Apps verwijderen op een iPad (iOS 14 en hoger)

Inhoudsopgave:

Apps verwijderen op een iPad (iOS 14 en hoger)
Apps verwijderen op een iPad (iOS 14 en hoger)
Anonim

Wat te weten

  • De gemakkelijkste manier om een app op iPad te verwijderen, is door het app-pictogram op het startscherm ingedrukt te houden en op App verwijderen > Delete te tikken.
  • Je kunt ook tikken op Instellingen > Algemeen > iPad-opslag > app selecteren > Verwijder app. Hiermee kunt u zien hoeveel ruimte elke app in beslag neemt voordat u de app verwijdert.
  • Ga ten slotte naar je App Store-profiel en veeg van rechts naar links op een app in het gedeelte Beschikbare updates en tik op Verwijderen.

In dit artikel worden drie manieren uitgelegd om apps te verwijderen op een iPad met iPadOS 14 en hoger: op het startscherm, in de app Instellingen en in de App Store-app. De basisconcepten zouden ook moeten werken voor eerdere versies van iPadOS, hoewel de exacte stappen een beetje anders kunnen zijn.

Apps op een iPad verwijderen van het startscherm

Het verwijderen van iPad-apps die u niet meer gebruikt, is een snelle manier om uw startscherm op te schonen. De eenvoudigste manier om apps op iPad te verwijderen, is rechtstreeks vanaf het startscherm. Dit is wat je moet doen:

  1. Tik op de app die je wilt verwijderen en houd vast.

    Image
    Image
  2. In het menu dat uit de app verschijnt, tik je op Delete App.

    Image
    Image
  3. Tik in het pop-upvenster op Verwijderen.

    Image
    Image

    Hiermee worden de app en alle bijbehorende gegevens van uw iPad verwijderd. Alle app-gegevens in iCloud blijven echter behouden. Als je de app later opnieuw installeert, heb je mogelijk toegang tot die gegevens vanuit iCloud.

In stap 2 kun je ook op Bewerk beginscherm tikken. Het menu verdwijnt en alle apps beginnen te trillen. Tik op de X op een trillende app om deze te verwijderen.

Apps van een iPad verwijderen met behulp van Instellingen

Hoewel het verwijderen van apps van het startscherm van de iPad de snelste optie is, als het je doel is om opslagruimte vrij te maken, wil je misschien apps verwijderen met de app Instellingen. Hier is hoe:

  1. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Algemeen.

    Image
    Image
  3. Tik op iPad-opslag.
  4. Onder aan het scherm staat elke app die op je iPad is geïnstalleerd en hoeveel opslagruimte deze in beslag neemt. Als je opslagruimte wilt vrijmaken, is dit de beste weergave om te gebruiken, omdat je gemakkelijk apps kunt vinden en verwijderen die veel opslagruimte nodig hebben.

    Als je een app vindt die je wilt verwijderen, tik je erop.

  5. Tik op App verwijderen.

    Image
    Image
  6. Tik in de pop-up nogmaals op Delete App om de app van je iPad te verwijderen.

    Image
    Image

Apps verwijderen op een iPad met behulp van de App Store-app

Op zoek naar een andere optie om apps van je iPad te verwijderen? U kunt dit doen vanuit de App Store-app door deze stappen te volgen:

  1. Tik op de App Store app.

    Image
    Image
  2. Tik op je pictogram of foto in de rechterbovenhoek om de pop-up van het account te openen.

    Image
    Image
  3. Veeg in het gedeelte Beschikbare updates van rechts naar links over de app die u wilt verwijderen om de knop Delete weer te geven.

    Image
    Image
  4. Tik op Verwijderen.
  5. Tik in de pop-up op Delete om de app te verwijderen.

    Image
    Image

Vooraf geïnstalleerde apps op een iPad verwijderen

De iPad wordt geleverd met een aantal vooraf geïnstalleerde apps van Apple. Deze apps variëren van handig (Photo Booth, Clips) tot essentieel (Safari, Mail). Maar als u ze niet wilt, kunt u veel van deze apps verwijderen. De vooraf geïnstalleerde iPad-apps die gebruikers kunnen verwijderen zijn:

Activiteit Apple Books Rekenmachine
Kalender Kompas Contacten
FaceTime Bestanden Vind mijn vrienden
Home iTunes Store Mail
Kaarten Maatregel Muziek
Nieuws Notities Podcasts
Herinneringen Aandelen Tips
TV Video's Spraakmemo's
Weer

Je kunt deze apps van je iPad verwijderen met een van de eerdere stappen in dit artikel. Als u een vooraf geïnstalleerde app verwijdert en deze terug wilt, kunt u deze opnieuw downloaden uit de App Store.

Aanbevolen: