat de Discord-integratie een terugkerende maandelijkse betaling van $ 5 vereist om te werken, maar deze betaling zal ook een groot aantal andere Deepbot VIP-functies ontgrendelen, evenals meldingen.

Wizebot

Wizebot is een minder bekende Twitch-chatbot die ook een reeks aanvullende diensten ondersteunt, zoals aangepaste overlays, analyse van abonnees en volgers, Twitch-donaties en nummerverzoeken. De chatbotfuncties omvatten woordcensuur, spambescherming, aangepaste opties voor kanaalabonnees en een AI die kan communiceren met chatgebruikers en hen betrokken kan houden.

Wizebot is gratis te gebruiken, maar degenen die toegang willen hebben tot aankomende functies die in preview zijn, moeten betalen voor een Premium-abonnement. Merk op dat de Wizebot-documentatie nogal geavanceerd is en intimiderend kan zijn voor degenen die nieuw zijn bij het aanpassen van Twitch-streams.

Wat Wizebot onderscheidt: De Wizebot-chatbot ondersteunt geavanceerde integratie met 7 Days To Die, een populair survival-horrorvideospel dat beschikbaar is om te spelen op Linux-, Windows- en Mac-computers naast Xbox One- en PlayStation 4-consoles. Eenmaal ingesteld, kan deze integratie speciale evenementen in de game activeren, afhankelijk van de re altime activiteit tijdens een livestream. Elke keer dat een nieuwe kijker zich abonneert op het kanaal, kan bijvoorbeeld een item-airdrop in de game worden geactiveerd of kan er een zombieschat verschijnen. Dit kan de kijkervaring veel interactiever maken voor zowel de streamer als hun publiek.

Aanbevolen: